Segedínský guláš s výpočtem kJ
Suroviny
Porce: cca 7
Nutriční hodnoty
Energie | 5 720 kJ / 1 367 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,16 g |
Tuky | 54,11 g |
Vláknina | 33,61 g |
Cholesterol | 293 mg |
Sodík | 4,38 g |
Sůl | 10,67 g |
Sacharidy | 54,32 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Celkovou energetickou hodnotu jídla jsem spočítala na cca 11175 kJ
z toho Tuky (g): 208, Bílkoviny (g): 134, Sacharidy (g): 57
Na jednu porci 1596 kJ
z toho Tuky (g): 29, Bílkoviny (g): 19, Sacharidy (g): 8
hodnoty jsou orientační podle velikosti porce. :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2013 18:17
casino: Já už zkusila a viděla Malinko česneku dávám pokaždé, ale fakt se to nesmí přehnat.
KJ bych snížila tím, že bych místo 30% smetany dala trochu 10 nebo 12%.
KJ bych snížila tím, že bych místo 30% smetany dala trochu 10 nebo 12%.
25. 11. 2013 16:44
lomačka:
Česnek? Máte recht..., a tady je ho požehnaně, že. A proč tam valit zbytečně jakési kJ, že?
Pokud ale se do segedína přidá česneku jen tak maličko aby ho cítil jen kuchař, pak je to OK. Zkuste a uvidíte. Uvidíte jak budou hosté každé sousto vychutnávat tam co mají chuťové receptory, a uslyšíte jak budou mlaskat a hádat: "Proboha, co to tam máš, to neznám, to je fantazie!"
A stejně jako dobrý kuchař podá jídla o fous méně než stačí k nasycení, tak bude zatloukat a zatloukat, a pokud by někdo náááhodou uhodl, že česnek, tak řekne: Neeééé
Česnek? Máte recht..., a tady je ho požehnaně, že. A proč tam valit zbytečně jakési kJ, že?
Pokud ale se do segedína přidá česneku jen tak maličko aby ho cítil jen kuchař, pak je to OK. Zkuste a uvidíte. Uvidíte jak budou hosté každé sousto vychutnávat tam co mají chuťové receptory, a uslyšíte jak budou mlaskat a hádat: "Proboha, co to tam máš, to neznám, to je fantazie!"
A stejně jako dobrý kuchař podá jídla o fous méně než stačí k nasycení, tak bude zatloukat a zatloukat, a pokud by někdo náááhodou uhodl, že česnek, tak řekne: Neeééé
25. 11. 2013 15:46
hele, ale do segedýnu nepatří ČESNEK !!! jinak foto pěkné
27. 3. 2012 22:15
olina16:
Já taky tak počítám.
Jinak oceňuji snahu autorky
Já taky tak počítám.
Jinak oceňuji snahu autorky
21. 4. 2011 16:22
V této variantě jde ale o odlehčení.My doma prorostlé maso nejíme, takže segedín vařím z plece, kýty nebo krůtího.A chutná...
21. 4. 2011 16:20
Svatopluk: taky běžně dávám do segeďáku chilli a nebylo to nikdy hořké a co se masa týče, měl by být z bůčku, ale fujtajbl, já to třepavý tučný nemusím a tak si klidně udělám segeďák i z kýty.
21. 4. 2011 16:07
Svatopluk (neregistrovaný/á) - U nás si segedín mužská část rodiny běžně chili doostřuje a proč ne. Ale hořké chili jsem nikdy neměla! A druh masa - nikde není psáno, co musím použít!!!!Použiju to co mám, nebo co mi chutná
21. 4. 2011 15:57
Do segeďáku nikdy chilli nepatří, je hořčí než pálivá paprika která se v kombinaci se sladkou víc hodí.
To ale také vysvětluje výběr masa, kýta??? kdo to kdy viděl, ženský takhle nevařte. Lepčí výběr plecko, nebo 1/2 plecko 1/2 búček od kosti apod.
Zahušťovat ano - jiška ( na rozdíl od normálního guláše ), někdo dává i na závěr lisovaný česnek.
Zdravím.
To ale také vysvětluje výběr masa, kýta??? kdo to kdy viděl, ženský takhle nevařte. Lepčí výběr plecko, nebo 1/2 plecko 1/2 búček od kosti apod.
Zahušťovat ano - jiška ( na rozdíl od normálního guláše ), někdo dává i na závěr lisovaný česnek.
Zdravím.
15. 3. 2011 12:55
zdenicka00: Mám digitální váhu a ta takhle počítá. Sádla bylo použito 50g již jsem to doplnila.
15. 3. 2011 12:49
tejaja: Nezvyklá kombinace Chilli proto, že doma nesolíme. Ať jsem to zkoušela dochutit jakkoli tak to pořád bylo mdlé, ale s chilli je to pikantní i bez soli.
15. 3. 2011 00:11
Výpočet nevýpočet, gulášek máš nádherný .
14. 3. 2011 22:45
To bych uvítala u všech receptů
14. 3. 2011 21:29
zdenicka00: Souhlasím
14. 3. 2011 21:01
14. 3. 2011 21:00
Segedínsky guláš a chilli ?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 6 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 7 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 8 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 9 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 9 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 9 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 9 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 9 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 10 hodinami
Houbová omáčka od Daniely
HejMira uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
7 nejoblíbenějších semen pro naše zdraví. Která používáme nejčastěji a na co se nejvíce hodí?
Další recepty
Tématické fráze: segedínský guláš kj recepty s kj segedinsky gulas kalorie pikantní segedínský guláš recepty kj guláš kj recepty v kj segedinsky gulas recepty podle kj segedínský guláš z vepřové kýty segedinsky gulas z kýty segedinský guláš energetická hodnota recepty s výpočtem kalorií recepty a kj segedin kj recept s kj energetická hodnota guláše kalorie segedínský guláš segedinsky gulas v kj kaloricka hodnota segedinsky gulas
Suroviny: kýta vepřová, zelí kysané, cibule, česnek, sádlo vepřové, smetana, paprika sušená sladká, chilli, voda, pepř, sůl, kmín drcený
Segedínský guláš s výpočtem kJ
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X7Po
22 názorů