Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citrónové rizoto podle Nigelly

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

5. 2. 2011 23:02

Suroviny pro 5

5

Nutriční hodnoty

Energie6 771 kJ / 1 618 kcal
Bílkoviny26,11 g
Tuky56,28 g
Vláknina6,37 g
Cholesterol 324 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy248,69 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: "Vaření s Nigellou" (britská žurnalistka a rozhlasová hlasatelka Nigella Lawson se proslavila právě tímto gastronomickým seriálem. Začínala jako sloupařka hodnotící restaurace v časopisech a po úspěšném seriálu Vaření s Nigellou“, který se natáčel v jejím domě, vydala již několik kuchařek, za které dostala řadu cen a ocenění).

Její recept Citrónové rizoto krásně voní po citrónu a rozmarýnu, ale nemusíte se bát množství použité citr.šťávy, protože smetana s parmazánem báječně vyrovná tuto kyselost.

Na správné rizoto doporučuji použít krátkozrnou rýži Arborio (viz komentář Kamily z 5.2.2011), nebo rýži Carnaroli(viz komentář Chocolate 20.3.2011)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

chocolate chocolate

20. 3. 2011 18:01

Znám, protože Nigellu mám moc ráda.Pokud nemáte Arborio (rýži) je možné použít i Carnaroli.
Krásná fotka, ale Basmati není rýže na rizoto, to je dlouhozrnná rýže vhodná pro pokrmy indické kuchyně;-).

jahoda jahoda

11. 2. 2011 21:56

Peťko, mám radost, že chutnalo;-) Kdo nevyzkouší, neví, o co přichází, že jo:-p:-):-K Díky
Moc se mi líbí, jak píšeš "servírovala", cítím, že vaříš ráda a to je dobře;-)

P3tule

11. 2. 2011 20:18

Dnes vyzkoušeno, dokonalá souhra chutí! Servírovala jsem s kolečky cukety lehce opečené na olivovém oleji. Ňam! :-8

jahoda jahoda

6. 2. 2011 16:37

to Kamila: ... a přitom se nerozvařuje:yes:, už mám nastudováno;-)

Kamila

6. 2. 2011 16:28

Jojo, Jahodo, už se prodává celkem běžně (jsem teda rozamzlená skoro-velkoměstem :-D), ale myslím, že ji vyrábí už i zn.Lagris, takže to v nějakém větším obchodě určitě najdeš! Je taková kulatozrnná a umí vytvářet takovou tu rizotovou "kašovost" - držím palce!

mysulka mysulka

6. 2. 2011 15:31

:-p mňam, už mám uloženo a určitě vyzkouším;-):yes::-K

marcik marcik

6. 2. 2011 14:02

moc pěkné a jedlé;-):-K:yes:

k.radulka k.radulka

6. 2. 2011 13:43

joooo to bych si dala:yes::-p

Lykeli

6. 2. 2011 13:22

Vypadá to fantasticky.:-O:yes:

misza misza

6. 2. 2011 12:51

Nádhera:-O:-*:yes:

zizala zizala (moderátorka)

6. 2. 2011 08:54

To je krásnej bezmasej recept :-p:yes:

jahoda jahoda

6. 2. 2011 00:29

Kamilo, určitě budeš pravdu, já jsem použila rýži, která u nás patří k těm nejlepším, co se týče dostupnosti:-//.
Recept dávám k inspiraci, ale nejsem žádný profík.
Ráda se poučím, kuknu se po té, co píšeš, snad se zadaří. Díky:-K;-)

Kamila

6. 2. 2011 00:17

Vypadá to krásně, chutnat to bude výborně, rozhodně vyzkouším. Nicméně nemohu nepřipomenout a z vlastní zkušenosti doporučit, že na rizoto (takové, jak má být) se hodí rizotová rýže (arborio), i ten způsob úpravy se pojí s "pravým" rizotem.. A je stejně drahá jako Basmati na obrázku, takže proč to šidit... Ale jen to samozřejmě jen můj názor ;-)

jahoda jahoda

5. 2. 2011 23:39

Colombo65 Nigella by měla radost:-* - je blbý se vnucovat, ale to rizoto je fakt super:-p. U mě to nebyla příloha, ale hlavní chod (a pak už jen odchod:-D);-)

Colombo65 Colombo65

5. 2. 2011 23:28

Ty seš fakt luxusní fotografka - právě jsem si "uslintnul" do klávesnice a to se u rizota ještě nestalo:-D - úplně žravé fotky :-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: citronove rizoto s nigellou v kuchyni recepty vaření s nigellou recepty vaření s nigellou s nigellou v kuchyni nigella a její kuchyně citronove risoto indické rizoto nigella a její kuchyně recepty citronové rizoto recept luxusní rizoto s nigellou ve kuchyni recepty citronová rýže rizoto arborio citronove ryzoto rizoto rozmaryn s nigelou v kuchyni s nigellou ve kuchyni recepty s nigellou ve vánoční kuchyni nigella lawson rizoto

Suroviny: rýže, vývar zeleninový, cibule šalotka, celer strouhaný, máslo, olej olivový, kůra citronová, rozmarýn, šťáva citronová, žloutek, šlehačka, sýr parmazán strouhaný, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Citrónové rizoto podle Nigelly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ymVR