Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šarišské kapustníky-zelníky

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 7. 2008 18:13

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

14. 2. 2009 12:08

Zakážeme Bibinke na čas vkladať bábovky;-):-D:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 2. 2009 23:54

Pipríme, či nepipríme, tak nějak jsem si zvykla a líbí se mi ten výraz:-D:-)) Chtěla jsem říct, že je to Terezko podobné těm mým bramborníkům, ale ještě jsem se k nim nějak nedostala. To máš tak, jak tady Bibinka dá nějakou bábovku a já musím péct dvě za večer, no...:-)):-D

tejaja tejaja

13. 2. 2009 20:17

magdalenka, sloveso rezať nie je nárečové, Slovník slovenského jazyka uvádza pri hesle rezať mimo iného : ostrým nástrojom rozdeľovať na časti, oddeľovať časti z niečoho. Pri hesle krájať uvádza : rezaním oddeľovať časti z niečoho. Takže ???
Čo sa týka toho pipru, už som to tu raz vravela, piper nie je nárečové slovo, ale botanický názov rastliny - Piper nigrum ;-) A keďže mám k biológii veľmi blízko, používam aj iné botanické názvy, prípadne názvy zo zoológie. :-D:-D
České dievčatá ( aspoň niektoré ) tušia o čom hovoríš, pretože aj im sú vytýkané veci ohľadom pravopisu a nárečových slov.
A prosím, teraz sa neuraz ty, ak vyčítam ja niekomu gramatiku, musím ja písať bez chýb;-)

magdalenka

13. 2. 2009 15:45

Ja viem, ale to mam zafixovane v mozgu...jednoducho ma to nepusti. A ani tvarohove rezance si necukrujem, ale solim...
Prosim Ta, teraz sa neuraz, mne u Teba vadi jedna vec a to ze pouzivas narecove vyrazy v spisovnom texte. Je to u mna profesionalna deformacia, ja viem, ale neustale rezes cibulu a pipris piprom...Pritom musis vediet, evidentne si vzdelana osoba, ze spisovne je cierne korenie a cibula sa kraja. Chapem, ze kvoli mne tu recepty opravovat nebudes a ceske dievcata ani netusia, o com hovorim.
Ak som Ti pokazila den, prepac, kazdopadne sa tesim na Tvoje dalsie vyborne recepty.

tejaja tejaja

13. 2. 2009 14:53

Ďakujem, pekné slovo poteší každého;-) Ale osladiť si to mala, to je taká čerešnička na torte, kapustníky sa robia všade po Slovensku, ale takéto a sladké som videla len u nás, v Šariši. Ten cukor na tom ceste je bezva;-):-D:-D

magdalenka

13. 2. 2009 13:59

Vyskusala som, ale nesladene, mam zabrany sladit kapustu, ale je to z detstva, ze sme doma solili aj fliacky s kapustou. Velmi, velmi dobre!
Vlastne, vsimla som si Ta tu uz davno, chodim pre inspiraciu sem. Si urcite velmi sikovna kucharka.
:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynuté zelníky sladke zelniky mamincini recepti zelníky na sladko slovenské kapusníky kynuté buchty se zelím šarišské placky kapustníky na sladko zelníky z kynutého těsta zelníky podle babičky na plech zelníky podle babičky zelníky ze sladkého zelí kapustnik recept fliacky s kapustou recepti jidel zelníky sladké kynuté zelníky na sladko zelníky na plech sladka kapusta recepty kapusťaníky

Suroviny: těsto kynuté, zelí hlávkové, sůl, pepř černý, sádlo, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Šarišské kapustníky-zelníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n2p