Větrníkový dort
Kdo by neznal větrníky? Karamelová poleva, ukrývající křehké těsto s pudinkovou náplní, dokáže vylepšit každý chmurný den i osladit chvíli s kávou. Pro skutečné milovníky zde máme celý větrníkový dort.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 23 141 kJ / 5 531 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,47 g |
Tuky | 391,80 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 2,02 g |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 3,12 g |
Sacharidy | 404,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept na větrníky už tu je, takže zbytečné to psát znovu, jen uděláte ve velkém - toto je průměr cca 30 cm. Pokud byste chtěli ještě více nazdobit, dejte krásné celé jahody mezi šlehačku a krém. Pokud chcete vyšší dort, upečte ještě ve formě na dort piškot kulatý 28 cm a udělejte více pudinkového krému.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 5. 2021 23:48
Já sice vím, jak se dělá odpalované těsto, ale jsem na světě už 70 let, avšak začínající kuchaři a kuchařky, které se zatím nevyznají tak, jako my, zralejší, si s tím bez postupu a celkem podrobného postupu nebudou vědět rady a odradí je to péci tento skvělý moučník. A aby museli odbíhat a hledat postup jinde, to je odradí také. Jsem pro to, aby recepty byly psané podrobně kvůli čerstvým kuchařům a kuchařkám. I my jsme kdysi začínaly.
19. 4. 2014 19:08
dnes jsem upekla miláčkovi k svátku, ale trvalo mi to 3 hodiny, pekla jsem 10 min na 220 a 45 min na 170, výsledek je mňamózní, přidala jsem foto
17. 10. 2013 10:41
Zdenka: však dole v posledním sloupci píšu postupů na odpalované těsto je tu fůra, všechny jsou stejné .
17. 10. 2013 10:12
Tento recept vypadá opravdu hezky, i když já osobně jsem nikdy nedělala odpalované těsto tak mi tady chybí postup. Vlastně mi chybí celkově postup (nejen jednotlivé fáze). V jakém je to pak pořadí? Dá se těsto, puding, šlehačka a pak zase těsto?
19. 6. 2011 15:21
Marybar:peču nejprve tak deset minut na 200°C aby vyběhl a pak stáhnu na 180°C a peču tak 25 minut ale i třeba 30 minut ono je to fakt pokaždé jinak no
19. 6. 2011 14:45
Radulko, já jsem to tak brala, že je to moje nezkušenost.Jsem ráda, že jsi v komentáři uvedla čas pečení, příště mi to hodně pomůže.Můžeš ještě upřesnit při jaké teplotě tento dort pečeš? Děkuji Ti za upřesnění.
19. 6. 2011 10:32
Marybar: Nevím zda ho holky pekly, ale já ho peču často a podle toho co jsem napsala, puding je sic hustý ale tou šlehačkou hodně zřídne a je akorát neboj. Peču ho cca 35 minut. Je fakt že to chce mít odpalované těsto už v oku jinak to takto dopadne, to mě moc mrzí
18. 6. 2011 16:41
Myslím, že není zbytečné psát postup.Je sice pravda, že na větrníky zde postupy jsou,ale v tomto receptu se jedná o upečení velkého větrníku.Já jsem se dnes pustila do tohoto dortu ,těsto se povedlo, dort docela " vyběhl".Podle receptů na klasické větrníky jsem časy na jednotlivé fáze pečení přidala.V domnění, že dort je upečen,jsem to vyndala z trouby, po chvíli klesl a uvnitř byl syrový.Těsto jsem dala slepicím.Před přípravou těsta jsem si uvařila puding dle návodu.Ze 2 pudingů a 300 ml mléka vznikla strašně hustá kaše, nedovedu si přestavit, jak by se to spojilo se s ušlehanou smetanou.Také na pudincích si pochutnaly slepice.Zajímá mne, zda ty kuchařinky, které ohodnotily recept kladně, tento dort podle návodu připravily a zda se jim povedl.
3. 5. 2011 07:44
Můj zeť miluje větrníky, jenže se mi s nimi nechce dělat. Ale tohle je výborný nápad. Brzy bude mít narozeniny, tak mu udělám velký větrník a velkou radost.
8. 3. 2011 10:18
jéééžíííííš to je krásná bašta
6. 3. 2011 22:09
šikulka a ještě odvážná moc pěknej nápad+
6. 3. 2011 15:17
Když je ještě nenaplněný, připomíná veeelikou růži...hezké je to a hezký nápad
6. 3. 2011 14:43
Radulko, to je ale pěkný megavětrník a musí být mňamkový dávám ti 4.bodík
6. 3. 2011 13:51
doplněno, snad to pochopíte, nejsem spisovatel
6. 3. 2011 13:51
Radulko - ale takhle to nemá fakt chybku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 22 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 10 minutami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 30 minutami
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 1 hodinou
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 1 hodinou
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 4 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 4 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 4 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 12 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 13 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset odpovědí na nejčastější otázky k odpalovanému těstu. Jak dlouho se odpaluje a jak jej zachránit?
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Šneky z listového těsta jsou povinným pohoštěním, čekáte-li návštěvu
Další recepty
Tématické fráze: dort z odpalovaného těsta větrník jako dort velký větrník dort jako větrník větrníkový krém větrníkový koláč velký větrník dort odpalované těsto dort dort kabelka s postupem velký větrník recept vetrnikova buchta dorty z odpalovaneho těsta vetrnik do dortove formy odpalovaný dort dort s odpalovaneho testa dort velky vetrnik dort z větrničku dort s větrníčky větrníkový moučník dort odpalované těsto
Suroviny: mouka hladká, voda, olej, vejce, sůl, mléko, cukr, šlehačka, cukr krystal, šlehačka, cukr krystal, smetana 12%
Větrníkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m27p
19 názorů