Sušená jablka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 133 kJ / 749 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 5,20 g |
Vláknina | 39,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 150,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 8. 2014 21:53
Mňam
8. 8. 2012 17:29
sušená jablka jsou užasná,zkusím i rajčata:-
2. 1. 2012 11:55
libi: ja by som ti poradila, ak máš možnosť - sušiť na radiátore - pri radiátore. Na horkovzduchu môžeš sušiť, nezabudni na veľmi nízku teplotu, varechu do dvierok a kontroluj...
2. 1. 2012 11:26
prosím o radu-nemám sušičku mohu sušit v troubě i na horký vzduch? Nemám s tím bohužel zkušenost.Bude doba sušení stejná jako v receptu?
12. 12. 2010 17:39
Já jsem do loňska sušila také na radiátorech, dělalo se tak u nás odjakživa. Letos jsem si udělala radost a koupila sušičku a nemůžu ji vynachválit. Nikdy jsme na jablka/hrušky nic nepřidávali, ale když je dávám do sušičky, namáčím je v citron.vodě a zachovají si super světlou barvu. Nestačím sušit, jak mizí pod rukama, ale pořád lepší zobat křížaly, než čokoládky
Nám lépe chutnají právě ze sušičky, protože na kamnech byly někdy moc tvrdé
Nám lépe chutnají právě ze sušičky, protože na kamnech byly někdy moc tvrdé
12. 12. 2010 16:58
To ráda věřím, že jsou lepší, já, bohužel, nemám možnost porovnat.
12. 12. 2010 16:54
naši na chalupě dělají křížaly každý rok stejně jako Irrenčin známý - na síta nad kamna rozprostřou plátky jablek, neoloupaná, neocukrovaná, prostě jen přírodní stav...a suší...jsou vynikající, nejlepší jsou pikantně nakyslé koženáče
12. 12. 2010 16:54
Maris my je také děláme v sušičce, ale ty jeho jsou lepší nž naše
12. 12. 2010 16:47
Irrenko, já je tak dělám v sušičce a jsou výborná. Je mi jasné, že kamna jsou kamna, ale sušička stačí.
12. 12. 2010 16:44
Mám známého který dělá vynikající jablíčka, suší nad kamny rozložené na síti, neloupe je ani nepokape citronem ani neposype skořicí.Je to chalupář, má kachlová kamna, takže se mu dobře suší a jsou skvělé
8. 11. 2010 14:16
libuš nie som autorka, ale dovolím si odpovedať, nie je nutná ani škorica ani šťava. Narež jablká a rozložené daj sušiť
8. 11. 2010 11:57
je nutná skořice a citronová šťáva?
28. 9. 2010 20:04
Nakrájené plátky naklademe na plech pokrytý pečicím papírem. Sušíme zvolna v troubě s pootevřenými dvířky (vložíme vařečku), nejprve při asi 50-60 °C. Když se část vody odpaří a plátky ovoce zaschnou, zvýšíme teplotu na 70 °C. Otočíme ovoce a dosušíme zase při 50 °C, až plátky budou suché tak, že přestanou být pružné.
12. 5. 2010 17:34
Jablíčka suším v zimě když se topí na radiatorech.Suší se dva dny. Taťka mě už kdysi dávno udělal na radiátory podlouhlá síta na kteých se báječně suší. Jo ještě bych chtěla říct že jablíčka nikdy neloupu.
29. 12. 2009 11:09
ja bych potrebovala prosím vedet na kolika stupnich se to pece?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 7 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 7 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 8 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 3 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 3 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 3 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sušené sýry jako chuťovka pro gurmány. Jednoduchou verzi v podobě „popcornu“ si snadno uděláte i doma
Jak na křupavé skořicové jablečné chipsy: Jde to v troubě i ve friťáku a příprava je velmi jednoduchá
Křupavé snídaňové müsli dětem dodá energii na celé dopoledne. Jak je správně připravit?
Další recepty
Tématické fráze: křížaly z jablek v sušičce sušení jablek sušení jablek v sušičce sušení jablek v troubě jak sušit jablka křížaly z jablek jak sušit jablka v sušičce křížaly z jablek v troubě jak se dělají křížaly jak susit jablka v troube křížaly v troubě sušení jablek v sušičce teplota sušíme jablka sušení křížal v troubě jak udělat křížaly z jablek jak usušit jablka v troubě sušení křížal křížaly v sušičce jak dlouho sušít jablka v sušičce jak udělat křížaly
Suroviny: jablko, skořice, šťáva citronová
Sušená jablka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k96
15 názorů