Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované mušle svatého Jakuba ve slanině i bez....

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

12. 5. 2011 00:47

Suroviny

Porce: zalezi na poctu stravniku

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept prikladam na zadost kamaradky, ktera je videla v Makru, ale nevedela co to je a jak se pripravuji. Lze pridat i do testovin misto krevet atd. Maso je lehce nasladle a nepotrebuje nijak korenit, aby neztratilo svou specifickou chut. Snad se recept hodi nekomu, kdo miluje morske potvurky...:))))))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pralinka

12. 5. 2011 11:07

Paní Daniello, "skalop" je v češtině nesmysl, prostě takové slovo neexistuje. Mušle svatého Jakuba jsou běžný český název. ;-):-)

Fantom

12. 5. 2011 08:48

krásný:yes: už jsem se bál že je doma necháváš hladovět;-) a ty sis zatim dělala nový nehtíky:-)

zizala zizala (moderátorka)

12. 5. 2011 07:27

Krása, aspoň jednou v životě bych chtěla tohle ochutnat :-p

isindy isindy

12. 5. 2011 07:23

Danielko, tak tohle bych si s chutí dala :-p:-p:-p:-p:-p nemusím chobotničky, které na mě z talíře mrkají a mám pocit, že mi utečou, ale škeble :-p:-p:-p
kouknu po nich v Makru :yes:

srettka

12. 5. 2011 07:12

jééžiš, mrchy z moře vytažený:-O a tak to vypadá krásně, aspoň přivoním, když už toto nepozřu:-8
p.s. ono to mrklo,mrklo to...a brambory...ty se taky hejbaj:-D
p.s.s.máš to ale přesto parádní dany:yes::yes:

Betyna

12. 5. 2011 06:06

krásné, ještě nikdy jsem tyhle mušle nejedla

Nadja Nadja

12. 5. 2011 02:19

Daniello děkuji, zatím jsem se dívala po netu a nemohla najít, až na Wikipedii http://en.wikipedia.org/wiki/Scallop
a zjistila jsem, že to je Mušle svatého Jakuba. Něco málo o nich je na adrese:
http://www.cerstveryby.cz/Morske-plody/mlzi-a-plzi...
Cena za 1 kg (=10-20 ks): 959 Kč, nyní ve slevě jen 839 Kč.

Daniella O. Daniella O.

12. 5. 2011 01:20

Nadjo, ano, jsou to musle, ale nemusi se pred grilovanim nijak upravovat ;-). Jenom je oplachnu a vysusim ubrouskem. Na porci: tezko urcit :-D. Kupuji oceanske, jsou docela velke, tak me staci tak 5, ale manzel klidne k televizi sni 10 :-D. Mam je radeji nez humra...;-):-K. Snad budou chutnat, opravdu na pripravu jsou nenarocne. To se mi na nich take libi...... Dekuji za prvni bodik :-K.

Nadja Nadja

12. 5. 2011 01:12

Daniello, skalopy neznám - to jsou nějaké mušle?
Koupené jsou již připravené, nebo se před grilováním musí ještě nějak upravovat, třeba umýt, něčeho zbavit, apod.?
Kolik ks se počítá na porci?
:-O Hotové vypadají moc krásně a žravě, ráda bych ochutnala.
:yes:+1.:yes:

Daniella O. Daniella O.

12. 5. 2011 01:01

Vypecenou stavu nechavam odstat a lzickou vyberu tuk. Stavicka se vyborne hodi jako preliv k rybkam, do cinskych jidel nebo misto bujonu do polevek. Na obrazku je videt, ze ze 14ti skalopu po odebrani tuku zbylo jeste 50 ml....;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mušle recept recepty mušle jak připravit mušle svatojakubské mušle recepty.cz jak uvarit musle recepty z mušlí recepty na mušle svatojakubské mušle cena grilujeme musle mušle sv jakuba recept mušle sv. jakuba recept mušle sv. jakuba gordon ramsey recepty jakubovi mušle gordon ramsey rizoto mušle svatýho jakuba svatojkubské mušle cena svatojkubské mušle cena svatojakubská škeble recept

Suroviny: slanina

TopRecepty.cz

Grilované mušle svatého Jakuba ve slanině i bez....

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m2An