Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka z kořenové zeleniny

Klasikou české kuchyně je rajská. Nasládlá omáčka, s kuličkami z hovězího masa, zachutná nejen dospělým, ale i dětem. Servírovat ji můžete s těstovinami, rýží, nebo houskovým knedlíkem.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

21. 3. 2011 14:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie2 360 kJ / 564 kcal
Bílkoviny101,36 g
Tuky17,00 g
Vláknina0,05 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 661 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy1,36 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Prvně jsem vyzkoušela udělat rajskou tímto způsobem a celá rodina se olizuje ještě teď. Doporučuji!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kimlo kimlo

2. 4. 2024 18:14

Ja tam žiadne zahustenie múkou v popise nevidím.

Cedra Cedra

2. 4. 2024 15:07

: lada44: perník je také z mouky především z mouky. Já nezahušťuji vůbec.:-8

satelit

27. 2. 2024 21:07

lada44: Maminka zahušťovala rajskou také perníkem, nikdy nám moc nechutnala. Já ji zahustím moukou a na dochucení dám trošku skořice, tak nám moc chutná.

lada44 lada44

12. 2. 2018 20:39

Rajská se zahušťuje perníkem a ne moukou!!!!!!!!!!!!!!!!!:-((:-D

Kateřina

16. 7. 2017 17:04

Výborná. Nejlepší rajská, jakou jsem kdy jedla. Mockrát děkuji za recept.:yes:

Bertas

6. 11. 2016 12:29

Tak dne uděláno, jen nebyl hřebíček. A na závěr jsem ještě dal trochu másla. Jo,, a nedával jsem kečup. Omáčka je hodně dobrá, přidána do oblíbených a pochopitelně bodík :yes:

Dasa Soukupova

31. 8. 2016 20:57

Rajskou jsem delala poprve a muzu rict vynikajici!!!zelenina to zahusti,takze neni potreba mouka coz je super.Ja jsem ji po dovareni trochu zjemnila slehackou coz jsem delala vzdy.Uz ji jinak delat nebudu,nez timto zpusobem.Vyzkousejte a uvidite sami!!!:

mekkejla

7. 4. 2016 09:29

Výborná omáčka! Díky zelenině se nemusí vůbec zahušťovat a skvěle jí dodá chuť i to, že se kuličky vaří přímo v ní. Jako bonus zašpiníte jen jeden hrnec. Zkrátka paráda a já už ji nebudu dělat jinak :yes:

Alexiss Alexiss

26. 2. 2013 19:51

magdalenka: Tak to já taky nevím, přišlo to tak nějak samo...:-D Když vidím v receptu jíšku nebo mouku rozmíchanou ve vodě atd.,většinou už dál nečtu. :-8 Husté polévky řeším rozmixováním části polévky tyčovým mixerem, svíčkovou zahušťuji pouze zeleninou už leta. Teď jsem v něčem testovala rozmixované ovesné vločky,to funguje. Fakt ale nevím, co mě k tomu v počátku vedlo. Že by marná snaha o redukci špíčků, kterých máme doma všichni pár navíc? :-D:-D:-8

magdalenka magdalenka

26. 2. 2013 19:40

Alexiss: nemám to z vlastnej hlavy,neboj...:-D Niekto tu pridával dietnu formu omáčky (neviem akej - sviečková, struky?) bez zásmažky...keď to ide tam, pôjde to aj v koprovke...len nechápem, prečo ti vadí tá trocha múky, či zásmažky?

Alexiss Alexiss

26. 2. 2013 19:35

magdalenka: Tak to mě taky napadlo,zkusím to. Když to radíš ty,mělo by to dopadnout dobře. ;-):yes:

magdalenka magdalenka

26. 2. 2013 19:30

Alexiss: zahustiť rozmixovaným zemiakom? (zemiak uvarený v základe om.)

Alexiss Alexiss

26. 2. 2013 19:12

Ano,je bezva,dělám již asi 3 roky také tak.Z passaty,jen koření orestuji se zeleninou před podlitím. Snažím se zcela vyloučit zahušťování moukou (nebo jíškou atd...),docela se mi to daří,jen jsem ještě nepřišla na to, jak zahustit koprovku a podobné omáčky. Má někdo radu? :-p:-? Bodík+

kiki

26. 2. 2013 18:53

Výborný recept. Jen místo protlaku jsem použila bio passata a vynechala jsem kečup. Dala jsem litr vody a nebylo třeba ani zahušťovat, což oceňuju. Lžíci třtinového cukru a super....:yes:

kiki

26. 2. 2013 18:20

Výborný recept. Jen místo protlaku jsem použila bio passata a vynechala jsem kečup. Dala jsem litr vody a nebylo třeba ani zahušťovat, což oceňuju. Lžíci třtinového cukru a super....:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rajská omáčka kluci v akci pravá rajská omáčka rajská omáčka s kořenovou zeleninou pravá rajská omáčka recept rajská omáčka recept kluci v akci rajska omacka se zeleninou kluci v akci rajská omáčka kořenová zelenina recepty zeleninová omáčka kořenová zelenina rajská polévka kluci v akci recepty z kořenové zeleniny rajská omáčka z čerstvých rajčat kluci v akci rajská rajska kluci v akci plněné papriky s rajskou kluci v akci zelenina kořenova pravá rajska nejlepší rajská omáčka koreni na rajskou omacku

Suroviny: protlak rajčatový, kečup sladký, cibule, zelenina kořenová, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, skořice, koření hřebíček, bujón, olej, voda, sůl, pepř mletý, cukr, maso hovězí mleté, vejce, strouhanka

TopRecepty.cz

Rajská omáčka z kořenové zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1YnZ