Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

3. 5. 2011 14:53

Suroviny

Porce: 30 ks ze zapletených, 40 ks z obyčejných noh

Nutriční hodnoty

Energie8 378 kJ / 2 002 kcal
Bílkoviny73,78 g
Tuky18,93 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 243 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy375,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Použila jsem částečně suroviny s Bibinčiným souhlasem z jejich výtečných žemliček

http://www.toprecepty.cz/recept/10667-babicciny-st...

za což ji moc děkuji! Toto těsto je taky dobré a ráda z něj peču. Hotové pečivo vydrží-pokud vydrží:-) hezky vláčné 4 dny.Pokud přidáte 2 PL namočených rozinek a 1 KL cukru navíc,také je to dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

3. 5. 2011 16:51

:-//safraporte..zase jsem zapomněla koupit tu meltu...jaký je vlastně rozdíl mezi meltou a Carem:-?v chuti nebo jenom v ceně:-?
Ann,ukládám a určo prubnu;-)vypadají:yes::yes::yes::-K

Bibinka Bibinka

3. 5. 2011 16:45

Aničko, paráda a taky budou dobré a asi vydrží déle-teda pokud se nesež..ou:-D Nám nikdy žádná nezbyde, snad 1x a ty šli do strouhanky. Máš 4.boda jasnýho:yes:

srettka

3. 5. 2011 16:43

olina16:já vím, pro mě co je domácí, je rozhodně zdravější, než to vyfoukaný éčkový pečivo z marketu. navíc anýzek tam dala semínka a to je pozitivní. já bych tam určitě hrcla hrst celozrnky,jak se znám. ale jinak meltou, já tedy Carem barvím pečivo taky;-)

olina16

3. 5. 2011 16:37

srettka: z bílé mouky to asi moc zdravé nebude. Takto nás matou v obchodě, kde v domnění, že si kupujeme zdravé celozrnné pečivo nás oblbnou meltou nebo karamelem ;-(
To není nic proti receptu, vypadá to moc hezky, hned bych zakousla.:-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 5. 2011 16:12

Jana Remkova:Jani:-Oneblázni,to je v pořádku,že se ptáš;-)ty mé vyjadřovací schopnosti jsou taky někdy"zvláštní":-O:-DJá prostě nevěděla,jak napsat že se pletou 2 prameny dokupy:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 5. 2011 16:08

Anna Kocikova: aháá, si říkám, ale jsem se raději blbě nechtěla na ty "nohy" ptát:-D, i tak vypadám, jako idiot někdy s těma otázkama. Díky, Aničko;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 5. 2011 16:06

Děkuji:-K:-Kbyly namazané tvarohovou pomazánkou a posypané pažitkou;-):-p
Jani-tady z této várky jsem"ušůlala"4 prameny a dva a dva jsem spletla jako takové obyčejné copánky,aby to bylo zase něco jiného,než obyčejné veky-nohy:-))A ty slunečnicové semínka cpu všude i do štrůdlu místo ořechů:-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 5. 2011 15:48

Aničko, rozumím tomu dobře, že ty jsi dělala ty veky ze 4 dílů? A zapletla vždy 2 k sobě? Aspoň podle fotky si tak myslím... Sakra, já snad zajdu pro meltu a slunečnicová semínka..:-/:-D:-D:yes:

srettka

3. 5. 2011 15:35

Zdravé dobré gusky-mňam:-p:yes:...ještě k tomu zatíší hroudu čerstvě utlučeného másla by to chtělo:-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: barvení vajec meltou rozdíl mezi meltou a carem buchta s meltou rozdíl mezi caro a meltou rozdíl mezi meltou a caro housky zadělané s kefírem jak se vaří melta melta recept je zdravější caro nebo melta babicciny startovaci zemlicky startovací žemličky slunečnicová veka žemličky bez kynutí rozdíl mezi carem a meltou domaci pecivo zemlicky buchta z kefíru žemličky dobré domácí žemličky hrníčkové houstíčky na primě startovasci žemločky

Suroviny: kefír, melta, žloutek, olej, cukr krupice, sůl, mouka hladká, semínka slunečnicová, mák, droždí

TopRecepty.cz

Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNPq