Bramboroví utopenci
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 14 843 kJ / 3 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,41 g |
Tuky | 333,32 g |
Vláknina | 22,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 58 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 113,31 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept z Žena a kuchyně-Brambory 100x jinak
Nesehnala jsem čerstvý tymián tak jsem ho nedala a místo chilli papričky jsem dala feferonku.
Autorem je pan kuchař Vladislav Stuparič.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 2. 2011 21:49
ja bych taky chtela....jenze tady na Islandu bude problem s tim pivnim syrem....nevite jakym jinym se da nahradit?
2. 2. 2011 21:32
Také jsem již tyto utopence naložila. Mám stejný časopis a je dobré uvést i autora receptu, který recept vlastně vymyslel - Vladislav Stuparič, bývalý šéfkuchař dvou pražských hotelů. Nyní má vlastní kuchařský ateliér a je velice uznávaný.
Doufám, že se Lemarti nezlobíš, ale je to jeho vynález a je na něj hrdý, tak si myslím, že je správné jeho jméno uvést.
Uvádí trik, že se má nálev zahřát a zalít teplým, zrání bude rychlejší.
Jsem na ně také zvědavá, zkusila jsem i zalít nálevem, jak uvádí, že se dají i sterilovat jako okurky..
Doufám, že se Lemarti nezlobíš, ale je to jeho vynález a je na něj hrdý, tak si myslím, že je správné jeho jméno uvést.
Uvádí trik, že se má nálev zahřát a zalít teplým, zrání bude rychlejší.
Jsem na ně také zvědavá, zkusila jsem i zalít nálevem, jak uvádí, že se dají i sterilovat jako okurky..
2. 2. 2011 21:01
teda...čo všetko sa dá naložiť...
2. 2. 2011 20:56
Isu nene jen ti lichotímJá tady naštěstí mám štěstí na brambůrky
2. 2. 2011 20:55
Tak to by mně v životě nenapadlo. Nakládané bramboryNo to musím ihned vyzkoušet....3
2. 2. 2011 20:54
pochlebovačko že bys něco potřebovala???
jen co seženu slušné brambory, tak jdu do toho - naposledy to byly takové krásné malé brambůrky - na oko lahoda - a pak po uvaření nasládlé, evidentně přemrzlé
jen co seženu slušné brambory, tak jdu do toho - naposledy to byly takové krásné malé brambůrky - na oko lahoda - a pak po uvaření nasládlé, evidentně přemrzlé
2. 2. 2011 20:43
Isu už končímtaky se mi tam ještě dost věcí líbí,ale v tvém podání to bude o 100 procent lepší tak hurá do toho
Žížalko já otevřela sklenici a po těch pár hodinách co jsou hotový tak strašně krásně voní
Žížalko já otevřela sklenici a po těch pár hodinách co jsou hotový tak strašně krásně voní
2. 2. 2011 20:39
lenko řekni, kde skončíš, taky chci něco vyzkoušet, tak ať an mě něco zbyde +
2. 2. 2011 20:34
...se picnu...to vypadá taky dobře Až je načneš, nezapomeň poreferovat
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 18 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 4 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 6 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 10 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 11 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Beton, Bavorák, Mozek i Žabí hlen: Recepty na koktejly, které frčely v socialismu, můžete otestovat i dnes
Babiččiny bramborové placky: Jednoduché jídlo, na které stačí tři ingredience, je třeba hlídat správný poměr brambor a mouky
Další recepty
Tématické fráze: utopenci recept na utopence utopenci recept přemrzlé brambory utopenci 100x jinak vladislav stuparič utopenci se sýrem jak naložit utopence recept utopenci brambory 100x jinak naložené brambory recepty na utopence nálev na utopence recepty jak nakládat utopence utopenci nálev jak sterilovat brambory jak sterilovat utopence nálev na utopence utopenci s cibulí recept 18722
Suroviny: brambory, olej olivový, sýr pivní, cibule červená, chilli paprika čerstvá, česnek, pepř černý, tymián, rozmarýn, bazalka čerstvá, sůl
Bramboroví utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92VY
39 názorů