Přesbidlo
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 569 kJ / 1 331 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,68 g |
Tuky | 9,33 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 263,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Toto jídlo si pamatuji z dětství, dělávala ho moje babička.
Přesbidlo jde servírovat jako samotný pokrm nebo jako přílohu.
Noky jde také nahradit těstovinami, ale to už není ono.
Kdo má rád zelí a uzené, může na drobno nakrájet, povařit a přimíchat, také je to moc dobré.
Pokud tu tento recept je pod jiným názvem, tak se předem omlouvám za dupl.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 1. 2022 22:30
Foto tejaji bylo dnes v Zazracich prirody. Upoutal me ten talirek
25. 3. 2021 12:38
Marie64: já myslím, že grenadyrmars je s těstovinami, zatímco presbidlo=uhlirina je s noky. Je to ve výsledku hodně podobné, ale bidlo je podle mne lepší, hooodne cibulky navrch
25. 3. 2021 10:31
clupmi: Díky za upozornenie, opravené.
25. 3. 2021 09:10
Ahoj, v surovinách máš mléko, ale v postupu ho nikde nevidím. Těsto jen z mouky vejce a soli by asi nešlo udělat ... Ale možná jsem se přehlédl, tak se nezlob.http://jidlo.biz
13. 2. 2012 20:19
Já to znám pod názvem GRENADÝRMARŠ
11. 11. 2011 18:43
Do uhlířiny se dává ještě smažená cibulka
26. 3. 2011 19:36
My jsme to doma také jídávali ,místo noků se dávali vařit kolínka\těstoviny\,při zaměstnanosti mojí mamky to bylo rychlé a chutné jídlo
12. 3. 2011 08:48
Taky se tomuto jídlu říká uhlířina. Asi je to název jak v kterém kraji.
12. 3. 2011 07:52
Tak a toto tu ešte nebolo ? Tento recept som kedysi pred 20 rokmi čítala v jednom časopise a odvtedy občas varím, chutí nám
11. 3. 2011 23:34
11. 3. 2011 23:23
Dobré jídlo, nám nejlépe chutná s osmaženou cibulkou - bez masa +1 bod
11. 3. 2011 22:04
Nejedla jsem moooc roků ale pamatuji, že vařívala babička.Taky se přidávalo k cibulce něco od masa jak už je zde psané
11. 3. 2011 21:58
Znám, máme to moc rádi! Jen dávám na brambory víc vody a když jsou skoro uvařené, zavařím do nich noky a dovařím společně, pak vodu sleju. Tak to dělávaly naše prapra... U nás se tomu říkávalo Házidlo přesbidlo, právě proto, že přes brambory se házely noky. K cibulce se může přidat opečená slanina nebo škvarky. To podle toho, jestli už držíme dietu, nebo se na ní teprve chystáme
11. 3. 2011 21:51
Nám by to určitě chutnalo, recept se mi líbí
11. 3. 2011 21:49
Ještě doplním že se jedná o staročeské jídlo.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 6 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 7 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 8 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 14 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 4 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 5 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 5 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 5 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 5 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 5 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 5 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 6 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Náš život s celiakií aneb Jak jsem měnila pojišťovnu kvůli příspěvkům a co se vlastně pro celiaky nabízí
Další recepty
Tématické fráze: přesbidlo s cibulkou přesbydlo staročeské přesbidlo přezbidlo hazidlo přezbydlo házidlo recept jak se vaří přesbidlo pres bydlo přesbydlo recept jidlo presbidlo brambory přes bidlo břesbidlo přez nebo přes recept na přesbydlo recept--pres bydlo hazidlo pres bydlo staročeské přesbydlo jak uvařit noky staročeské bidlo
Suroviny: brambory, mouka hrubá, žloutek, mléko, sůl, sádlo, cibule
Přesbidlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lv6V
15 názorů