Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje svíčková na smetaně

U nás asi neexistuje svátečnější jídlo než svíčková omáčka. Pro mnoho lidí představuje obrovskou výzvu, ačkoliv její příprava není složitá. Ve své podstatě je to jednoduché jídlo a pokud víte jak na to, uvaří se téměř samo.

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min

180 min (30 min příprava + 150 min tepelná úprava)

5. 3. 2011 11:16

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 763 kJ / 1 138 kcal
Bílkoviny131,06 g
Tuky37,21 g
Vláknina38,60 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 932 mg
Sůl2,03 g
Sacharidy52,89 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

5. 3. 2011 13:05

:-p+5:yes:dělám podobně,ale dnes s tou kvalitkou masa:-Dtaké dávám do papiňáku:-*A jestli mohu říct-mě nejvíc chutná svíčková v hospodě:-8takovou jsem ji opravdu doma ještě neutrefila;-):-p
A fotka je:yes::yes::-K

Jurgen.k Jurgen.k

5. 3. 2011 12:41

Nadja....právě proto, já jí dělám takhle podle svého a mě to tak vyhovuje .... :-))

jirholu jirholu

5. 3. 2011 12:35

Svíčkovou dělám podobně, akorát tam nedávám tolik vody, maso dusím - nevařím:-O. Zeleninu pasíruju nebo strouhám, mixovanou nemáme rádi - musí tam být ty malinké kousíčky zeleniny:-p. +1:yes:

Nadja Nadja

5. 3. 2011 12:31

:-S Také nevím, v čem je RYCHLÁ. Pro mne je daleko rychlejší zeleninu rozmixovat než strouhat najemno.
:-S A když dáváš na 0,5 kg masa 1,5 l vody, tak maso v troubě vlastně vaříš, nepečeš. To rychlejší je maso osmahnout a dát do papiňáku s podstatně menším množstvím vody.
U nás by nudličky zeleniny v omáčce neprošly, tak ji mixuji.
:-p Ale vypadá lákavě, hned bych si dala.

Jurgen.k Jurgen.k

5. 3. 2011 12:23

Maris .... přesně tak, aspon o trošku rychlejší, ne ;-)

maris maris

5. 3. 2011 12:19

Svíčkovou máš parádní,:yes::-p ale ať koukám jak chci, nevím v čem je rychlá;-) - tak už asi vím, zeleninu nastrouháš a už nepasíruješ nebo nemixuješ, je to tak ?:-))

Jana Pá

5. 3. 2011 11:51

:yes::-p,ukládám, protože svíčková omáčka je pro mou osobu "velká neznámá:-(":-D a proto se neustále učím a zkouším nové recepty:-D

rebeka rebeka

5. 3. 2011 11:27

svíčková je klasika,která nikdy nezklame;-):yes:
dělám malinko jinak,ale za krásné foto a betelné:-D:-D postup dávám 1.bodíka;-):yes::-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nejlepší svíčková na smetaně rychla svickova na smetane rychlá svíčková na smetaně recept rychlá svíčková na smetaně bez masa výborná hospodská svíčková na smetaně svíčková omáčka bez masa svíčková na smetaně bez masa příprava masa na svíčkovou připrava svičkove svíčková na smetaně-příprava jak ochutit svíčkovou svíčková na smetaně v troubě vynikající svíčková svíčková v troubě hospodská svíčková svíčková bez masa rychlá svíčková na smetaně recepty svíčkova na smetaně top recepty hospodská svíčková na smetaně svíčková na smetaně

Suroviny: maso hovězí, cibule, celer, mrkev, petržel, koření nové koření, bobkový list, tymián, ocet, sůl, olej, smetana

TopRecepty.cz

Moje svíčková na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYY4