Větrníky karamelové
Karamelové větrníky jsou klasickým oblíbeným zákuskem slavnostního charakteru. Recept vyžaduje nějaké zkušenosti s pečením, ale postup je popsán dostatečně podrobně, takže se vám karamelové větrníky jistě povedou.
Suroviny pro 45 kusů
45 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 11 399 kJ / 2 725 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,62 g |
Tuky | 101,21 g |
Vláknina | 5,20 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 1,15 g |
Sůl | 2,81 g |
Sacharidy | 380,19 g |
Postup přípravy
-
Jak připravit karamelovou polevu. Podle videa zvládnou postup i začátečníci
-
TIP Desatero odpovědí na nejčastější dotazy o odpalovaném těstu
Poznámka autorky receptu
Větrníky jsou nejlepší čerstvé, ale korpusy můžete upéct předem a plnit dodatečně. Naplněné do druhého dne trochu zvlhnou, ale nejsou promáčené.
Množství náplně je přesně na množství větrníků, nic vám nezbude.
Karamelovou šlehačku si připravíme podle http://www.toprecepty.cz/recept/10512-karamelova-s...
Těsto: zdroj Maminčiny recepty
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 10. 2011 15:58
4. 10. 2011 11:14
4. 10. 2011 11:05
25. 9. 2011 13:52
8. 4. 2011 09:04
29. 3. 2011 11:41
29. 3. 2011 11:23
27. 3. 2011 08:02
26. 3. 2011 16:36
Som presvedčená, že tento tvoj recept stojí zato odskúšať. A ja som za neho veľmi vďačná.
26. 3. 2011 15:32
Myslím si, že právě ověřené a výborně popsané klasické recepty (ať už slané či sladké) jsou velkou předností těchto stránek.
26. 3. 2011 15:19
A ještě něco k námitce bodování bez vyzkoušení: Zde se scházejí lidi se zájmem o vaření. Většinou si podle ingrediencí dovedou představit, jak to asi chutná. Jindy bodem odmění nápad, něco, co třeba neznali a určitě vyzkouší. Tyhle "neošizené" větrníky, které se dřívě běžně prodávaly, dnes abys pohledal. Pravá šlehačka se nahrazuje rostlinnou, do těsta se dává 100 % tuk, místo mléka voda, někdo dává tvaroh, jiný na polevu čokoládu atd. Každý si může vařit co chce, já jen přidala recept na klasiku.
26. 3. 2011 14:33
Pre mňa nemá význam siahať po receptoch neznámych autorov, ktorí prihadzajú recepty neodskúšané, prípadne opisované z rôznych webov, časopisov alebo kníh, často s chybami.
Doteraz som tiež poznala len odpaľované cesto s vodou, takže tento ma zaujal a láka vyskúšať.
26. 3. 2011 13:57
26. 3. 2011 13:32
25. 3. 2011 18:49
špatně jsme si rozuměly. Nevadí mi dlouhý popis, reagovala jsem na to, že nedávno zde byla začínající kuchařka s dlouhým popisem receptu a byla za to peskována reakcemi typu - příliš dlouhé, toto číst nebudu, to se mi ani nechce číst ap., u Vás to nikomu nevadilo toť k té vyvolenosti a to, že je tu recept vícekrát byl pouze příklad (pokud je zde recept vícekrát a vloží ho někdo oblíbený, vše OK). To, že se body nedá řídit je pravda, v tom jsme se shodly. A nepsala jsem jak mi chutnalo, protože jsem recept nepoužila, mám svůj, je zde také, i když ne ode mě.
Paní Žížalo,
nemluvila jsem o tom, že by mi někdo v něčem bránil. Napsala jsem, jen co si myslím o hodnocení receptů.
Hezký večer
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 11 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 3 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 3 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 4 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 4 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 4 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 5 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset odpovědí na nejčastější otázky k odpalovanému těstu. Jak dlouho se odpaluje a jak jej zachránit?
Peče celá země opustila Zuzana. O svých chybách vím, porota mě kolikrát spíš mile překvapila, říká
Větrníky podle Josefa Maršálka: Božskou chuť mají díky karamelové a žloutkové šlehačce i speciálně připravované cukrové polevě
Další recepty
Tématické fráze: větrníky karamelová poleva na větrníky větrníky recept domácí větrníky karamelové větrníky větrník recept recept na větrníky větrníky s karamelovou polevou poleva na větrníky karamelové vetrniky z odpalovaneho testa větrníky z odpalovaného těsta náplň do vetrniků karamelová poleva na větrníky recept karamelová poleva na větrníky video recept na karamelove větrníky vetrniky karamelove recept na domaci vetrniky karamelová náplň do větrníků větrníky z odpalovaného těsta video pravý krém do větrníku
Suroviny: mléko, tuk hera, mouka hladká, vejce, prášek do pečiva, sůl, mléko, pudink vanilkový, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, cukr krupice, cukr, tuk
Větrníky karamelové
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ME6m
88 názorů