Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kvetka

2. 4. 2013 15:52

Pokaždé jsem ho nechala kynout tak dlouho, jak je psané v receptu a až když jsem dala celý sáček droždí, pak se teprve povedl tak jak má být. Jinak jsem moc spokojená díky :yes:

leosek leosek

2. 4. 2013 09:23

Kvetka :Když to neumíte tak to nepečte,není to žádná blbost:no::no::no::-!:-!

magdalenka magdalenka

2. 4. 2013 09:13

Kvetka : Ak ti cesto bude kysnúť 12-18 hodín, stačí toľko droždia, ako je v recepte.

Kvetka

1. 4. 2013 23:10

Takže ten chleba jsem dělala 2x a můžu vám říct že půl lžičky sušeného droždí je dost velká blbost, nevykyne jak by měl. Na sáčku píšou že 1x sáček postačí na půl kila mouky....tak mi tu nevykládejte jak se vám poved atd.... Mám zaděláno na potřetí a nedávám 3 hrnky hladký mouky ale 2 žitný a 2 polohrubý a ostatní přísady podle receptu. Dala jsem na 630g mouky 1x a 1/2 sáčku sušeného droždí a mám to nádherně vykynutý :yes: tak jsem zvědavá zítra po upečení jak bude vevnitř vypadat, ale snad na potřetí už bude dobrej ;-):-*:-?

Alík

1. 4. 2013 21:43

tak jsem dneska poprvé upekla chlebíček a povedl se!!! super recept!!! :yes::yes::yes::-))

Colombo65 Colombo65

31. 3. 2013 14:07

... manželka právě dopekla, krásně voní a jistě bude i velmi chutný. V létě na grilovačku ideální;-);-);-)
Pečeno v PYREXU - smaltovaná litina:yes:

whitehorse

27. 3. 2013 15:59

Renata: tak to bude tím, že ten hrnec nebyl vyhřátej. já podobným způsobem pekla i z kvásku a chléb ze skleněné formy krásně vyklouzl bez jakéhokoliv vysypání moukou navíc.:-)

Renata

20. 3. 2013 08:09

Lenka:zrovna ted sem ho dopekla a nemužu ho dostat z hrce ale jinak vyborny ale fakt je že sem ho nenechala nahřat 30 min:-p

Lenka

13. 3. 2013 10:26

Pepa :pořádně cc5 15min pekáček či varnou misku nechat nahřát v troubě na 230st, opravdu to funguje..také jsem to řešila..L

whitehorse

9. 3. 2013 17:35

Hanka:Zkoušela sem minulý týden, čas 30min na 230°C, dopékání bylo tak 15min, ale byl světlejší, klidně by se mohl těch 20min (jako z plné dávky) taky péct.

Hanka

2. 3. 2013 19:26

Zkoušel jste prosím někdo péct z poloviční dávky? Pokud ano, je doba počení stejná nebo raději péct kratší dobu? Děkuji

Valery21

24. 2. 2013 19:00

Tak jsem ho taky udělala...už čtyřikrát a teď mi odpočívá další a je vynikající ;-)

rolajs

24. 2. 2013 08:17

Fíííborný :D už se peče a je vysoký až po víko a má praskliny :) díky díky za skvělý recept-vypadá, jak ta fotka tady jupíííííííí

rolajs

23. 2. 2013 15:10

jj děkuji senky udělám to přesně aj s těma moukama na obměnu, jak je tu psané Hezký den :)

senky senky

23. 2. 2013 14:07

rolajs:vůbec se toho neboj, na toto dlouhé kynutí množství sušeného droždí stačí:yes: pekla jsem několikrát a vždy s úspěchem;-)

1 16 17 18 19 20 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ