Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opilý Izidor

Opilého Izidora zná většina z nás jako mini dortík nebo plněný košíček na vánoční tabuli. Pracnost receptu vás může vyděsit, ale nebojte, tři vrstvy jsou hotové za pár minut. Ochutnávat začněte až druhý den, když je dobře vychlazený, ale nesedejte za volant.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 20 min

65 min (45 min příprava + 20 min tepelná úprava)

6. 7. 2008 19:53

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie41 861 kJ / 10 005 kcal
Bílkoviny152,44 g
Tuky697,18 g
Vláknina49,30 g
Cholesterol 3,09 g
Sodík 1,06 g
Sůl2,94 g
Sacharidy663,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sharunka03

1. 12. 2023 00:18

Dá se to udělat i bez marmelády, že? Já tu marmeládu v zákuskách nemám ráda.

Petra Benesova Petra Benesova

10. 3. 2022 16:13

dělala jsem včera a musím říct, že moc dobrý. Akorát u toho čokoládového krému nevím, kde jsem udělala chybu, musela jsem zašlehat ještě jedno máslo, protože byl moc řídký. Jestli to bylo velikými vajíčky...Ptala jsem se mamky na tento recept a dává do něj 4 žloutky a ne celá vejce. Ale poradila jsem si a bylo to ještě máslovější, tak paráda. Děkuji za připomenutí zapomenutého receptu:-K

magdalenka magdalenka

18. 12. 2015 13:35

Krém u tohoto múčnika považujem za najlepší. Používam na plnenie torty, na parížske rohlíčky, zlepujem s ním linecké, kokosky...proste všade.:yes:

sinkognitos sinkognitos

19. 11. 2011 19:22

Tak jsem se do něj dnes pustila, mazec. Je to tedy pracné jak blázen, ale moc dobré. Dnes hodně rumové, ale předpokládám, že se do rána rum do těsta trochu vcucne a bude to lepší :) Díky za recept, dávám +1

Simona Skolakova Simona Skolakova

26. 7. 2010 18:33

Izidora jsem ještě nikdy nedělala,mám i recept,ale vždy mi to přišlo dost složité.Ale láká mi to.:-p:-K+1:yes:

PEPA

14. 4. 2010 18:02

F:-pakt tohle je super moučník,děláme ho uš spoustu let určitě to zkuste.

Katarinka

21. 4. 2009 16:49

Tento koláčik milujem.Mňam:-p:yes:

Tana K

15. 3. 2009 13:29

No joo, Izidůrek, to je velmi luxusní buchetka.;-) Upekla jsem ho po delší době a trochu si ho upravila. Místo krému z vajec jsem dala pařížskou šlehačku a do ořechové náplně 2 dl rumu. Je to nesmírně lahodné!:yes::yes: Kdo ještě nezkusil, ať neváhá.

vybusna vybusna

7. 7. 2008 16:55

izidor je fakt fakt skvely, uz som nan skoro zabudla...aspon si mi ho pripomenula

lenka-m

7. 7. 2008 16:53

Děkuji za názor na můj Izidor. Já si myslím, že 1,5 dl rumu stačí. Zbytek rumu si vypijeme zvlášť !:-))

vybusna vybusna

7. 7. 2008 08:37

ano....v recepte je tam sakra malo rumu

Hella Hella (moderátorka)

6. 7. 2008 23:56

Protože to je takový luxusnější moučník, dělám stejně, jen dávám do ořechové náplně 2 dcl rumu nebo míchám rum + vaječný koňak, čokoládovou náplň dělám ze 6 vajec, na polevu používám máslo. Krájím na kostičky tak 3x3 cm. Přikládám foto a dávám 1.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: opilý isidor recept na moučník opilý františek opilý isidor recept cukroví opilý františek ožralý isidor řezy izidor opilý izodor rezy opily isidor moučník izidor buchta izidor opilí isidor cukroví izidor opilyizidor opilý františek cukroví buchta izidor recept izidor řezy opily rezy opileho izidora řezy izidor recept moučník opilý isidor

Suroviny: vejce, cukr moučkový, máslo, mouka hrubá, kakao, ořechy mleté, prášek do pečiva, ořechy mleté, cukr moučkový, cukr vanilkový, rum, cukr krystal, máslo, vejce, kakao, čokoláda na vaření, tuk ztužený, marmeláda rybízová, tuk, mouka

TopRecepty.cz

Opilý Izidor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mBR