Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak
Suroviny
Porce: 30 ks ze zapletených, 40 ks z obyčejných noh
Nutriční hodnoty
Energie | 8 378 kJ / 2 002 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,78 g |
Tuky | 18,93 g |
Vláknina | 18,20 g |
Cholesterol | 243 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 375,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Použila jsem částečně suroviny s Bibinčiným souhlasem z jejich výtečných žemliček
http://www.toprecepty.cz/recept/10667-babicciny-st...
za což ji moc děkuji! Toto těsto je taky dobré a ráda z něj peču. Hotové pečivo vydrží-pokud vydrží:-) hezky vláčné 4 dny.Pokud přidáte 2 PL namočených rozinek a 1 KL cukru navíc,také je to dobré.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 5. 2011 18:05
krásné žemličky, ukládám
4. 5. 2011 14:38
Anna Kocikova:já mám doma meltu,úplně tu samou,moje dcera jí pije místo kávy když přijde.
4. 5. 2011 12:50
Za hezké komentáře a body všem moc děkuji
Simi meltu raději používám porcovanouhttp://kava.heureka.cz/melta-porce-1x-20x7g/je s tím míň práce
CHtěla bych ještě zkusit Caro,co používá Srettkahttp://kava.heureka.cz/nestle-caro-200-g/ale u nás mají zatím jen 200g baleníMusím vyčíhnout,až bude menší
Simi meltu raději používám porcovanouhttp://kava.heureka.cz/melta-porce-1x-20x7g/je s tím míň práce
CHtěla bych ještě zkusit Caro,co používá Srettkahttp://kava.heureka.cz/nestle-caro-200-g/ale u nás mají zatím jen 200g baleníMusím vyčíhnout,až bude menší
4. 5. 2011 10:29
super receptík tak to zkusím taky to se mi líbí a meltu mám též doma.+1
3. 5. 2011 22:10
srettka: já z tebe nemůžu!! V televizi hokej Rusi se Slováky a vůbec se nemůžu soustředit a že to jsou teda nervy!
3. 5. 2011 20:09
Tak u nás mají meltu levnější než Caro.
3. 5. 2011 19:40
Moc prima nápad Aničko
3. 5. 2011 18:16
Všem moc děkuji za body a hlavně super komentáře,které mi opravdu hodně zvedly náladuUž jsem se takto dlouho nepobavila
BIBINKO,teď se u nás nějak moc nejedlotak večky od pátku vydržely až do dneškaByly opravdu měkké,možná je to tím kefíremco si ho dělám doma každý den,tak ho cpu všude
STUSKO ano bez pekárny těsto vypracovat a nechat v teple přikryté kynout až zdvojnásobí objem,pak udělat veky a ještě na plechu nechat před pečením 30 minut nakynout.
SRETTI,REBI-CARO bude určitě lepší,pokud se nemusí rozpouštět.Mě zatím odrazuje cenaAle meltu mám sáčkovanou,tak to zase taková hrůza není
BIBINKO,teď se u nás nějak moc nejedlotak večky od pátku vydržely až do dneškaByly opravdu měkké,možná je to tím kefíremco si ho dělám doma každý den,tak ho cpu všude
STUSKO ano bez pekárny těsto vypracovat a nechat v teple přikryté kynout až zdvojnásobí objem,pak udělat veky a ještě na plechu nechat před pečením 30 minut nakynout.
SRETTI,REBI-CARO bude určitě lepší,pokud se nemusí rozpouštět.Mě zatím odrazuje cenaAle meltu mám sáčkovanou,tak to zase taková hrůza není
3. 5. 2011 17:50
Rebi,stretti,holky,fakt se dobře bavím
3. 5. 2011 17:49
Ani,děláš chutě
3. 5. 2011 17:19
handra vod švédskýho ogara tě došla?? no toť, to se bude u rebarborů cecko lesknout jak gule psí ale bacha abys při tom lešťandu nevydřela až dírky...třeba ve voknech
kúpiš ten roztok vod Cara?? dobře děláš diuče zlatý,nenaděláš švajnerajnu a ještě si šmákneš
kúpiš ten roztok vod Cara?? dobře děláš diuče zlatý,nenaděláš švajnerajnu a ještě si šmákneš
3. 5. 2011 17:07
srettka:ti věřím,cérko aj handr mikrovláknový už mám na počtěa iďací z počty,koupím to Caro,a ešivá mě nikdo neuvidí,kúpim aj dvě pixle
3. 5. 2011 17:04
Aničko, výborný nápad . Žemličky už jsem dělala a byly moc dobré , proto věřím, že i tohle bude dobrota . +1
3. 5. 2011 16:59
Udělám i bez pekárny.Těsto¨má kynout?
3. 5. 2011 16:55
rebarborko...chuť je stejná bych řekla, ale je beze zbytku a můžeš ho do pekárny vrazit v suché formě, ne svářet meltu v hrncu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 4 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 6 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 7 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Chlebová polévka
mondey uvařil před 59 minutami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 1 hodinou
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 1 hodinou
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 1 hodinou
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 2 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Velikonoční jidáše
Helciv uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Na Bílou sobotu pečeme mazance, beránky a velikonoční hlavičku. Křesťané světí oheň a očekávají vzkříšení Ježíše
Další recepty
Tématické fráze: barvení vajec meltou rozdíl mezi meltou a carem buchta s meltou rozdíl mezi caro a meltou rozdíl mezi meltou a caro housky zadělané s kefírem jak se vaří melta melta recept je zdravější caro nebo melta babicciny startovaci zemlicky startovací žemličky slunečnicová veka žemličky bez kynutí rozdíl mezi carem a meltou domaci pecivo zemlicky buchta z kefíru žemličky dobré domácí žemličky hrníčkové houstíčky na primě startovasci žemločky
Suroviny: kefír, melta, žloutek, olej, cukr krupice, sůl, mouka hladká, semínka slunečnicová, mák, droždí
Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QNPq
24 názorů