Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Levné langoše

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 56 min Doba tepelné úpravy: 4 min bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jednoho kusu

60 min (56 min příprava + 4 min tepelná úprava, bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jednoho kusu)

1. 7. 2008 11:05

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jak na přípravu kynutého těsta: https://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyro...

Těsto které je v míse dobře překryté fólií lze uchovat v chladničce i několik dnů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

papapajajaja

20. 1. 2010 01:38

Poradil by mi nekdo prosim, kolik potrebuji suseneho drozdi? Ma s tim nekdo zkusenosti? Ja totiz nemuzu koupit cerstve :-(

Merylas Merylas

9. 1. 2010 20:06

Markétko, v čem byl problém, nechutnaly nebo se nějak nepodařily? Pokud nechutnaly, tak je tady povícero jiných receptů, kde se dává do těsta mléko a třeba jogurt. Někdo taky nemá rád třeba kmín, ale nám chutná;-)

tejaja tejaja

8. 1. 2010 13:45

Ak môžem napísať, langoše sa robia tak, že sa naolejujú ruky, aby boli mastné a bochníček cesta sa v rukách vyťahuje dookola, podobne ako pizza. Langoš má byť v strede tenučký, k okrajom širší. Má byť veľký asi 20 cm v priemere, samozrejme nemá presne kruhový tvar, ale taký, ako sa vytiahne. Vytiahnutý langoš sa dáva ihneď do horúceho oleja a vypráža z oboch strán.
Potiera sa olejom zmiešaným s prelisovaným cesnakom a soľou a potom až kto čo chce - kečup, syr, tatarka, alebo aj kobninácie.
Je to pôvodom maďarský recept a takto sa robieva.

Iljusa Iljusa

23. 11. 2009 20:50

Dělám stejně, jen vynechávám kmín :yes:

Merylas Merylas

21. 11. 2009 20:43

Janko, tady je nabídka firmy Hellmanns http://www.hellmanns.cz/produkty Jsou tam různé omáčky a dressingy, mně chutnal francouzský. Vůbec nevadí, že je určený hlavně na salát. Všimla jsem si, že se už některé přestaly vyrábět.

Janka

19. 11. 2009 23:58

Hellmanns je meno výrobcu. Aké omácky máte na mysli?

milááášek

6. 9. 2009 01:51

Ahoj, zkoušel někdo langoše, vdolky apod. místo smažení péct? Jak to dopadá? Mám jrden recept v kalendáři, něco jako vdolky pečené v troubě, nevím, nezkoušela jsem. Ale ušetřil by se olej i postava...;-)

Sodovka Sodovka

27. 8. 2009 20:35

Já langoše dělám (roztahuji) na naolejovaném plechu. Na naolejovaný plech fláknu naolejovanou lžíci kousek těsta a naolejovanou rukou (dlaní) udělám placku. Jak píše Merylas, tento způsob je nejenom rychlý, ale i čistý. Žádná mouka kolem = jen jeden naolejovaný plech a naolejované ruce.:-)):-)):-)) Merylas, posílám bodíka.:yes:

Irena70

27. 8. 2009 18:14

právě jsem je dodělala a jsou(vlastně byli)super

miki

6. 2. 2009 17:37

super:yes:

Merylas Merylas

1. 7. 2008 15:59

Vybusna, těsto dávám do lednice hned po zadělání, když teda nechci ihned smažit a dělám si ho s předstihem. Nebo pak co nespotřebuju, znovu trochu prohnětu a dám do chladničky. Musí být ale ve větší nádobě nebo ve větším mikroténovém sáčku, nejlepší je do něho kápnout trochu oleje a sáček pak třít o sebe, nebo zmuchlat nevím jak to popsat :-)) aby byl mastný vevnitř i na bocích. A jinak jsem zapomněla na celkem důležitou věc, kterým se potírají a to je česnek ;-)

vybusna vybusna

1. 7. 2008 11:24

to cesto sa uchovava v chladnicke po tom ako vykysne?

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: langose langoše recept recept na langoše recept langoše langoše bez kynutí tncz langoš recept tn.cz langoše tn.cz levné recepty domácí chleba langoš recepty langoše recepty na langoše langose bez drozdi recept langoš tn.cz recept na langoše levné vaření langoše rychle tn.cz mini langoše langoše recepty langoše těsto recept

Suroviny: mouka hladká, sůl, kmín drcený, droždí čerstvé, cukr, olej, voda, olej, česnek, kečup sladký, tatarská omáčka, sýr strouhaný

TopRecepty.cz

Levné langoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rjW