Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový salát s majonézou

K české štědrovečerní večeři neodmyslitelně patří bramborový salát. Variant existuje nespočet, vyzkoušejte tentokrát tu naši. Připravte si bramborový salát s majonézou podle spolehlivého receptu a pečlivě ho hlídejte, aby se stihl v chladu odležet.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chladnutí

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chladnutí )

16. 2. 2008 21:15

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie12 123 kJ / 2 897 kcal
Bílkoviny70,56 g
Tuky221,48 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 4,70 g
Sůl11,13 g
Sacharidy144,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Vzhledem k majonéze salát neuchováváme dlouho.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ben Gregor

13. 12. 2015 07:38

Klasický bramboroví salát jednoduchý brambor uvařený neloupaný vychlazený plnotučná hořčice pepř sals horská okurka kuřecí salám majonéza sterilizovaná zelenina lžíce olivoví olej panenský jako příloha kuřecí uzené stehno přeje dobrou chutě Ben Gregor.

hanka

26. 10. 2013 23:40

Je to dobrý,ale věřte nebo nevěřte nejlepší je uvařená čerstvá zelenina(celer,mrkev)než nějaké moravanky....Je to klasika,je to lahodné a není to tak kyselé.Můjtip,samozřejmě každý jsme jiný.:-*

Jitka

13. 3. 2013 23:13

Moje babička byla vyučená ve studené kuchyni a vždycky říkala, že do bramborového salátu žádné vajíčko ani salám nepatří. A dávala kousek opravdu nadrobno nakrájeného jablíčka, je to opravdu lepší :-). A taky dávám malinko cukru. Pak klasika, brambory, uvařená mrkev, cibule (spařuji nebo dávám červenou), hrášek, kyselé okurky, Majolka®, kousek toho jablíčka, sůl, trošičku cukru, plnotučná hořčice a trošku octa. Když se uleží, je výborný, každý, kdo ho jedl byl opravdu spokojený, plno lidí mi i řeklo, že mu chutná víc, než ten od maminky a to je co říct. Když ho dělám, tak do škopku a podělím celou rodinu :-D.

Jirka

25. 1. 2013 10:11

Bramborový salát děláme podobně, veškerou zeleninu včetně zavařených okurek a hrášku máme domácí,dotváří to chuť. Jen si myslím, že v bramborovém salátu nemá být žádný salám ani uzenina. Také jsme zkoušeli jablíčko nebo tvrdý sýr, ale klasika je klasika.

Mátahati

24. 12. 2012 17:15

Jinak bych ještě podotkla, že na tom obrázku to vypadá celkem nechutně a to je tak skvělí. Takže jen poznámka - liddé jedi i očima a toto by je mohlo odradit. :)

Mátahati

24. 12. 2012 17:14

Díky za recept - sice jsem ho trochu upravila,ale i přez to super :yes::yes:;-)

ladislav

22. 12. 2012 23:26

tak delal jsem poprve salat podle tohoto receptu a musim uznat autorky ze je vyborna . Dekuji za recept:yes:

kacule

22. 12. 2012 18:09

Je to ma premiera a vzhledem,ze je pred Vanocema,jdu do toho:):yes:

jan

21. 12. 2012 21:03

tak jsem to zkusil a ten salat jsem si udelal a verte ten salat nevydrzel do druheho dne na obed a prach sproste jsme ho sezhrali jeste ten vecer

Charlí MB

21. 12. 2012 10:46

Budu ho dělat poprvé, tak jsem zvědav jak se mi povede.Jaký sklidím ohlas.

Aneta Dobiasova

24. 11. 2012 21:11

:-D jééé to je dobrýý :yes:

jarda Kadic jarda Kadic

15. 9. 2012 12:42

Ano, to je bram.salát.A ne , co dostanete třeba v Budějicích v hospodách.Já nedávám hrášek,a skoro vše strouham.(mrkev syrovou, okurky.Místo majonézy dávám tatarku, zkuste to..Samozrejme přidávám plnotucnou hořčici.Ale ani tak, jak je popsán výše nebude, špatný!!!!!!

Ticholovec483

26. 6. 2012 03:49

Jedná se o klasický bramborový salát, který už dělám téměř 40 let, co se stravuji na vlastní pěst. Vždy jsem s ním sklidil uznání. Uzeninu dávám spíše výraznější, např. klobásku, paprikáš, poličan, určitě na tom nešetřím. Také dávám nadrobno rozkrájený plátkový sýr. Největší odlišnost v mém provedení je v tom, že kořenovou zeleninu nevařím, ale rozstrouhám na nejjemnějším struhadle. Zkuste a uvidíte, že salát je výraznější chuti a ještě plný vitaminu C. Majonézou, nebo tatarkou určitě nešetřím. Mohu všechny ujistit, že si pochutnáte a nebudete už chtít k tomu žádný řízek. Dobrou chuť.

QueeNka

9. 5. 2012 11:01

Nooo, už jdu nakoupit suroviny a hned se na to vrhnu, doufám, že se mi povede. :-)

pazderka83

21. 3. 2012 12:59

Tento recept mi připomíná salát od maminy,dnes ho budu dělat poprve,tak jsem zvědavá,ale myslím,že na tom není co zkazit. Dávám bodík :-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborovy salat bramborovy salat recept bramborový salát podle polreicha nejlepší bramborový salát recept na bramborovy salat recept bramborovy salat bramborový salát recept nejlepší domácí bramborový salát bramboroví salát klasický bramborový salát bramborovy salat recepty domácí majonéza recept bramborový salát top recepty bramborovej salát recepty bramborový salát salát coleslaw od polreicha klasický bramborový salát recept recept na nejlepsi bramborovy salat salat bramborovy bramborový salát klasický

Suroviny: brambory, salám měkký, vejce, okurky sterilované, cibule, mrkev, hrášek, majonéza, ocet, cukr, sůl, pepř mletý, hořčice plnotučná

TopRecepty.cz

Bramborový salát s majonézou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D9n