Kopřivová pomazánka
Z čerstvě natrhaných mladých kopřiv můžeme připravit snadnou pomazánku s vajíčky vařenými natrvdo. Chuť kopřiv se podobá špenátu a pomazánku si nejlépe vychutnáte na čerstvém pečivu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 883 kJ / 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,36 g |
Tuky | 15,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 1,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 4. 2011 17:47
Clever:aby som nerobila reklamu nejakej značke, zmazala som foto. Nikoho nenútim jesť clever alebo neclever veci, ani sa tým "nechlubím", že to kupujem.
Želám veľa úspechov pri neclever varení.
Želám veľa úspechov pri neclever varení.
18. 4. 2011 17:46
magdalenka: libeček je hrozně bojácná bylinka, mně někdy vůbec nevyleze, tak moc se bojí
18. 4. 2011 17:34
srettka: tak aspoň viem, prečo mi cibuľa aj pažítka pomaly lezú von zo zeme, boja sa ma! Ale najviac sa ma bojí libeček, s tým bojujem.
18. 4. 2011 17:17
maris: Idem si po lese a oslovila ma kopřiva!
Kopřivy vydržia dlho...doporučujem!
Ďakujem za vaše reakcie.
Kopřivy vydržia dlho...doporučujem!
Ďakujem za vaše reakcie.
18. 4. 2011 16:58
maris:a ty myslíš. že dotyčný nick ví, co ten nick znamená?
clever: každý obvodní lékař i babka ti řekne, že na jaře jíst kopřivy je nejlevnější, nejjednodušší a nejchytřejší způsob, jak očistit své tělo od zimních splašek. Pokud jsi "in", očišťuješ tělo kopřivami, vracíš se do přírody, neb naši předci, věděli, co je zdravé. (že musí byliny hledat na čistém místě, je snad jasné i tobě)
clever: každý obvodní lékař i babka ti řekne, že na jaře jíst kopřivy je nejlevnější, nejjednodušší a nejchytřejší způsob, jak očistit své tělo od zimních splašek. Pokud jsi "in", očišťuješ tělo kopřivami, vracíš se do přírody, neb naši předci, věděli, co je zdravé. (že musí byliny hledat na čistém místě, je snad jasné i tobě)
18. 4. 2011 16:39
Clever - Ty asi moc clever nejsi....
18. 4. 2011 16:26
No ten clever bych moc nefotila,ješě se chlubit tím,že jím takové "jídlo" nechápu jak tyhle splašky může někdo kupovat,ale v Čechcách a na Slovensku hold furt převažuje kvantita nad kvalitou
18. 4. 2011 16:20
magdalenka: jsi prozíravá žena a myslíš do budoucna - medvědí česnek končí, tak přecházíš na kopřivy - ty nějaký čas vydrží, potom budou už houby - a tak bude pořád co dát do hrnce.
Pomazánka ale vypadá moc dobře a určitě i tak chutná+
Pomazánka ale vypadá moc dobře a určitě i tak chutná+
18. 4. 2011 15:13
magdíku,před tebou aby i tulipán zalezl v rámci pudu sebezáchovy zpátky do cibule co je zelené a jedlé, to ti neunikne
ale pomazánečka velmi sympatická, už vidím čerstvý domácí chlebík, ne něm tahle dobrota a k tomu hrnec čerstvě z krabice nadojeného mléka...ach
ale pomazánečka velmi sympatická, už vidím čerstvý domácí chlebík, ne něm tahle dobrota a k tomu hrnec čerstvě z krabice nadojeného mléka...ach
18. 4. 2011 14:40
magdalenka:spařit..takto:kopřivu hodit do vařící vody,za 2 vteřiny vytáhnou,zchladit...
ale vyrazila,ale medveď je, hádam ,zalezený v brlohu
ale vyrazila,ale medveď je, hádam ,zalezený v brlohu
18. 4. 2011 14:32
rebeka:nie som si istá pojmom spariť...čas odhadujem, chvililinku povarím...vodu nechám vychladnúť a zalejem kvetinky.
Ešte stále si nevyrazila do lesov, hájov a lúk?
Ešte stále si nevyrazila do lesov, hájov a lúk?
18. 4. 2011 14:27
magduška,dobrá musí být ta tvoje pomazánečka
fakt tu kopřivu vařit tak dlouhonestačilo by ji jenom spařit
P.S.keby som mala,dala by som aj medveďa
fakt tu kopřivu vařit tak dlouhonestačilo by ji jenom spařit
P.S.keby som mala,dala by som aj medveďa
18. 4. 2011 13:37
Nic mi neříkejte - magdalenka , počkej - koukej tam připsat ten medvědí česnek a komu to jde na nervy, ať si pročistí mozek odvarem z kopřiv a medvědího česneku, prý pročišťuje - tohle ale myslím vážně, tak to mám od prababky!!!!
18. 4. 2011 13:36
magdalenka:Magdi mne taky néé+1
18. 4. 2011 13:23
To som naozaj rada.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Mléčné francouzské houstičky
Wanilor uvařila před 1 minutou
Vepřové na houbách
Peggy72 uvařila před 7 minutami
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 15 minutami
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 58 minutami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 3 hodinami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 3 hodinami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Koriandr je opomíjená zelená bylinka a zároveň koření, které si pomalu nachází cestu i do naší kuchyně
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: hnojení kopřivami pomazánka s kopřivou recepty s kopřivami špenát z kopřiv kopřiva recepty recept s kopřivami vajickova pomazanka koprivy kopřivy se musí spařit zalezeny syr zalezeny syr recept co s kopřivami? sparit koprivy mléko clever hnojení libečku recepty kopřiva kopřiva recept kopřivová pomazánka s medvědím česnekem kopřlvova pomazánka pomazánka tvarohová kopřivy kopřivová pomazánka na chlebíčky
Suroviny: pomazánkové máslo, vejce, pepř mletý, kopřivy, sůl
Kopřivová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lDR
33 názorů