Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá roláda pro začátečníky

Tuto roládu bez mouky můžeme podávat i lidem alergickým na lepek. Náplně zvolíme dle své chuti. Někdo si ochutí šlehačku např. karamelem nebo likérem, někdo do rolády zabalí mandarinky či jahody. Fantazii se meze nekladou.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

20. 3. 2011 16:31

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie6 613 kJ / 1 581 kcal
Bílkoviny65,92 g
Tuky60,30 g
Vláknina27,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 510 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy179,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rolády jsem nikdy nedělala, zdály se mi dost složité a párkrát se mi nepovedly. Až tady na Topkách jsem se je perfektně naučila a protože je máme rádi, tak už si i vymýšlím a zjišťuji, jak je to lehké! Speciálně tato je snad nejlehčí a zvládne jí každý, nemusí se šlehat žloutky s cukrem a dělat z bílků sníh, prostě se ušlehají v pohodě celá vejce a je to! Roládu můžete plnit různými krémy a můžeme podmazat džemem.

Ti, co začínají - vyzkoušejte a budete zajisté pochválení a budete mít radost, že se vám roláda povedla!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maiva maiva

20. 3. 2011 21:10

Bibinko, moc pěkná roládka:-pa jsem ráda za skvělý popis :yes::-D+1

zizala zizala (moderátorka)

20. 3. 2011 20:13

Nemyslím si, že Jahoda napsala něco tak strašného :-O

Bibinka Bibinka

20. 3. 2011 20:09

mojematysek: tak pokud jí uděláš a povede se, uděláš mi fakt velkou radost:yes: To je totiž to nejkrásnější ocenění receptu a NE nějaké body, na ty já moc nehraju:-)) Pak se pochlub a dej fotičku;-)

mojematysek

20. 3. 2011 20:03

Bibinko tak ted koukam na tu roladku a vypada naprosto uzasne:-8
jeste jsem ji nikdy nedelala,ale tvuj receptik mi dodal odvahy:-K
takze jahodo ja narozdil od tebe jsem moc rada za tento podrobny recept,dle tvych komentaru soudim,ze pro tebe bude stacit psat recepty pouze se surovinama bez postupu:-)):-)):-))
Samozdrejme davam bodika a urcite dam vedet jak se mi to povedlo ci nepovedlo:-8

zizala zizala (moderátorka)

20. 3. 2011 19:59

Švem rozhodně dolů, je to praktické, i to lépe vypadá ;-)

petrzelka

20. 3. 2011 19:52

Bibi,máš ju moc pěknou,hned bych si dala:-K:yes:

Iljusa Iljusa

20. 3. 2011 19:05

Tuto roládu dělám často, máme ji rádi pro její lehkost:yes:. Jen bych měla připomínku - pokud je recept v "začátečnících" - doporučila bych "šev" rolády dávat dolů - lépe pak drží tvar kulatý ;-)a nerozlézá se do strany.

jahoda jahoda

20. 3. 2011 18:39

Bibinka: každý názor, nějaký názor. Promiň tedy, že nechválím, vím, že to se tady nesmí:-(, ale možná to dej raději do kategorie pro začátečníky.
Vím, že jsou horší věci na světě, ale to sem snad nepatří:-//, toto je server o vaření a receptech, tak prostě komentuji receptík.
;-):-K

Bibinka Bibinka

20. 3. 2011 18:34

Jikotko, je opravdu bez mouky a přitom na celý plech, to je bezvadný:yes:

Mončo.H., vůbec se neboj a vyzkoušej jí, já se taky spousty let bála, ale tady na Topkách jsem dostala odvahu a vyplatilo se, teď bych jí dělala každou neděli;-) Tak s chutí do toho, je udělaná velmi rychle;-)

chocolate chocolate

20. 3. 2011 18:32

Bibinka:Co já bych před deseti lety dala za podrobný návod na roládu...:yes:Já ji motala do vlhké utěrky a doufala, že to dobře dopadne.

Bibinka Bibinka

20. 3. 2011 18:29

jahoda: já dobře vím, že tu jsou podobné rolády, ale jestli sis nevšimla, tak tato je psaná podrobně pro začátečníky;-) Jako třeba, když Mirka75 dá pro začátečníky knedlíky a je jich tu taky plno. Oni knedlíky a rolády nejsou pro ty kuchařinky které začínají jednoducho věcí a taky se jim někdy nedaří a takové recepty jim určitě pomohou-je to sice můj názor, ale všimni si, že v komentářích už to někdo chválí a že jí udělá:yes:
Tak už neplakej, jsou horší věci na světě, než vysvětlit začínajícím roládu, která tu je:-D

Jikotka Jikotka

20. 3. 2011 17:53

Bibi,krásná roláda :yes:ta je fakt bez mouky ?:-O:-O:-D

jahoda jahoda

20. 3. 2011 17:51

Koukám na podobné recepty pod receptem, tak některé jsou tam nějak omylem.
Ale jinak je to roláda bez mouky, která je už tak aspoň 20x.:-(:no:
Myslím, že stačilo fotečku přidat k některému receptu, ale je to pořád dokola;-(

suslajda suslajda

20. 3. 2011 17:47

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:+6

Petra Ku. Petra Ku.

20. 3. 2011 17:33

Bibinko, roláda vypadá tak jednoduše, že bych ji nemusela pokazit ani já, cukrářský nemehlo :-) Prubnu asi příští týden, a když tak přidám fotečku :-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: piškotová roláda která se povede jednoduché sladké rolády piškotová roláda pro začátečníky jednoducha rolada bez vajec jednoduchá roláda jednoducha sladka rolada piškotová roláda z celých vajec sladká roláda jak srolovat roladu jednoduchá roláda sladká roláda jednoduchá roláda z celých vajec recepty pro začátečníky jednoduché rolady rolada sladka lehký piškotový korpus na roladu těsto na sladkou roládu sladká roláda bez vajec kuřecí roláda možnosti plnění jednoduchá čokoládová roláda

Suroviny: vejce, kakao, cukr moučkový, cukr vanilkový, šlehačka, ztužovač šlehačky,

TopRecepty.cz

Jednoduchá roláda pro začátečníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVr7