Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)

Kyprý ořechový korpus dortu je proložen svěží sladkokyselou chutí brusinkového kompotu a citrónovo - brusinkovou šlehačkou. Navíc je tento dort možno připravit přirozeně bezlepkově a bez laktózy. Ideální pro konzumenty s těmito omezeními.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

7. 5. 2011 17:23

Suroviny pro 1 kus

1 kus

dortová forma Ø 26cm

Nutriční hodnoty

Energie14 643 kJ / 3 500 kcal
Bílkoviny88,64 g
Tuky262,96 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,76 g
Sodík 731 mg
Sůl2,22 g
Sacharidy185,64 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tímto děkuji p.Dáše z http://olivovakucharka.webgarden.cz/, že mi umožnila nabídnout i Vám tento lehký a velmi chutný zákusek.

Recept je mírně upraven (méně cukru a použit hnědý cukr, přidána citr.šťáva do šlehačky)

Použitá je rostlinná šlehačka Cremefine od Ramy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mysulka mysulka

11. 5. 2011 09:46

:-p ta brusinková šlehačka nemá chybu:yes::-K

lemarti

9. 5. 2011 09:42

Krásné:-Otak ukládám protože manžel brusinky miluje a já ho překvapím k narozeninám-až za půl roku:-D:-Djahůdko tobě posílám+:-)

Irrena Irrena

8. 5. 2011 16:20

Brusinky milujeme, dort je nádherný:yes:

Pajaja

8. 5. 2011 12:33

Dokonalé. . . a navíc, jako vždy krásně nazdobené :yes::-)+

Fantom

8. 5. 2011 10:37

jahoda:jen abych to upřesnil jako sladkou mam radši pravou šlehačku, ale používam ji občas našlehanou a ochucenou na maso jako bylinkovou smetanu, tam bych řekl že je lepší než klasická šlehačka.

jahoda jahoda

8. 5. 2011 09:10

Kamila:
Ramu-máslo jsem koupila jednou kdysi dávno a od té doby nesmí do domu:-8 Tu přímo nesnášíme, ale jak píše Fantom, že mu Rama šlehačka nechutná, tak já ji v tom nějak necítím.
Přidávám ji i na zpevnění s tvarohem, či zakysankou.
Budeš muset asi někdy vyzkoušet a uvidíš sama:-)
Dej potom vědět, co na ni říkáš, docela mě to zajímá:-K

zizala zizala (moderátorka)

8. 5. 2011 07:00

:-p:yes:

Kamila

8. 5. 2011 00:52

jahoda:díky za upřesnění, určitě ji vyzkouším. A co když se smíchá např.s tvarohem nebo zakysankou? Taky drží? Ono totiž chut něčeho rostlinného s názvem šlehačka...nevím, jestli uspokojím náročné strávníky zvyklé a vyžadující mléčné bílkoviny...:-8

Fantom

7. 5. 2011 21:37

krásný jen ta rama mi ale nechutná:yes:

jahoda jahoda

7. 5. 2011 21:18

varilamyskakasicku: já na tuto šlehačku nedám dopustit. Musí být ale před šleháním v ledničce pěkně vychlazená a jde krásně vyšlehat dotuha, že ani přidaná citr.šťáva tuhost neovlivní.
Když jsem používala normální šlehačku, ale více% (jsou různé k dostání 33-40%), tak jsem přidávala Smeta-fix od Dr.Oetkera a také to drželo super.
Jak jsem ukrojila, tak to je;-), neboj, nic na tom není, jednou se to určitě podaří dle Tvých představ. U ztužovače je dobré sledovat datum spotřeby (už jsem se napálila:-8)
Klidně bych přidala i více brusinek, ale neměla jsem;- Určitě by se dala použít i rybízová marmeláda. Pěkně tu šlehačku ochutí:-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

7. 5. 2011 20:49

varilamyskakasicku:

jahoda: jahůdko, jen se kocháme, vážne ta Rama tak drží, já at dělám šlehačku na cokoliv, tak teče a ten ztužovač ev., pak drží???? Díky, tak krásné to nemáme nikdy, :-K neumim to tak pěkně, je to jahůdkově udělané a úžasně pěkné :-K:-K:-p

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

7. 5. 2011 20:44

Supera a Krásné a wow:yes::yes::yes::yes::yes::yes::-K

jahoda jahoda

7. 5. 2011 20:20

Kamila:jj, přesně tak, Cremefine je rostlinného původu a drží super tvar i několik dní.;-)

Patricie

7. 5. 2011 20:11

:-KBezvadné:yes::yes:+

suslajda suslajda

7. 5. 2011 20:04

:-pparádní zákusek jen se zakousnout:yes::yes:+9

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ořechový dort bez mouky ořechový dort se šlehačkou ořechový dort s brusinkami brusinkový dort lehký ořechový dort dort brusinka jak vyšlehat šlehačku ořechový korpus bez mouky luxusní ořechový dort ořechový zákusek bez mouky šlehačková roláda bez mouky šlehačkový dort bez mouky dort bez mouky recepty bez mouky orechovy dort s parisskou slehackou jak zpevnit šlehačku bezlepkový brusinkový dort dort z ořechů bez mouky lehký ořechový dort se šlehačkou lehký ořechový dort bez mouky

Suroviny: vejce, cukr hnědý, máslo, cukr vanilkový, prášek do pečiva, ořechy mleté, čokoláda hořká, kompot brusinkový, šlehačka, ztužovač šlehačky, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Y00