Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tibetská kefírová houba

Kefír prospívá zažívání a udržuje střevní mikroflóru v rovnováze. Kavkazští pastevci jej pijí neustále, protože je výživný a mohou si ho vyrobit i na holých pláních. Vy to můžete udělat pohodlněji za pomoci tibetských kefírových houbiček. Jak je používat se dočtete níže.

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 24 min Doba přípravy: 24 min bez doby zraní houbiček

24 min (24 min příprava, bez doby zraní houbiček)

10. 5. 2011 15:24

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

z jedné polévkové lžíce houbiček je 250 ml kefíru

Nutriční hodnoty

Energie488 kJ / 117 kcal
Bílkoviny8,50 g
Tuky3,75 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy12,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdysi jsem si tyto "kefírovky" objednala přes internet, celkem dobře se množí, pokud budete mít větší množství, klidně dejte více mléka a můžete si vyrábět i tvaroh, nebo dělat ochucený ovocný koktejl. Ještě přikládám odkaz, kde si vše o těchto houbičkách můžete přečíst, případně i objednat

http://www.charliin-koutek.wgz.cz/

Také přidávám odkaz od Nadi -ať to v komentářích nezanikne - Nadi, díkyhttp://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-do...

Pro časté dotazy do SZ a v komentáři přidávám dnes 5.3.2012 zkopírovaný návod z netu. Praktikuji také a funguje to:

Kefírovou houbu můžete taky zmrazit a udělejte to takto:

1. Houbu propláchneme čistou vodou, vložíme do hrnečku s vodou a dáme do lednice na dvě hodiny vychladit (to aby se nelekla mrazu).

2. Vychlazenou tibetskou kefírovou houbu vložíme do sáčku s malým množstvím studené vody a vložíme do mrazáku. Takto ji můžeme skladovat bez snížení životaschopnosti až dva měsíce.

3. Rozmrazujeme pomalu v pokojové teplotě. Nikdy v mikrovlnné troubě! Může se občas stát, že po rozmražení není první várka kefíru v bezvadné kvalitě (je to proto, že kefírka se musí "probudit"). Není třeba se lekat, zkrátka ho nekonzumujte nebo nalijte pejskovi či kočce. Druhý den už budete mít svůj vlastní, oblíbený, chutný, hustý a živý kefír stoprocentní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jirina

10. 5. 2011 15:48

ahoj bibinko, je to nadhera, ja je mela pred lety ale umrely mi a ted je shanim a nikde to tu nemaji, akorat ze ja ziju moc daleko, jak se to da poslat pres more do Bolivie? haha

Bibinka Bibinka

10. 5. 2011 15:41

Aničko, kdysi jsem jí mívala a dost dlouho, je to skvělá věc:-! takže 1.bod je víc než jasnej:yes:

1 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tibecká houba tibetská houbička tibetské houbičky houba do mléka kefírové houbičky tybecka houba kefirova houbicka tibecká houba na zdraví kefírové houbičky prodej jak uchovat tibetskou houbu houbičky do mléka houba v mléce tibecké krystaly tibecke houbičky tibecka houba do mleka tibecká houba-recepty tibeckahouba kefirove mleko tvaroh z kefiru tybetska houba

Suroviny: houba kefírová tibetská, mléko,

TopRecepty.cz

Tibetská kefírová houba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6mnL