Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy „Prsa černošky“

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 1. 2011 23:26

Suroviny

Porce: plech 30x40cm

Nutriční hodnoty

Energie24 897 kJ / 5 951 kcal
Bílkoviny130,94 g
Tuky288,28 g
Vláknina37,48 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 748 mg
Sůl1,81 g
Sacharidy658,71 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: inspirace-časopis Katarinka-upravený recept

Kdo nemá rád mák, může vynechat, nebo nahradit ořechy(k tomu viz zajímavý komentík od Hefy z 12.2.).

Nebo přidat do makového těsta kakao, už jsem dělala a je to také fajn.

U krému: můžete nutelu vynechat nebo nahradit kakaem, příp. rozpustnou kávou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Koubkova Koubkova

16. 2. 2011 19:16

Jahoda děkuji dám tam toho ruma:-D

jahoda jahoda

16. 2. 2011 14:49

Ahoj Koubkova, dáš tam sirup, co máš doma. Pokud nemáš, tak vymačkáš třeba citron nebo pomeranč. A pokud ani to ne, tak přidáš rumíka:-)
Nemá smysl psát, jaký sirup, nepoletíš koupit kvůli jednomu receptu celou novou flašu:-D:-K
Přeji příjemný den;-):-K

Koubkova Koubkova

16. 2. 2011 14:27

Mám dotaz ten sirup, to je jaký:-?:-p

jollka jollka

12. 2. 2011 22:17

:-p:-K:yes:

jahoda jahoda

12. 2. 2011 22:16

Hefy-hezký komentík:yes::-K
K tomu těstu - pokud se dává másto místo oleje, tak máslo při zpracování rychle tuhne a proto se Ti asi zdálo tuhé (olejové je po našlehání jako nadýchané).
Máslové těsto je ale aspoň podle mne druhý den vláčnější, než olejové, které je sušší.
Škoda, že nepíšeš, jak ses porval s politím piškotů. Třeba máš další vychytánku?;-)

Hefy

12. 2. 2011 22:06

Výborná věc. Jen to těsto mi přijde před přidáním bílků trošku tuhé, skoro jako na máslové sušenky. Trošku jsem ho odlehčil ubráním másla a přidáním mléka, bez problémů. Dip na piškoty jsem podruhé nesvařoval, aroma rumu jinak skoro vyprchá..ale to je čistě mužský pohled :D. Pokud se místo máku použijí oříšky, není špatné namáčet do směsi amareta nebo jiného oříškového likéru, popř. s přídavkem kávy. Celkový dojem je pak více harmonický. A to nejdůležitější: Tento výtečný moučník je třeba kompenzovat opravdu vydatnou dávkou sportu, jinak je životu nebezpečný :-))

janusa

10. 2. 2011 20:17

úchvatné zákusky..........:-K:yes:

cardanka

10. 2. 2011 03:00

Jarko:-Kto nemá chybu:yes::-! Děkuji za inspiraci a nejspíš se do ní brzy pustím taky;-)Báječný postup, extra fota:-!:yes:nemohu jinak než-li zaslouženě poslat 38.boda;-)

Pajaska Pajaska

10. 2. 2011 02:17

Nádherný desert a název vtipný.:-D:-D:yes::yes:

indulina28 indulina28

9. 2. 2011 11:30

opravdu ftipni nadpis hgahaha..
:-D

andrejkaa

3. 2. 2011 20:26

skvělý nápad, dost dobré:yes:

Dana Churanova

30. 1. 2011 22:19

No, toto zase:-O:-O:-O Paráda!:-K

zizala zizala (moderátorka)

30. 1. 2011 19:26

Moc hezký moučník :-O:yes:

marcik marcik

30. 1. 2011 19:01

:-Oto je ale...:yes::-K

mysulka mysulka

30. 1. 2011 19:00

:-O:-)):yes: to je super;-):-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty moučníky černoška ze salámu salámová černoška prsa černošky foto řezy z nutely slaný dort černoška černoška ze salámu a chleba černoščiny prsa prsa černošek krem z pudinku řezy prsa dort černoška foto černošky olejovy piskot cernozky salámová prsa moučníky z přidáním nutely recepty - moučníky cernosky ze salamu

Suroviny: piškoty, vejce, cukr moučkový, máslo, olej, voda, mouka polohrubá, mák mletý, prášek do pečiva, skořice, krém, mléko, pudink vanilkový, máslo, nutella, salko, šťáva citronová, piškoty, rozinky, voda, rum, sirup, čokoláda na vaření, tuk ztužený

TopRecepty.cz

Řezy „Prsa černošky“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RLA0