Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře Apolinář

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 2. 2011 16:25

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie143 kJ / 34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

je to recept uvedeny v roce 1995 v kalendáři dámského klubu Frekvence F1. Vařila jsem ho již několikrát a vždy chutnal. Ovšem zas né tak často mám doma koňak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 2. 2011 14:41

:-))Ahoj Marci,dnes jsme obědvali podle tvého receptu:-p+3:yes:jen byl trošku problém s tím koňakem,ten u nás nikdo nepopíjí,nahradila jsem trošku odlišnou značkou:-*Dělala jsem v papiňáku,na cibulce orestovala maso-vykostěné kuřecí stehna bez kůže,přidala papriku,hříbky,2 dl vody,kostku drůbežího bujónu,1 dl"koňaku"nemáš v rcp uvedeno množství,tak jsem to riskla a na plynovém sporáku vařila pod tlakem 15 minut.Pak ještě zakysanka s moukou 5 minut a pochutnali jsme si:-pDíky a přidávám pár fotek:-)

rebeka rebeka

8. 2. 2011 19:16

Marci,zůstaň v klidu,nic nemaž;-)zrovna jsem si tvůj receptík uložila,páč vypadá mňamkově;-):yes::yes::-K
a Janka (neregistrovaný/á) asi chtěla vložit recept svůj a protože není registrovaná,tak jinak než takto,nelze...

sefrovka sefrovka

8. 2. 2011 19:09

Janka teď jsem nerozumněla jestli předkládáš jinou variantu nebo upozorňuješ na recept co tu je?:-O Pokud tu je stačí říct a já ho stáhnu;-(

Janka

8. 2. 2011 19:01

!...Kuře apolinář
Přísady

1 kuře, hrst hub, 1 cibule, 1 zakysaná smetana, koňak, 100 g másla, sladká paprika, tymián, citrónová šťáva, sojová omáčka, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l vývaru, sůl
Postup

Kuře, houby, cibuli, papriku, sůl a vývar dáme do papinova hrnce a dusíme asi 10-15 min. Maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou z másla a hladké mouky a zjemníme smetanou.

Ochutíme koňakem a tymiánem a podáváme....."

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 2. 2011 16:55

No, stačí 10 za předpokladu, že máš sklokeramiku. Tam se to ještě vaří cca 20 dalších minut!;-) Na plynu samozřejmě déle;-)

sefrovka sefrovka

8. 2. 2011 16:40

No já to tam nechávám tak 15. Jo a papiňák je muj velkej kámoš:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 2. 2011 16:34

V papiňáku to musí být hotové za cca 10 min, že?;-) To jsou vymoženosti, ty hrnce, super rychlovka.:yes: Jen asi bych na to použila třeba vykostěná stehna;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dámský klub f1 recepty dámský klub f1 recepty f1 f 1 damsky klub recepty chleba recepty damskeho klubu f1 jak ochutit kure dámský klub recepty frekvence 1 dámský klub-recept na beránka recepty z dámského klubu f1 grilované kuře v papiňáku papinový hrnec kuře s rýží v papiňáku kuře koňak recepty z f1 vývar z kostí papinův hrnec kuře apolinář jméno konak v kurecim vyvaru kuře a houby- recepty recepty f1 damský klub

Suroviny: kuře, houby, smetana zakysaná, cibule, máslo, sůl, paprika sušená sladká, tymián, mouka hladká, vývar kuřecí, koňak

TopRecepty.cz

Kuře Apolinář

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYP2