Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování

Přivádí vás myšlenka na vaření domácího knedlíku k šílenství? Jeho příprava není takový horor, jak by se mohlo zpočátku zdát. Naučme se dokonalé houskové knedlíky krok za krokem a přesvědčme se, jak jednoduché to může být.

Hodnocení receptu je 5,0 (115×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 118 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 18 min včetně kynutí

118 min (100 min příprava + 18 min tepelná úprava, včetně kynutí)

7. 3. 2011 16:31

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 478 kJ / 4 177 kcal
Bílkoviny143,13 g
Tuky28,76 g
Vláknina37,66 g
Cholesterol 294 mg
Sodík 4,18 g
Sůl10,29 g
Sacharidy817,71 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Samozřejmě, že těsta na knedlíky lze použít různá, ale tohle je takové nejzákladnější. Knedlíky se hodí jak k omáčkám, tak k mastnějším jídlům. Tyto knedlíky lze vařit i v páře.

Snad tento "recept" někomu pomůže, aby překonal strach a nakonec zjistil, že knedlíky jsou vlastně poměrně jednoduchá záležitost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Alena

8. 8. 2016 15:00

Vůbec nechápu, jak mohou někomu dělat knedlíky problém. Na 4 knedlíky 1 kg hrubé mouky, kostku droždí, 1 vejce, vlažnou vodu "od oka", sůl a 1 - 2 rohlíky. Zamíchat, nechat cca 1/2 hodiny kynout, svalit válečky (pořádně! Hodně mačkat!) a nechat ještě NEJMÍŇ 10 minut kynout (nejlépe v teple - třeba i na poklici hrnce, kde vaříme vodu na knedlíky. Pak vařím 20 minut a krájím nití. Jednoduché...:-p

jakeline

31. 7. 2016 06:44

houskové knedlíky dělám tak že místo mléka dám vodu !:-K:-K:-K

Ladaw

17. 6. 2016 14:04

Pavla Vymětalová: muj piszup ktery nikdy nszklame a vzdy vyjde: do hrnecku dam deci mleka o teplotě meho tela, do nej rozdrobim koustku drozdi a oridam lzicku cukru a lzicku mouky at ma drozdi co papat. Zabalim do uterky a dam na nejaky pristroj co hreje, osvedcila se mi stara televize, ktera pri provozu hreje přesně tak aby mi vzešel kvásek v hrníčku. Do misy od robota dam pul kila polohrube s pul kila hrube mouky a přidám 2 lžičky soli. V odmerce si smicham cca 550ml mleka a jedno vejce. Až mám kvasek, naliju mleko s vejcem k mouce a osk na to kvásek. Puszim robota a tdn mk uhnete těsto, vezdinou ještě ptilevam mleko, protoze je těsto moc tuhe. Az je z testa hezka nelepiva koule. Zabalim fo uterky a dam na televizi dokud mi neutika z misy. Vždycky kyne jako divé... Hodne zdaru!

magdalenka magdalenka

17. 6. 2016 12:56

Pavla Vymětalová: z 1 kg by ti mali vyjsť 4 šišiky bez problémov, ak si nechcela vyrobiť nejaké extra veľké kusy. A nemusíš prikurovať rúrou, aby cesto bolo v teple, stačí taká normálna izbová teploty. Cesto kysne dlhšie vtedy, ale bude dobré. Proste, kým zdvojnásobí objem nechaj kysnúť.
Kvások vzišiel bez problémov? Droždie čerstvé si použila? Aké sú knedlíky po uvarení?
Soľ: V recepte sa píše:1,5 - 2 lyžičky (kávové) soli.

Pavla Vymětalová

17. 6. 2016 12:39

Dobrý den, prosím vás, kolik soli patří do těsta? Mě to vykynulo jen na 2 šišky.Hodina kynutí v míse, při zapnuté troubě aby bylo doma tepleji-26stupňů.Leje ze mě, ale 4 šišky prostě nemám.Těsto bylo dlouho lepivé, tak sem přimíchala ještě tak dvě pol.lžíce mouky a pak sem s tím už nehnula jak to bylo tuhé a tak sem to dala do mixéru-hnětače a přidala rohlíky.Kde mám chybu?Dělám je poprvé.Přetím jsem z kynutého těsta dělala jen ovocné knedlíky.;-(Děkuji za odp. a s pozdravem Vymětalová

merkuciooo

10. 3. 2016 21:51

Tak konečně po mnoha pokusem těsto, které bylo super, knedlíky se krásně povedly, pořád se mi nedařily, sice se říká, že učený z nebe nespadl, ale už mě to štvalo, že se pořád nedařily. Moc děkuji i za postup, nevěděla jsem, jak na ně a po dodržení postupu knedlíky nepopraskaly...a hlavně jsou namka...moc děkuji, už se jich nebojím a konečně můžu rodině uvařit domácí :)dovolím si přidat fotečky, když tak smáznu, ale jsem z toho tak vydřená, že je to konečně ono:-)

Stanislava

9. 3. 2016 20:57

nevím,já ale dávám mouku polohrubou,knedlíky jsou krásně mechové.

EVA

6. 3. 2016 16:49

sonatka::yes:

Marie

27. 1. 2016 13:50

V Americe jsem synovi varila knedle z hladke mouky/snad tam ani jinou nemaji/ a byly vyborne

Georgina

25. 12. 2015 20:35

Dělám kynuté knedlíky již léta podobně,ale přidávám 1 žloutek a nevařím ve vodě,ale v páře 20 min. a ty se nikdy nerozvaří i kdyby zůstaly v páře déle.:yes:

HANA ŠVIHOVCOVÁ

2. 12. 2015 20:11

Kynuté knedlíky :-//;-(
po mém prvním pokusu jsem raději kupovala,Marťa manžel vždy huboval že se ty kupované knedlíky nedají jíst.Proto jsem hledala a zkoušela různé recepty.Musím moc poděkovat za tento perfektně napsaný recept a postup.Knedlíky jsou výborné a Marťa spokojený.
Móóóc děkuji :-D H

sonatka

14. 10. 2015 08:41

Používám polohrubou mouku a jsou úžasné. Pro zjednodušení a zrychlení - droždí nadrobím rovnou do mouky a všechny ingredience zpracuji najednou, žádný kvásek se nemusí připravovat. Nestalo se ještě nikdy, že by nevykynuly. :-)

Irena

12. 6. 2015 13:56

spuhlasim ve Svycarsku taky nemaj hrubou mouku alespon ja na ni nikdy netrefila a v Nemecku maji jednu mouku na vse a je knedlik vyborny krasny :-))

miroslav halaj

10. 6. 2015 15:58

No ja by som tú hladkú múku na knedle nedal aj keď sa dajú znej urobiť knedlik je ako gumená loptička stačí pridať trocha muky do vody a knedlik sa nerozvarí.www.toprecepty.cz

renkla

9. 6. 2015 18:02

Máte to moc krásně popsáno. Já vařím knedlíky jedině z polohrubé mouky, jsou jak píšete jemnější a když jsem byla v Kanadě, kde polohrubou ani hrubou neměli, dělala jsem je z hladké. Takže se dají udělat z jakékoliv mouky, jen z hladkou si to chce malinko víc vyhrát.A nestalo se mi nikdy, že by se rozvařili.

1 2 3 4 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: houskové knedlíky houskový knedlík knedlík houskový knedlíky houskový knedlík pro začátečníky houskový knedlík recept nejlepší houskové knedlíky houskové knedlíky recept nejlepší houskový knedlík recept na houskove knedliky knedlik houskovy po lopatě poslední díl knedlíky houskové recepty na houskové knedle houskové recept na houskové knedle nejlepsi houskovy knedlik recept popis pracovního postupu recept na houskový knedlík po lopatě poslední díl recepty

Suroviny: mouka hrubá, mléko, vejce, sůl, cukr, droždí čerstvé, rohlík, voda, sůl

TopRecepty.cz

Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZwmE