Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské kuřátko na šafránu

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 3. 2011 16:01

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 413 kJ / 2 011 kcal
Bílkoviny109,37 g
Tuky174,00 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 555 mg
Sodík 802 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy0,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Bylinkové máslo: Irské tradiční máslo, hrubozrná sůl, hrst bylinek (pažitka, citronový tymián, saturejka, petrželka plocholistá), čerstvý česnek, čerstvé žampiony. Bylinky, česnek a žampiony nasekáme na jemno a smícháme se solí a máslem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

wow

11. 2. 2012 17:59

je to velmi hezka rostlina:yes::-Kwww.toprecepty.cz

spagetka spagetka

27. 3. 2011 11:36

Eli - přidávám jednu zkušenost s mletým "šafránem" - švagrová ví, že miluju koření a před 2 lety mi koupila 3 balíčky v Egyptě na trhu. Mně zarazila už cena, která tam byla - abnormálně nízká ale hlavně při použití, že nebarvilo a vonělo zcela jasně jako Měsíček, pak jsem si na netu našla, že takhle se šafrán padělá - prostě se nahrazuje květy měsíčku nebo obarvenou světlicí barvířskou - pozná se to právě podle toho, že nebarví a že voní jinak.
(švagrové jsem to neřekla, asi by si myslela, že si já myslím, že toudělala schválně - což si jsem jistá, že určitě ne )

Eliza Eliza

27. 3. 2011 11:15

No vidíš, to opražení ani neznám, neslyšela jsem o tom. Teď mám šafrán takový jemný prášek v titěrné krabičce, přivezl mi ho brácha odněkud z cest a ještě jsem ho nepoužila.
Předtím jsem měla jen ty blizny jako ty a právě jsem někde četla, že se mají rozpustit - louhovat, tak jsem to tak dělala, ale jak říkám - do rizota nebo do polévky, na mase s ním zkušenost nemám.
Každopádně i já děkuji za inspiraci:-):-K, šafrán + kuře bude skvělá kombinace :yes::-p.

Fantom

27. 3. 2011 10:41

Eliza: děkuji za dotaz, Elizko sama určitě víš že co člověk to styl:-) jsou koření na které se dostane jen občasně a abych se přiznal tak letos jsem použil šafrán poprve a to čerstvý a když jsem (už je to dávno) sháněl informace o šafránu bylo mi doporučeno ho opražit aby se uvolnilo aroma, moc se mi to neosvědčilo, přijde mi to stejné jestli ho opražim a pak louhuji nebo ho necham uvolnit na mase v obou případech to je nádherné lehké aroma;-), jinak bych chtěl poděkovat za inspiraci, hodně receptů mam inspirovaných právě od tebe:-)
přeji krásný den a všem děkuji za komentáře

Eliza Eliza

27. 3. 2011 09:28

Fantome, recept se mi moc líbí, jen se chci zeptat - nebylo by lepší ten šafrán nejdřív rozpustit ve lžíci vody nebo másla a maso potřít tím už rozpuštěným? Víš, myslím, aby byl všude...
Ale pravda je, že se šafránem příliš zkušeností nemám, používám ho do rizota nebo do polévek, ale rozpouštěla jsem ho vždy...

chocolate chocolate

26. 3. 2011 20:24

Fantom:Sranda jooo?Já už jsem si připravila GPS a čekám na ty souřadnice:-D.

Fantom

26. 3. 2011 20:11

chocolate:holky s Váma je ale sranda:-D:-D:-D takhle jsem se už dlouho nezasmál:yes:. děkuji;-)

rebeka rebeka

26. 3. 2011 18:48

chocolate:čoky... v jakékoliv podobě..klidně studené:-D:-D s láskou snědenéééé:-D:-D:-D:yes:

chocolate chocolate

26. 3. 2011 18:44

rebeka:Blázníš??Takové lahůdky konzumovat ohřáté?

rebeka rebeka

26. 3. 2011 18:42

chocolate:já bych se nutně necpala na návštěvu..mě bude stačit PPLka:-D:-D:-D:yes:

chocolate chocolate

26. 3. 2011 18:41

Vzhledem k tomu, že se hlásí víc a víc dam, tak bych ráda upozornila, že jsem se přihlásila (a pozvala) jako první, tudíž mám právo první noci..pardon večeře:-D:-D.

Fantom

26. 3. 2011 18:33

rebeka::-D:-D:-D děkuju:yes::yes::yes:

rebeka rebeka

26. 3. 2011 18:31

Fantom:no,jak to:-?:-? ty se ještě ptáš:-O:-?:-D ještě bych tam šoupla přívlastek:abrakadabra...:-D:-D kulinářský kouzelník:-8:-K:yes:

zizala zizala (moderátorka)

26. 3. 2011 18:25

Ach bože...mám hlad :-p:yes::yes:

Fantom

26. 3. 2011 18:17

chocolate:jé to je krásný:-8, ale to už bych nebyl Fantom:-// já to musim promyslet:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: šafrán recepty použití šafránu šafrán recept šafrán šafrán koření recepty jak použít šafrán recepty šafrán recept šafrán šafran použití francouzske kuratko maso na šafránu šafrán koření použití šafrán a recepty kukuřičné kuřátko šafrán koření recept koření šafrán použití na šafránu recepty ze šafránu kde se používá šafrán francouzské kukuřičné kuře

Suroviny: kuře, máslo bylinkové, šafrán, list banánový

TopRecepty.cz

Francouzské kuřátko na šafránu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zByy