Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušená jablka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 7. 2008 16:36

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 133 kJ / 749 kcal
Bílkoviny6,00 g
Tuky5,20 g
Vláknina39,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy150,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bubla

26. 8. 2014 21:53

Mňam:-*

Macík

8. 8. 2012 17:29

sušená jablka jsou užasná,zkusím i rajčata:-

magdalenka magdalenka

2. 1. 2012 11:55

libi: ja by som ti poradila, ak máš možnosť - sušiť na radiátore - pri radiátore. Na horkovzduchu môžeš sušiť, nezabudni na veľmi nízku teplotu, varechu do dvierok a kontroluj...

libi

2. 1. 2012 11:26

prosím o radu-nemám sušičku mohu sušit v troubě i na horký vzduch? Nemám s tím bohužel zkušenost.Bude doba sušení stejná jako v receptu?

jahoda jahoda

12. 12. 2010 17:39

Já jsem do loňska sušila také na radiátorech, dělalo se tak u nás odjakživa. Letos jsem si udělala radost a koupila sušičku a nemůžu ji vynachválit. Nikdy jsme na jablka/hrušky nic nepřidávali, ale když je dávám do sušičky, namáčím je v citron.vodě a zachovají si super světlou barvu. Nestačím sušit, jak mizí pod rukama, ale pořád lepší zobat křížaly, než čokoládky;-)
Nám lépe chutnají právě ze sušičky, protože na kamnech byly někdy moc tvrdé:-D

maris maris

12. 12. 2010 16:58

To ráda věřím, že jsou lepší;-):-p, já, bohužel, nemám možnost porovnat.:-)

isindy isindy

12. 12. 2010 16:54

naši na chalupě dělají křížaly každý rok stejně jako Irrenčin známý - na síta nad kamna rozprostřou plátky jablek, neoloupaná, neocukrovaná, prostě jen přírodní stav...a suší...jsou vynikající, nejlepší jsou pikantně nakyslé koženáče :-p

Irrena Irrena

12. 12. 2010 16:54

Maris my je také děláme v sušičce, ale ty jeho jsou lepší nž naše:-p

maris maris

12. 12. 2010 16:47

Irrenko, já je tak dělám v sušičce a jsou výborná. Je mi jasné, že kamna jsou kamna, ale sušička stačí.:-)

Irrena Irrena

12. 12. 2010 16:44

Mám známého který dělá vynikající jablíčka, suší nad kamny rozložené na síti, neloupe je ani nepokape citronem ani neposype skořicí.Je to chalupář, má kachlová kamna, takže se mu dobře suší a jsou skvělé:yes::yes::yes:

tejaja tejaja

8. 11. 2010 14:16

libuš nie som autorka, ale dovolím si odpovedať, nie je nutná ani škorica ani šťava. Narež jablká a rozložené daj sušiť;-)

libuš

8. 11. 2010 11:57

je nutná skořice a citronová šťáva?

Luxie

28. 9. 2010 20:04

Nakrájené plátky naklademe na plech pokrytý pečicím papírem. Sušíme zvolna v troubě s pootevřenými dvířky (vložíme vařečku), nejprve při asi 50-60 °C. Když se část vody odpaří a plátky ovoce zaschnou, zvýšíme teplotu na 70 °C. Otočíme ovoce a dosušíme zase při 50 °C, až plátky budou suché tak, že přestanou být pružné.

Ivana Ch

12. 5. 2010 17:34

Jablíčka suším v zimě když se topí na radiatorech.Suší se dva dny. Taťka mě už kdysi dávno udělal na radiátory podlouhlá síta na kteých se báječně suší. Jo ještě bych chtěla říct že jablíčka nikdy neloupu.

lucie

29. 12. 2009 11:09

ja bych potrebovala prosím vedet na kolika stupnich se to pece?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: křížaly z jablek v sušičce sušení jablek sušení jablek v sušičce sušení jablek v troubě jak sušit jablka křížaly z jablek jak sušit jablka v sušičce křížaly z jablek v troubě jak se dělají křížaly jak susit jablka v troube křížaly v troubě sušení jablek v sušičce teplota sušíme jablka sušení křížal v troubě jak udělat křížaly z jablek jak usušit jablka v troubě sušení křížal křížaly v sušičce jak dlouho sušít jablka v sušičce jak udělat křížaly

Suroviny: jablko, skořice, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Sušená jablka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k96