Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sečuánské kuře Kung Pao

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

9. 2. 2011 00:00

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 388 kJ / 1 288 kcal
Bílkoviny144,10 g
Tuky51,63 g
Vláknina9,96 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 2,73 g
Sůl6,60 g
Sacharidy54,71 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pridal som tento recept len ako ukazku ako sa recepty menia ked "cestuju" po svete a prisposobuju sa miestnym chutiam. V tomto pripade v povodnej verzii ako jedneho z najstiplavejsich jedal v cine sa zmenilo prisposobilo na europsku alebo americku verziu lebo dlhe roky secuanske korenie bolo zakazane dovazat do ameriky plus vseobecne su jedla nepalive .Takze aby ste nedostali sok ked si objednate povodnu verziu Kung Pao -Kung Bao receptu dakde v cine v secuanskej provincii odkial pochadza.Kung Pao sa robi hlavne z kuraciny ale aj ryba,bravcove aj krevety alebo tofu vegetarianska verzia sa pouzivaju.

PS:

Secuanske korenie sa v cinskom lekarstve pouzivalo ako narkotikum na utlmenie bolesti zubov a v kombinacii so susenymi chilli je to ako explozia v ustach .Takze super stiplave a narkoticky korenene.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pajaska Pajaska

10. 2. 2011 02:32

Jak ze žurnálu.Krása.:-p:-p:yes:Já zas nemám shaoxing víno ryžové .:-( V každém případě to musí být opravdu exploze v ústech,ale labužnická.U Tondy mají Sečuánský pepř.;-)
http://koreni.cz/detail.php?pid=305&

Bibinka Bibinka

9. 2. 2011 11:01

Nonya, krásnej originální recept i s dodatkem-bezva a samozřejmně pěkné fotky;-) Pokud bych ho dělala já, už by to nebyl originál, protože bych nesehnala všechny ingredience a nemáme rádi moc ostré, tak bych musela něco vynechat;-) Ovšem 11.bod ti posílám s chutí:yes:

michsamant

9. 2. 2011 10:56

:yes::yes:

marcik marcik

9. 2. 2011 10:50

nádherné foto i recept:-K:yes:

Nonya

9. 2. 2011 10:43

Dakujem ze sa vam paci, Maris to secuanske korenie sa dakde predava pod menom čínský pepř .:yes:

maris maris

9. 2. 2011 09:57

Já taky děkuji za krásný auentický recept, pravda, pro nás bych podle něho nemohla uvařit, nejsme zvyklí na tak moc pálivé, ale to se může upravit na pro nás přijatelnou pálivost. Sečuánské koření neznám, musím zapátrat, jestli se u nás někde dostane.
Nonya - jsem moc ráda, že jsi tady a přidáváš krásné recepty, jsou velkým přínosem pro tyto stránky. Věř tomu, že je nás tu dost, kteří je umí ocenit. ;-):-):yes:+

zizala zizala (moderátorka)

9. 2. 2011 09:09

Krása, díky za autentický recept :-p:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

9. 2. 2011 00:11

:-OBože, tak pozdě a taková dobrota na obrázku:-p+2:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 2. 2011 00:06

Nemám slov a abych hloupě nekomentovala, rovnou dávám plus;-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuře kung pao sečuanske maso sečuánské koření kung pao recept sečuanske recepty kuře po americku kung pao kuře kung pao recept kung pao recept original kuře kung pao original secuanské maso recepty recepty na kuře kung pao recept na kuře kung pao kuře kung-pao kuřecí kung pao recept sečuánské recepty kuřecí maso kung pao stir fry kure originál kung pao secuanske korenie

Suroviny: maso kuřecí, chilli paprika sušená, pepř sečuánský, česnek, cibule šalotka, cibulka jarní, zázvor, škrob kukuřičný, omáčka sojová, ocet rýžový, cukr hnědý, víno rýžové, vývar, arašídy, olej rostlinný, olej sezamový

TopRecepty.cz

Sečuánské kuře Kung Pao

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K6PG