Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pěnová bábovka

Čerstvé ovoce plné chuti zatím není k dispozici, domácí mražené je dávno spotřebované a vy přemýšlíte, jaký dezert připravit? Možná uvítáte recept na tradiční pěnovou bábovku. Zabere trochu času, ale výsledkem je vláčný voňavý moučník, lehounký jako pírko.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

18. 3. 2011 16:13

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 615 kJ / 3 971 kcal
Bílkoviny81,74 g
Tuky162,48 g
Vláknina13,40 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 727 mg
Sůl2,22 g
Sacharidy538,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept z ústřižku z kalendáře asi 12 roků starého.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jahoda jahoda

18. 3. 2011 22:02

Lenullka: zkus to vrstvit - t.j. ne najednou nalít světlé a na to celé tmavé, ale dej těsta buď do pytlíků, nebo do odměrek s úzkou nálevkou a těsto postupně liješ ve slabých vrstvách na dno formy -střídáš světlé+tmavé tak, že nejdřív např. světlé a do ní pomalu tmavé. Jde o to, že jak liješ tu další barvu, tak ta spodní se rozlízá/ustupuje a tím vzniká to mramorování.
Nejlépe to jde a také vynikne v kulaté formě,tam se těsto dává lžičkou - viz recept, z tohoto to pochopíš, čím slabší vrstvy, tím hezčí mramorování. Chce to trpělivost, ale je to potom krása:-K
http://www.www.toprecepty.cz/recept/12135-mramorov...

ivulinka ivulinka

18. 3. 2011 21:04

Alenko, děkuji moc, že někdo tak rychle vyzkouší, to mě ani ve snu nenapadlo, díky za fotku :-K

alena.kyp alena.kyp

18. 3. 2011 20:59

Lenullka:je opravdu jak peříčko.:-!;-)

Lenullka

18. 3. 2011 20:55

alena.kyp a je tak nadýchaná jak vypadá:-?:-)

Lenullka

18. 3. 2011 20:53

je moc hezká, ale fkat nevím jak se vám vede to mramorování.
dávám světlu část a pak do toho naleju tmavou a vzdycky je to jen v jedné části tmavé , prostě nic moc na vzhled;-(

alena.kyp alena.kyp

18. 3. 2011 20:53

Ivulinko, bábovka je výborná, místo kakaa jsem přidala 2 hrsti strouhaných ořechů.:-8 Upečeno a foto přidáno:yes:

alena.kyp alena.kyp

18. 3. 2011 17:53

Určitě bude tak dobrá jak vypadá.Je moc krásná:-K:yes:

ruzena ruzena

18. 3. 2011 17:11

Krásná bábovka:yes::yes::yes::-p podobnou také dělám:-))+1:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

18. 3. 2011 17:04

krásná bábovička:-p+1:yes:

suslajda suslajda

18. 3. 2011 16:46

Jen kávičku a dát se do ní :-*+:yes::yes:

BILKOVAI BILKOVAI

18. 3. 2011 16:35

Ivulinko, ta je nádherná, nadýchaná:-O Určitě vyzkouším:-K Bodík dávám hned, protože nepochybuji o tom, že je eňo, ňuňo:-*:yes:

jirholu jirholu

18. 3. 2011 16:24

Jen se zakousnout :-p +1:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 3. 2011 16:21

Božínku ta je nádherná:-Ka ta keramika v pozadí také:-*+:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bábovka s pudinkovým práškem svetlá bábovka bábovka recept babovka tmavá bábovka bábovka se sněhem bábovka z pudinkovým práškem mramorovaní babovky recept na babovku bábovka jako peříčko bábovky recept bábovka tmavá recepty na bábovku recept na pěnovou bábovku recepty babovky bábovka recepty babovka z pudinku recept na světlou bábovku jak udělat mramorování v bábovce babovka postup

Suroviny: vejce, cukr krupice, olej, voda, kůra citronová, pudink vanilkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Pěnová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DY7k