Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jana

5. 3. 2015 17:17

Dobrý den, mohu se zeptat? Dá se použít místo sušeného droždí kostička droždí? Pokud ano, kolik z té kostičky droždí použít? Děkuji.

M.

19. 2. 2015 23:16

joyceee: dělám už déle maličko odlišný celozrnný a jde to např. i ve starých skleněných nádobách na pečení, pokud je máte.... nebo oběhnout sousedy :-D

joyceee:

Petra

19. 2. 2015 14:37

Výborný chlebíček. Dodržela jsem přesně postup a výsledek byl perfektní. Určitě budu péct častěji díky :-)

marka

17. 2. 2015 17:33

joyceee:Já jsem dávala do pekáče a tvar nebyl kulatý,ale ovál a taky dobrý

TerkaV

7. 2. 2015 10:48

Včera večer jsem si přečetla recept a dnes ráno už nám chlebík voněl bytem :-K Opravdu výborný a bez práce :yes: jdu zadělat na druhý na zítra na ráno :yes: Opravdu se nelepí a chuť výborná :yes::yes: Konečně receptím na výborný chlebík :-K

joyceee

28. 1. 2015 20:52

Mám doma jen nerezové kastroli z tescomy, ty asi nemůžu dát do trouby...? nějaký nápad, kde tento chlebík jinak upéct..? díííky

Poky

17. 1. 2015 08:46

Zdravim jak mam zjistit ze je dobre do peceny:-S

Anneetta Anneetta

11. 1. 2015 18:11

Děkuji za recept. Dnes jsem poprvé zkoušela a chleba se moc povedl.:yes: A je výborný. Určitě budu péct:-) Pekla jsme v v zapékací skleněné misce a šel vyklopit krásně. Moc doporučuji.:yes:

Lenora32 Lenora32

21. 10. 2014 15:02

:yes:

Lenora32 Lenora32

15. 10. 2014 11:49

Ahoj díky moc za radu. Dávala jsem tam právě 2 hrnky polohrubé, 1 hladké a 1 žitné celozrnné ze zdrav výživy. Dala jsem tam 2 lžičky suš droždí nebylo staré a právě ty 2 a půl hrnku vody. Nakynulo to hodně málem mi to zdrhlo z mísy po 14 hodinách. Pekla jsem to 230 st půl hodky zakryté a pak asi na 230 st 40min odkryté kvůli kůrce. Byl super než jsem ho začala krájet. Prostě mi došel nedopečený. Fakt nevím ale chutově BOMBA!!!!:-p

Dajda Dajda

14. 10. 2014 15:12

Lenora32: Taky jsem propadla pečení chleba podle tohoto recept. Mouku různě míchám, nejčastěji dávám hladkou a žitnou chlebovou půl na půl (jeden a půl většího 3 dl hrnku), ale vody (sodovky) jen jeden hrnek, maximálně jeden a čtvrt. Chleba je nejlepší, když kyne skoro celý den. Rozhodně není "zahrejclý", někdy trochu vlhký, ale to se vypáří, když se odkrojí první patka.

Té vody jste asi dala moc. Husté těsto nevadí, podstatné je, že musí dlouho kynout. ;-)

leošek

14. 10. 2014 13:44

Lenora32:Zdravím.Nevím přesně,ale vody bych tam víc nedával,jednou semě to stalo taky a došel jsem na to,že to bylo starýma vyvětralýma kvasnicema.:-K

Lenora32 Lenora32

14. 10. 2014 10:11

Ahoj Leošku.
Zkoušela jsem tvůj chleba. První dva jsem dělala 2hrnky poloh. mouky a 2 hrnky hladké. Byl super. Snězený za 3 hodiny. Třetí chleba jsem dělala 1 hrnek žitné, 1 hladké a 2 polohrubé plus ostatní ingredience a vody 2 a čtvrt hrnku, zdálo se mi husté těsto. Po upečení bezva, ale když jsem ho rozřízla zdál se mi měkký a lepil se na nůž. naspod mi přišel jako zákalec. Můžeš mi poradit čím to bylo jestli vodou nebo moukou? Kyne mi 14 hodin. Moc Tě prosím o radu. Děkuji:-?:-?:-?

Věra

10. 10. 2014 15:42

kucharovaevca: dejte 2káv.lžičky octa. Nechte kynout 16 hodin. Pekla jvsem ho snad stokrát a ještě se mi nestalo, že by nebyl výstavní.

Věra

10. 10. 2014 15:37

Více než dva roky uplynuly od doby, kdy jsem se trefila do tohoto receptu. A byla to taková trefa, že moje dcery, moje sestry a většina mých známých - všichni pečeme tento chleba. Nemá chybu. Snažím se občas měnit mouky, ale vždycky to skončí u 1 hl.+ 1 žit. + 2 polohr. Nechávám kynout 16 hodin. Díky za recept. :-K

1 9 10 11 12 13 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ