Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí roštěná

Měkká a dobře okořeněná roštěnka, to je jídlo když ne na sváteční, tak na nedělní stůl. Jakmile se kuchyní rozline vůně cibulového základu a začne se ozývat naklepávání masa, je téměř jasné, že se k obědu bude podávat právě tahle oblíbená klasika.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

17. 1. 2011 02:15

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie4 715 kJ / 1 127 kcal
Bílkoviny137,34 g
Tuky42,64 g
Vláknina10,95 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 887 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy45,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Do zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem dáme hladkou mouku a zalijeme studenou vodu. Sklenici uzavřeme, zatřepeme s ní několikrát jako se šejkrem a za stálého míchání vlijeme na masový základ, aby vznikla omáčka. Můžeme mouku ale klasicky ve vodě rozšlehat nebo rozkvedlat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

PavelNo1

7. 5. 2012 15:15

Petr:
Souhlasím s Petrem. Proč to rovnou neděláte z pytlíku...?

skypp

29. 4. 2012 10:41

uvařil jsem tuto omáčku a byla super:yes::-D:-D:-D

mari1912

26. 12. 2011 13:57

Právě jsme dojedli,byla výborná.Jen jsem přidala slaninu.Posílám bodíka:yes:

Petr

25. 10. 2011 22:24

Škoda, že skoro všude najdu nakonec masox. Nahradím vývarem a pro odlehčení zahustím nastrouhanou bramborou.

honza

22. 6. 2011 15:43

to s moukou a zatřepání sklenicí, to mě nikdy nenapadlo, to kvrdlam jak blbec, dobrej nápad.. :yes:

Olga Ptackova

30. 5. 2011 11:08

:yes:super majda,všem chutnala;-);-);-)

cardanka

18. 1. 2011 02:11

Děkuji za komentáře:-Kje to úplně obyčejná, leč chutná klasika:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 1. 2011 11:06

:-p+4:yes:také dělávám podobně,ale tyto tvrdší maska dusím raději v papiňáku:-*nemám nervy na delší stání u sporáku;-):-*
Moc hezké fotky:-K:yes:

misza misza

17. 1. 2011 06:41

Taky dělám tuto omáčku:-p, ale z vepřového.:-* Je výborná+1:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí roštěná hovězí roštěnky roštěná roštěná recept hovězí roštěná recept roštěnky z hovězího masa hovězí roštěná plátky recept hovězí roštěná recepty hovězí roštěnka recept na roštěnou roštěná hovězí rostenky recept rostena z hoveziho recepty hovězí maso roštěná recept na hovězí roštěnou rostenka recept recepty hovezi rostenka hovězí roštěnky recept recept hovězí roštěná recept roštěná

Suroviny: roštěná hovězí, cibule, hořčice plnotučná, vývar masový, sůl, pepř mletý, olej, mouka hladká, voda

TopRecepty.cz

Hovězí roštěná

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/92Nx