Kuře Apolinář
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
je to recept uvedeny v roce 1995 v kalendáři dámského klubu Frekvence F1. Vařila jsem ho již několikrát a vždy chutnal. Ovšem zas né tak často mám doma koňak.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 2. 2011 14:41
Ahoj Marci,dnes jsme obědvali podle tvého receptu+3jen byl trošku problém s tím koňakem,ten u nás nikdo nepopíjí,nahradila jsem trošku odlišnou značkouDělala jsem v papiňáku,na cibulce orestovala maso-vykostěné kuřecí stehna bez kůže,přidala papriku,hříbky,2 dl vody,kostku drůbežího bujónu,1 dl"koňaku"nemáš v rcp uvedeno množství,tak jsem to riskla a na plynovém sporáku vařila pod tlakem 15 minut.Pak ještě zakysanka s moukou 5 minut a pochutnali jsme siDíky a přidávám pár fotek
8. 2. 2011 19:16
Marci,zůstaň v klidu,nic nemažzrovna jsem si tvůj receptík uložila,páč vypadá mňamkově
a Janka (neregistrovaný/á) asi chtěla vložit recept svůj a protože není registrovaná,tak jinak než takto,nelze...
a Janka (neregistrovaný/á) asi chtěla vložit recept svůj a protože není registrovaná,tak jinak než takto,nelze...
8. 2. 2011 19:09
Janka teď jsem nerozumněla jestli předkládáš jinou variantu nebo upozorňuješ na recept co tu je? Pokud tu je stačí říct a já ho stáhnu
8. 2. 2011 19:01
!...Kuře apolinář
Přísady
1 kuře, hrst hub, 1 cibule, 1 zakysaná smetana, koňak, 100 g másla, sladká paprika, tymián, citrónová šťáva, sojová omáčka, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l vývaru, sůl
Postup
Kuře, houby, cibuli, papriku, sůl a vývar dáme do papinova hrnce a dusíme asi 10-15 min. Maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou z másla a hladké mouky a zjemníme smetanou.
Ochutíme koňakem a tymiánem a podáváme....."
Přísady
1 kuře, hrst hub, 1 cibule, 1 zakysaná smetana, koňak, 100 g másla, sladká paprika, tymián, citrónová šťáva, sojová omáčka, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l vývaru, sůl
Postup
Kuře, houby, cibuli, papriku, sůl a vývar dáme do papinova hrnce a dusíme asi 10-15 min. Maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou z másla a hladké mouky a zjemníme smetanou.
Ochutíme koňakem a tymiánem a podáváme....."
8. 2. 2011 16:55
No, stačí 10 za předpokladu, že máš sklokeramiku. Tam se to ještě vaří cca 20 dalších minut! Na plynu samozřejmě déle
8. 2. 2011 16:40
No já to tam nechávám tak 15. Jo a papiňák je muj velkej kámoš
8. 2. 2011 16:34
V papiňáku to musí být hotové za cca 10 min, že? To jsou vymoženosti, ty hrnce, super rychlovka. Jen asi bych na to použila třeba vykostěná stehna
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 13 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 14 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 15 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 21 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 43 minutami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 3 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 11 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 12 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 12 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 12 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 12 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 13 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při přípravě kuřete na paprice: Poradíme vám, jak se jim jednoduše vyhnout
Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď
Nejlepší recepty z kuřecího masa: Je libo kuře pečené, grilované či v omáčce?
Další recepty
Tématické fráze: dámský klub f1 recepty dámský klub f1 recepty f1 f 1 damsky klub recepty chleba recepty damskeho klubu f1 jak ochutit kure dámský klub recepty frekvence 1 dámský klub-recept na beránka recepty z dámského klubu f1 grilované kuře v papiňáku papinový hrnec kuře s rýží v papiňáku kuře koňak recepty z f1 vývar z kostí papinův hrnec kuře apolinář jméno konak v kurecim vyvaru kuře a houby- recepty recepty f1 damský klub
Suroviny: kuře, houby, smetana zakysaná, cibule, máslo, sůl, paprika sušená sladká, tymián, mouka hladká, vývar kuřecí, koňak
Kuře Apolinář
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rYP2
7 názorů