Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí jogurt - hustý

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

31. 1. 2011 13:00

Suroviny

Porce: 7 skleniček

Nutriční hodnoty

Energie3 001 kJ / 717 kcal
Bílkoviny52,00 g
Tuky22,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 96 mg
Sodík 610 mg
Sůl1,48 g
Sacharidy76,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Může se to nechat i v hrnci a dát ho na teplé místo. Někdo to dělá na topení.Používám sušené mléko "bohemilk", dávám ho rovnou do mléka, nemusí se rozmíchávat zvlášť. Nedělá hrudky, krásně se rozpustí.

Salko se dávat nemusí, ale s ním je dobrý, nasládlý.My už ani nedáváme džem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sarka 38

3. 4. 2013 18:54

Já ten jogurt dávám do jogurtovače, a tak mi vždycky krásně ztuhne. Hlavně se tam nesmí zapomenout dát to sušené mléko. Protože tím se to vlastně zahustí. salko tam být nemusí. Ale ta teplota by tedy měla být podobná. takže to odhaduji tak maximálně 40 stupňů. A ty jogurty nechávám v jogurtovači asi 5 hod. Můžou být i dýl, ale čím jsou déle, tím jsou kyselejší. Jinak si myslím, že je třeba v zimě můžete dát na topení,ale pokud je hodně horké, tak je nedat přímo, ale třeba mezi topení a jogurty něco dát.Napadá mě dřevěné prkénko, nebo něco jiného. Pokud ale nedosáhnete takové teploty, jako je v jogurtovači, tak je tam asi nechte delší dobu.;-)

Trixy

3. 4. 2013 13:15

když jogurt málo ztuhne,tak to znamená že jsem asi nedodržela teplotu?
jak dlouho a na kolik stupnu to dáváte do trouby?

cardanka

11. 2. 2011 14:39

Šári:-Khned ukládám a rovnou 5.bodík posílám:yes:a zároveň děkuji:-!
Neb jej mám v živé:-p paměti;-), v dětství jsme jej často dělali, receptík se někam vytratil...v oblíbených uložen a pro jistotu vytištěn;-):yes::-K

Pajaska Pajaska

10. 2. 2011 01:37

Dřív jsem dělávala jogurt docela často,ale tenhle je krásně hustý.:-p:-p:yes:

sarka 38

9. 2. 2011 17:15

Jiřičko;-) to sušené mléko já kupuju v intersparu,přesně to, co je na fotce. Jinak můžeš koupit i jiný,mají ho i třeba v kauflandu,ale jiný druh. Jde to z něj taky, jen se hůř rozpouští.Takže jsem to rozmíchávala v hrnečku kvrdlíkem a lila přes sítko.Abych neměla hrudky.Na chuti to ale (pokud se to dobře rozmíchá) není znát. Je to úplně stejný.Dá se to taky nahradit neslazeným kondenzoveným mlékem-tatrou.Ta to taky zahustí.Nevím jestli tolik, ale dřív jsem to dělávala.Dala jsem celou tatru, tu dolila mlékem, aby toho bylo 1 litr a pak můžeš dát i to salko.A po schladnutí nakonec ten jogurt. Kdyby něco , tak ještě napiš;-)Držím pěsti, ať se to povede:yes:

Jiřička

9. 2. 2011 00:19

Šárko, dnes jsem se marně snažila sehnat sušené mléko, které máš uvedené v receptu, Prosím, kde jsi ho koupila, nebo lze použít i jinou značku? Děkuji.

sarka 38

31. 1. 2011 19:18

Aktívii zrovna nemám doma,dělám to většinou z mých jogurtů:-))
Ale ještě jednou:myslím tu hranatou tmavě zelenou actívii úplně tu nejobyčejnější- a myslím, že to je nejmenší balení. Ještě dělají světle zelenou- sladší.Ale jde to i z ní;-)Jinak bývají taky 4 spojený dohromady:-*

srettka

31. 1. 2011 16:55

wau...tohle ai ozkouším:-O u nás se totiž s prominutím sežere hafo jogurtů:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 1. 2011 15:24

No, tak to je zase něco!:-O To i mne láká k vyzkoušení, ale nemám ten jogurtovač. Určitě bych si ho po přidání salka už ničím nedochucovala.:-p:yes: Šári, možná bys mohla pro některé tu aktivii vyfotit;-)

sarka 38

31. 1. 2011 14:51

Normální , tu malou. Stačí toho jogurtu- 2 polívkové lžíce,hlavně musí být čerstvá;-)

Jiřička

31. 1. 2011 14:43

Šárko,
já bych zase chtěla vědět jak velkou aktívii tam mám dát? Děkuji.

sarka 38

31. 1. 2011 14:35

Hlavně se musí použít čerstvé mléko, NE trvanlivé !

sarka 38

31. 1. 2011 14:28

Týden určitě, dělám ho pořád a nikdy se mi ještě nezkazil,asi tak 14 dní.:-?Vždycky ten poslední (stačí 2 lžíce)použiju na další, místo aktívie. Samozřejmě, čím je starší, tím tam je těch kultur míň.Takže když je to dýl jak týden, raději kupte nový,čerstvý.;-)

lakatka

31. 1. 2011 14:18

Šárko, můžu se zeptat jak dlouho jogurt vydrží? Láká mě to zkusit:-). Díky.

k.radulka k.radulka

31. 1. 2011 14:17

dělám také domácí ale trochu jinak. 1 velká hollandia jogurt rozředím s 500 ml. plnotočného mléka a nechám zavřené v misce do druhého dne. Není tak hustý ale je to na tom samém principu. Jogurt musí mít aktivní přátelské bakterie , mají to jen pravé husté- poctivé jogurty:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: domácí jogurt domácí jogurt se sušeným mlékem domácí jogurt recept recept na domácí jogurt recepty na domaci jogurt v jogurtovaci jak se dělá jogurt domáci jogurt v jogurtovači jak udělat domácí jogurt v jogurtovači recept na domaci jogurt v jogurtovaci domácí jogurt susene mleko domaci jogurty domácí jogurt ze sušeného mléka jogurtovač recepty jogurtovač recept jogurt ze salka sušená jogurtová kultura jak zahustit domácí jogurt domácí jogurt z jogurtovače recept na jogurt z jogurtovače domaci jogurt ze salka

Suroviny: mléko polotučné, mléko sušené, jogurt, jogurt bílý

TopRecepty.cz

Domácí jogurt - hustý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9GB