Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vykosťování kuřete

Cílem vykosťování kuřete je mít velký, rovnoměrný plát kuřecího masa, který lze naplnit a zatočit do rolády. Není to jednoduché, ale dá se to zvládnout. Pokud kůži někde proříznete, přiložený plátek masa to spraví.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

3. 7. 2008 10:49

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na uvod chcem napisat, ze to ako vykostujem kurca, je moja vlastna skusenost, v zivote som to nevidela nikoho robit a preto mozno robim chyby a existuje lahsi sposob. Budem vdacna za kazdu pripomienku v diskusii. Prvom rade je dolezit si uvedomit, ze noz tlacim vzdy ku kosti a musi byt ostry.

Ako moj majstrovsky kusok povazujem fakt, ze sa mi niekolkokrat podarilo vykostit kura, tak, ze kostra mi ostala uplne vcelku...dokonca sme mohli ohybat v klobch aj stehenne kosti. vyzeralo to ako maly votrelec...fotky sa nam stratili, ked nam vyhorel v pc komplet zdroj a zobral so sebou celu nasu databazu. mozno nabuduce

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

20. 1. 2014 18:40

Jen takto podrobně napsat postup je na metál:yes:
Také jsem to ROKY takto blbě dělal:-((

Videí, jak na kuře, je hafo; mně se líbí toto.:yes:
Všimněte si těch krásných lízátek na začátku...:-))
http://www.youtube.com/watch?v=kAekQ5fzfGM&list=FL...

chocolate chocolate

22. 2. 2012 15:21

Dnes jsem poprvé vykostila kuře a cítila jsem se jako king:-D.U stehen jsem si moc nevěřila, ale dopadlo to dobře, nožem jsem odřezávala maso od kosti a pak ji vytáhla.Přiznávám, že na křídla jsem se vybodla;-).+5

magdalenka magdalenka

13. 1. 2010 18:22

Tiež začínam vzadu na chrbtici - zdá sa mi to aj jednoduchšie...a prsia ostávajú v celku...

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 1. 2010 18:13

vybusna každopádně-super a dík:-O:yes:

sekule

13. 1. 2010 18:08

aj ja vykošťuji kuře od páteře, pak je to prsní maso v prostředku, lepe se dělá roláda

Hella Hella (moderátorka)

10. 7. 2008 19:23

Abych nezapomněla - za tu snahu a práci s focením dávám 1 :yes:

Hella Hella (moderátorka)

10. 7. 2008 19:22

Já taky vykosťuji kuře tak, že ho položím prsama dolů, naříznu hřbet a ořezávám maso od kosti, většinou ten začátek jde jen prstama, pak vylomím křídla v kloubech atd. Nejlepší je to vidět, těžko se to popisuje. Tvoje fotky jsou fajn. Já bych to těžko jednou rukou vykosťovala a druhou fotila... Sama to mám z nějakého časopisu vystřižené a nalepené v kuchařce (abych nezapomněla)...;-)

vybusna vybusna

8. 7. 2008 07:02

borovec...to mi prosim prosim vysvetli viac...ty robis teda tie dva prve zarezy okolo chrbtice?(pater):-O
nie zly napad....to by odpadla ta prplacka okolo uvolnovania koze od kosti.....

borovec borovec

7. 7. 2008 23:45

Já vykoštění kuřete začínam na hřbetě,podle pana P.Novotného.Jde mi to celkem dobře.:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vykošťování kuřete jak vykostit kuře vykoštění kuřete vykoštění kuřete vykostit kuře jak vykostit kuře na roládu vykostění kuřete postup vykoštění kuřete video jak vykostit kuřecí stehno vykošťování kuřete video postup vykoštění kuřete vykostění kuřecích stehen jak vykostit kuře video jak vykostit kureci stehna vykostění kuřete vcelku video postup jak vykostit kuře jak vykostit stehno video jak vykostit kuře vykosteni stehen jak vykostit kureci stehno video

Suroviny: kuře

TopRecepty.cz

Vykosťování kuřete

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LQv