Velikonoční italská colomba
Tradiční velikonoční moučník původem z Itálie připravíte snadno podle našeho receptu. Je voňavý a plný kandovaného ovoce. Těsto připomíná naše kynuté moučníky, ale na Sicílii pečeného beránka neuvidíte, zato colombu (holubici) určitě!
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 21 507 kJ / 5 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,68 g |
Tuky | 226,84 g |
Vláknina | 31,00 g |
Cholesterol | 1,86 g |
Sodík | 918 mg |
Sůl | 2,11 g |
Sacharidy | 628,49 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj- Blesk magazín.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 4. 2017 11:32
Pekla jsem včera i když je už po velikonocích, je moc dobrá, mám ráda tato těsta. Těsto jsem dělala v pekárně, použila jsem 1 balíček sušeného droždí. Nejdříve mě zarazilo,že těsto bylo dost řídké,ale i tak jsem ho nalila do formy a vypadá skoro stejně jako na úvodní fotografii. Určitě upeču znovu.
20. 3. 2014 22:52
Veronika.Hrozna:
20. 3. 2014 19:13
Jana Remkova:No jo,ale já na néj klikla byl v náhodných a neštéstí bylo hotovo! Ukápla mě slina a .... Vše co bylo v mrazácích je sežráno !
20. 3. 2014 15:06
Veronika.Hrozna: Tak tenhle recept je tady už dávno. Já mám sporák Beko
20. 3. 2014 14:26
Jana Remkova:Bóže,ty sem dáváš recept za receptem a já mám furt pokaženou troubu ,už více jak dva týdny z Mory dodávají spodní ohřevnou spirálu,která se v záruce pos...la! Týrání zvířat!
Nakupujte sporáky MORA,trefí vás šlak!
Nakupujte sporáky MORA,trefí vás šlak!
30. 4. 2011 22:33
senky: to mám fakt radost!! Děkuji moc
olina.b: taky moc děkuji
olina.b: taky moc děkuji
24. 4. 2011 18:16
to vypadá moc krásně,krásně velikonočně
24. 4. 2011 18:04
Jana Remkova:Jani,tetince chutnalo,přišla i se svojí 86ti letou maminkou a obě si dali dva kousky ke kafíčku a dva kousky do ubrousku na cestu.Recept jsem jim vytiskla,budou šířit dál.
24. 4. 2011 13:39
senky: Díky za hezké fotečky a jsem zvědavá, jak návštěva ohodnotí
24. 4. 2011 13:34
Jani Remková,vyzkoušela jsem,je výborná,čekám na kafíčko návštěvu,jsem zvědavá co řekne.Je to dáma v letech a vyhlášená pekařka amatérka,jejího hodnocení si velmi cením.jen se mi zdálo těsto řídké, ale dopadlo to dobře,tak to tak asi mělo býtPřidala jsem fotečky.
17. 4. 2011 20:46
Dana Churanova: Danko, já měla srnčí hřbet a takovou keramickou formu. Jiřka měla větší, tu jsem chtěla sehnat. Ale určitě By se to dalo udělat třeba v bábovce, nebo já mám třeba formu na rybu, jen nevím, kolik by toho bylo. Nemůžeš to dát až po vrch, ono to kyne i v té troubě, jako každé kynuté těsto
17. 4. 2011 19:44
Jančo,pěkný receptík,taky vyzkouším na velikonoce.Prosím Tě a v jaké jsi to vlastně pekla formě?Jiřa píše,že jí to z formy na chlebíček vyteklo,tak bych asi musela zmenšit tu dávku,viď?+1
17. 4. 2011 18:48
udělám na velikonoce...
17. 4. 2011 14:28
Jani, moc hezké a barevné a určitě velikonočně dobré
17. 4. 2011 09:30
Jikotka: Jiřko dobrééé, tys asi sehnala tu pomerančovou kůru, že? A díky!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 1 hodinou
Pečené batáty
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 28 minutami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 1 hodinou
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 2 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Božsky vláčné hot cross buns: Anglické mazance zvládne podle tohoto receptu každý
Velikonoční jidáše: Sladké kynuté pečivo je krásně vláčné, voní medem a mělo by se jíst ještě horké na Zelený čtvrtek ráno
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Další recepty
Tématické fráze: italská buchta moučník colomba italská vánočka velikonoční buchta italský mazanec velikonoční moucnik velikonoční buchty italske buchty colomba moučník velikonoční moučníky colomba kynuty moucnik velikonoční recepty recept na italskou buchtu italska kolomba buchta colomba italská buchta recept mazanec colomba vánočka colomba velikonocni kynuta buchta. italie italska holubice
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, droždí, máslo, mléko, vejce, žloutek, kůra pomerančová kandovaná, mandle, sůl
Velikonoční italská colomba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1YZR
50 názorů