Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pesto z medvědího česneku

Medvědí česnek patří mezi suroviny, které mimo jejich sezónu neseženeme. Nejlepším způsobem, jak ho uchovat a vychutnat pak i během roku, je připravit z něj pesto. Na přípravě není nic těžkého a v lednici pesto vydrží opravdu velmi dlouho.

Hodnocení receptu je 5,0 (51×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

8. 5. 2011 22:27

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 012 kJ / 959 kcal
Bílkoviny4,20 g
Tuky101,20 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,00 g
Sůl15,00 g
Sacharidy4,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám z jednoho německého webu a je výtečný. Chuť česneku mi přijde ještě silnější, než samotné čerstvé listy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Václav

26. 5. 2016 17:25

Umixovat v olivovém oleji a přidat rozsekané, umleté ořechy vlašské, nebo slunečnicová semínka.

zizala zizala (moderátorka)

27. 4. 2016 20:11

Petra: Já listy nemixuju samotné, ale společně s olejem a solí a není to hořké. Mixuje se krátce, protože to s olejem jde rychleji ;-)

tejaja tejaja

27. 4. 2016 19:55

Petra: Ja mám podozrenie, či to nie je mixovaním. Možno by to chcelo len zomlieť.

Petra

27. 4. 2016 19:25

Listy jsem natrhala na Hvězdě v Praze, doma vyprala v odstředivce na salát , osušila a rozmixovala v klasickým blenderu na koktejly s:amotné, Sůl a olej jsem dala nakonec a jen zamíchala. No a pak jsem nadšeně ochutnala.. A... Je to strašně hořký... ;-(8-(:no: ...snad se rozleží, ale moc tomu nevěřím ... Má někdo nápad co s tím a jak tomu předejít ?? Díky

pavek

23. 4. 2016 06:13

když to nejde s mixerem,jde to dobře s mlýmkem na maso,i ručním,jdou stonky i s listím a květy

jitka

19. 4. 2016 14:47

Mixovala jsem v Thermomixu,trvalo to dlouho,dneska jsem mlela na masovém strojku a super.:-)

B.

18. 4. 2016 00:19

Právě mám za sebou první pokus a podařilo se. Použila jsem tyčový mixer a bez problémů, jen jsem první dala olej a oříšky (vlašské) a k tomu po částech přidávala pokrájené listy. Přidala jsem i Parmezán a je to moc dobré. Jen soli jsem dala méně než je v receptu, tak doufám že se pesto nezkazí. Olej jsem použila olivový Franz Josef pro jeho jemnou chuť. Doporučuji. Děkuji za recept.

Miloslava

17. 4. 2016 21:52

Já mixovala ručním mixérem,mám nádobku s tím sekáčkem,tak v tom,nacpala jsem tam lístky,sůl,olej a vše rozmixovala

Dagmar

13. 4. 2016 15:57

Michaela: Nic si z toho nedělejte...dopadla jsem stejně,zkoušela jem i choper a nic. Normálně to krájím na malinké nudličky..:-*

Zdena

12. 4. 2016 21:49

Použila jsem běžný mixer u robotu Eta, vše najednou a krásně za chvíli hotovo.:

Michaela

29. 3. 2016 19:21

Dobrý den,poraďte mi, prosím, v jakém mixéru jste listy mixovali. A mixovali jste celé nebo predkrajene listy. S olejem a solí nebo bez? Tyčový mixér se ucpává, stolní to vůbec nebere. Mám celou kuchyň zelenou a nejde mi to :-))

Ivana Gregorová

28. 3. 2016 18:32

Tak pesto uděláno :) díky za recept:) jen mě pobavil ten popisek: dvojitá dávka :D já děla čtveřitou dávku :D

piga

22. 3. 2016 14:48

Kolín a okolí Labe je plné medvěda:-), tak letos budou žně:-)).Tento recept se nemusí dělat jen z medvěda, stačí bazalka a přidat kuchynský česnek.S oříšky je to tak že do pravého pesta patří(vlašské,piniové) a samozřejmě parmezán.No a sůl jen špetičku protože se používá do různých pokrmů kde sůl již je.Konzervuje to kvalitní olej v lednici a mimo lednici to lze na nekolik minut sterilizovat.cca 10minut.

Petra Látalová

15. 2. 2016 09:28

Dobrý den,každý píše naložit do kvalitního oleje...tak mě napadlo nakrájený nebo rozmixovaný česnek smíchat s rozpuštěným sádlem,(může se hezky mazat hned na chleba) nebo jej napěchovat do sklenice a nalít trochu jen na povrch,co myslíte???? a co pomlet na mlýnku na maso-neztratí vitamíny při styku se železem?

zizala zizala (moderátorka)

19. 9. 2015 08:50

Kristýna: Myslím, že pesto se dělá vždy jen z čerstvých rostlin :-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pesto z medvědího česneku pesto z česneku medvědího medvědí česnek pesto medvědí česnek recepty pesto z medvědího česneku recept medvědí česnek pesto recept medvědí česnek recept na pesto z medvědího česneku pesto z medvědího medvědí česnek v kuchyni pesto medvědí česnek domácí pesto z medvědího česneku česnekové pesto pesto medvědí česnek recept česnek medvědí recepty medvědí česnek v kuchyni pesto recepty z medvediho cesneku recept pesto z medvediho cesneku pesto medvědí pesto

Suroviny: česnek mědvědí, sůl, olej rostlinný

TopRecepty.cz

Pesto z medvědího česneku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8D2