Dršťková polévka pro fajnšmekry
Suroviny
Porce: 5 litrů
Nutriční hodnoty
Energie | 13 769 kJ / 3 291 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 212,56 g |
Tuky | 250,79 g |
Vláknina | 18,14 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 7,10 g |
Sůl | 17,39 g |
Sacharidy | 42,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud použijeme na polévku dršťky čerstvé, musíme je nejdříve řádně očistit a následujícím způsobem povařit - vaříme asi 1/4 hodiny, potom vodu slijeme a dáme čerstvou, znovu povaříme a takto opakujeme nejlépe 2x - 3x. Dále postupujeme podle receptu.
Kdo chce méně polévky, přizpůsobí si množství surovin.
U nás se vaří ve velkém. Hovězí polévku vaříme dokonce v 10 l hrnci a po vychladnutí dáme do plastových kelímků do mrazáku. Stejně tak dršťkovou. Pak jen vyndáme potřebný počet porcí z mrazáku, rozmrazíme, ohřejeme a je to!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 4. 2021 14:55
27. 4. 2017 14:59
20. 5. 2014 13:52
26. 2. 2011 23:50
26. 2. 2011 17:26
25. 2. 2011 23:07
Jinak tě vítám v naší Topkové rodině jako nového a dalšího člena a přeju ti, aby se ti tu hodně líbilo
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 6 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 6 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 7 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 7 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 1 minutou
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 45 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 2 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 2 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 2 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět nejlepších podzimních polévek: Vydatná dršťková nebo frankfurtská s párkem zasytí i velké jedlíky, zelňačka voní klobáskami
Jaké jsou druhy cukru a k čemu se používají
Dršťky mají své příznivce, ale i odpůrce. Poradíme vám, jak je připravit a vykouzlit z této suroviny opravdovou lahůdku
Další recepty
Tématické fráze: drstkova polevka jak očistit dršťky drštková polévka recept jak se vaří dršťková polévka držtkova polévka dršťková polévka babica dršťková polévka z předvařených nejlepší dršťková polévka drštková polévka z předvařených drštěk drštková polévka z čerstvých drštěk recept na držkovku vaříme dršťkovou polévku recepty- drštková polévka nejlepší drštková vaříme drštkovou na polévku drstkova polevka podle babici polevka drstkova drštková čerstvé drštky guláš z drštěk
Suroviny: dršťky, cibule, česnek, sádlo, slanina anglická, klobása papriková, masox hovězí, bobkový list, zázvor čerstvý, paprika sušená sladká, chilli, koření gulášové, koření madarský guláš, majoránka, pepř, sůl
Dršťková polévka pro fajnšmekry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V5AM
6 názorů