Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna

2. 2. 2013 22:03

Moc Vám děkuji za odpověď. Pokud byste se ještě podělily o velikost varné formy na to uvedené množství tj. 4 hrnky mouky tak by to bylo perfektní, pomohlo by to jistě i dalším nováčkům - pokud jsem přehlédla tak se omlouvám. Ještě jednou moc děkuji za rady a podělení se o zkušenosti. Jsou tady příjemné komentáře a diskutující ochotní pomoci radou:yes:

Ivča

22. 1. 2013 10:13

Anna: Také peču chleba v pekáči z varného skla. Pekáč nechám normálně půl hodiny rozpálit, ale vkládám ho do studené trouby a teprve pak zapnu ohřev. Chlebík se z toho skla i líp vyklopí než z nerezového hrnce.:-):yes:

Dasenka

20. 1. 2013 11:16

Chlebíček je výborný, denně peču dva :-) jen místo sypkého droždí, dávám čtvrtku normálního a chlebík pak nemusí tak dlouho kynout, kyne asi tak 4 hodinky a je i vyšší než ze sypkého :-) posílám bodík a foto :-):yes:

marcelkas

12. 1. 2013 10:55

Dovolím si odpovědět. Ta mísa, hrnec .. se dává hned při zapnutí do trouby, tzn. že se dává studená do studeného. Pak se teprve trouba zahřeje společně s nádobou. Po rozehřátí se těsto pouze nalije do vyhřáté nádoby. Tím, jak je to rozehřáté, tak to těsto jakoby odskočí od nádoby a tím se nepřipálí, tzn. že se nedává ani žádný papír. Jestli máte strach, klidně si tam papír dolů dejte, ale fakt není potřeba. Já peču v obyčejném nerezovém hrci. Ani nemá sendvičové dno. Jen se to musí opravdu pořádně vyhřát.

Irrena Irrena

12. 1. 2013 09:19

Anna:jednou jsem tento chléb také pekla ve varném skle a nic se míse nestalo;-)Ale asi mám moc malou, protože se mi vršek chleba připekl na víko;-)Ano přesně tak, do rozpálené trouby na 230 dát na 30 minut nádobu i s víkem rozpálit, toto se musí dodržet;-)

Anna

11. 1. 2013 18:09

Prosím o odpověď, mám problém dát do trouby rozpálit skleněnou mísu varného skla, aby nepraskla. Na předešlé dotazy jsem nikde nenašla odpověď, pokud je, omlouvám se. Skutečně se dá suchá skleněná mísa i s víkem do rozpálené trouby na 230°C, aby se rozpálila a pak se vloží papír a těsto? Moc děkuji za odpověď, potřebovala bych upéct na chalupě, ale bojím se rozpálit to sklo. Z diskuze jsem vyčetla, že je důležité to těsto dát do horké formy-nádoby, ale také vím, že se studené sklo nesmí dát do rozpálené trouby. Ještě jednou moc děkuji za podrobný popis a vysvětlení jak to opravdu děláte s pečením a zda pečete uprostřed trouby nebo dole? Děkuji, ráda bych vyzkoušela, nemáme tady obchod a moc by mi pomohlo pokud by se mi dařilo.

Karolína

11. 1. 2013 11:35

Tento recept mám úplně z jiného konce republiky a kde vznikl, nikdo neví, je několik let starý. Peče se s různými obměnami a poměry ingrediencí. A skutečně nad něj není. Peču v jenském skle,těsto poctivě překládám.Mouku dávám 3 čtvrtlitrové hrnky. Jde o zkušenost s prvním chlebem, pak už to jde skoro samo.

bobinka75

3. 1. 2013 15:22

leosek:dobrý den!Recept je vážně skvělý, všem chléb moc chutná.Jen bych se chtěla zeptat, zda někdo nezkoušel zadělat na chléb např. z dvojité dávky. Já zkoušela použít 1/4 l hrnek. Pokud ano, prosím a informaci, zda se prodlouží doba pečení.... Děkuji Zdena

Pepa

2. 1. 2013 12:34

Pavla : Nesmíš hned chleba krájet. To se Ti bude střídka vždy zdát jakoby nedopečená. Chleba musí nejprve vychladnout a pak krájet. Za tu dobu, co uvádíš už musí být dozajista propečený ;-)

Pepa

2. 1. 2013 12:30

Chléb je výborný! Ale nikdy se mi ho nepodařilo vyklopit z litinového kastrolu. Pokaždé je to trochu boj ho dostat ven a při tom chlebík mírně zdeformuji. Nemáte nějakou radu, jak na to? Dodržel jsem přesně postup. Kdybych hrnec vyložil pečícím papírem, šlo by to? Děkuji za rady.

Zuzka H

29. 12. 2012 18:02

upečeno (poprvé), čeká na snězení. Vypadá dobře !!!

Moncik

19. 12. 2012 21:08

Takže myslíte, že když ho hodím do dortové formy, kterou vyložím pečícím papírem a přikryju alobalem?:-? A pečete to v jaké části trouby? Díky za info ;-) Zaděláno a ráno peču.. a to

Dana

16. 12. 2012 22:36

Daniela:Po upečení ho prikry utierkou a nechaj vychladnúť.Zostane chrumkavá,ale nebude tvrdá kôrka.:-*

maja f maja f

10. 12. 2012 18:46

kemper1
Děkuji :-)

Eduard Pawlica

4. 12. 2012 15:32

CHLEBÍK, VÝBORNÝ, NA ZKOUŠKU!

1 18 19 20 21 22 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ