Nadýchaný hrnečkový perník
Perník patří mezi velmi jednoduché buchty a je rychlý na přípravu. Navíc se dá připravit osvědčenou hrnkovou metodou, proto nepotřebujete váhu. Potřený marmeládou a politý čokoládou - to je přesně ten, který nám pekly naše babičky k víkendové snídani.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 18 260 kJ / 4 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,68 g |
Tuky | 155,31 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 644,95 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 5. 2021 18:32
Úplně přesně jsem tenhle recept hledal je prostě dokonalý s přijatelným množstvím ingrediencí a hlavně jde na odbyt jako blázen opravdu výborné, perfektní
22. 5. 2021 20:01
Děkuji za recept.
Používám špaldovou hladkou mouku a výborný! hnedka se po něm zapřášilo.
Používám špaldovou hladkou mouku a výborný! hnedka se po něm zapřášilo.
21. 5. 2021 20:06
Mega dobrej
18. 5. 2021 09:55
Tento recept je jednoduchý a výborný. Měla jsem větší pekáč. Tak jsem přidala zvlášť ještě půl množství a méně kakaa. Mezi jablko. Buchta byla tedy dvojbarevna. Prostě mňam děkuji
8. 5. 2021 10:47
paprika1000: Nevím proč dáváte negativní hodnocení. Buď neumíte vařit a nebo jste recept neudělal správně. Před tím než dáte negativní hodnocení tak se alespoň rozmyslete PROČ to tam dáváte a napište alespoň proč máte negativní hodnocení... Jinak díky za výborný recept!
28. 4. 2021 15:40
Díky za něj
Když jsme dělali poprvé, dělala jsem od oka, míchala vidličkou v hrnci a pekla v kamnech. Tak výborný už nikdy neudělám přidávám fotku z chalupy.
Když jsme dělali poprvé, dělala jsem od oka, míchala vidličkou v hrnci a pekla v kamnech. Tak výborný už nikdy neudělám přidávám fotku z chalupy.
10. 4. 2021 20:21
10. 4. 2021 15:39
výborný
28. 2. 2021 17:56
moc dobrý nadýchaný perník, dělala jsem dvojitou dávku, bylo to na hluboký plech, nastrouhala jsem dovnitř jablíčko a po upečení potřela jahodovou marmeládou a posypala kokosem a je moc dobrý, je se musí jíst opatrně, protože se mi drobí, jak je jemný, ale mě to nevadí a je úžasné nadýchaný :)
20. 2. 2021 12:49
Děkuji moc za recept. Vždy se jen zapráší. Ještě přidávám oloupané a na kostičky nakrájené jablíčko.
10. 2. 2021 23:16
Úžasný, nejlepší recept ze všech, dělám perník podle něj už pravidelně (cca každých pět dnů :D), jsme na něm doslova závislí :D A jen bych přidala tip, že s holandským kakaem je ještě lepší, jako dort (a peču v dortové formě) :) Moc děkuji!!!
30. 1. 2021 23:53
Úžasný recept. Bohužel fotku jsem ani nestihla děkuji
21. 1. 2021 15:04
Už se peče v troubě :) akorát že sem tam nedala ořechy ale nastrouhané jablička. A přidala i trošku skořicového cukru. Plánuju to potřít marmeládou a zalejt čokoládou
8. 1. 2021 14:43
díky za receptík - pečeno 45 minut na 170°C a klidně tam mohl být o chvilku déle, ale i tak je moc dobrý - na vrchu povidla a zásyp kokosem viz foto
7. 11. 2020 17:40
Natalie2004: 250 ml, takový ten klasický velký třeba na čaj nebo kafe
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 8 minutami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno 6. 5. 2024 06:46
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Právě bylo uvařeno:
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 11 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 11 hodinami
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 13 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 13 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 13 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 13 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 14 hodinami
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 14 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Jak pěstovat fíkovníky? Na osluněných vyhřátých místech se jim bude dařit i u nás
Čokoládový perník podle cukráře Josefa Maršálka: Vláčný je díky jablkům, těsto ovšem nesmíte šlehat, jen zlehka míchat
Další recepty
Tématické fráze: perník pernik recept hrníčkový perník s marmeládou perník na plech hrníčkový s jablky hrnickovy pernik nadýchaný hrníčkový perník pernik na plech recept na perník nadýchaný perník recept perník na plech nadýchaný nadychany pernik pernikova buchta recept pernik nadýchaný perník s jablky hrnkovy pernik domácí perník hrnickovy pernik s jablky hrníčkový recept na perník nadýchaný perník na plech jemny pernik
Suroviny: mouka hladká, cukr, mléko, olej, vejce, prášek do perníku, cukr vanilkový, kakao, ořechy, poleva čokoládová, marmeláda, kokos strouhaný, tuk, mouka hrubá
Nadýchaný hrnečkový perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YM42
151 názorů