Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzbecký plov (po česku)

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

15. 2. 2011 22:28

Suroviny pro 6

6

Nutriční hodnoty

Energie9 577 kJ / 2 289 kcal
Bílkoviny55,51 g
Tuky16,62 g
Vláknina41,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 401 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy465,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: inspirace netkucharka.cz – místo vody jsem zvolila vývar a oleje jen trochu pod cibuli.

Tento pokrm je hodně rozšířen po střední Asii a vaří se při slavnostních příležitostech (svatby,narozeniny apod.). Jako koření se používají i kuličky dřišťálu, ale ten se může pro jeho kyselost vynechat a navíc u nás není populární. Důležitý je ale kmín římský, který má svoji charakteristickou chuť i vůni a nelze jej zaměnit s obyčejným kmínem.

Nejlépe použít maso skopové nebo jehněčí, ale běžně se dělá i z hovězího, či vepřového.

Může se k tomu servírovat kečup, feferonky, nebo se k tomu přikusují i bagety.

Pije se k tomu čaj, ale i pivo, víno a muži si mohou dovolit i vodku, protože v Asii dávají více tuku (pravý plov se totiž dělá na sádle z uzbeckých beranů).

A nakonec: recept, který moc nezaujme pro svoji jednoduchost, ale já ráda zkouším kuchyni z různých končin světa. Když to mohou jíst jiní, tak proč ne my :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

banjokid

16. 2. 2011 11:26

:-Dteda ještě jsem neviděl sádlo z beranů, ať je uzbecký nebo mongolský vždy má jenom lůj hihihi

mysulka mysulka

16. 2. 2011 10:43

:yes: to vypadá moc chutně;-):-K

lenca

15. 2. 2011 23:10

rizoto?

karkulka5

15. 2. 2011 22:36

Děláme to uplně stejně, jen tu mrkev né na proužky, ale na kolečka, je to dobrota :yes:;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: plov plov recept plof recept plov recept na plov jidlo plov plov recepty plov jídlo plov jídlo recepty plov uzbecké rizoto koření na plov uzbecké národní jídlo houbový plov plov fotografii netkucharka.cz plof recept plov z jehněčího masa uzbecké přísloví jehněčí plov

Suroviny: maso, rýže, mrkev, cibule, česnek, římský kmín mletý, vývar, sůl, pepř, olej

TopRecepty.cz

Uzbecký plov (po česku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N8Zv