Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí roštěná

Měkká a dobře okořeněná roštěnka, to je jídlo když ne na sváteční, tak na nedělní stůl. Jakmile se kuchyní rozline vůně cibulového základu a začne se ozývat naklepávání masa, je téměř jasné, že se k obědu bude podávat právě tahle oblíbená klasika.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

17. 1. 2011 02:15

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 715 kJ / 1 127 kcal
Bílkoviny137,34 g
Tuky42,64 g
Vláknina10,95 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 887 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy45,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Do zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem dáme hladkou mouku a zalijeme studenou vodu. Sklenici uzavřeme, zatřepeme s ní několikrát jako se šejkrem a za stálého míchání vlijeme na masový základ, aby vznikla omáčka. Můžeme mouku ale klasicky ve vodě rozšlehat nebo rozkvedlat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ivan

21. 6. 2015 09:41

proč proboha musí vždycky nějaký( šéfkuchař) kritizovat běžný recepty používané běžně v domácnosti,chceš masox-dej masox hlavně nepi...uj.

Lukáš Kaštánek

8. 2. 2015 13:39

Dávat masox někam, kde se dusí hovězí maso není vhodné. Tím že vydusíte maso, získáte vývar, který je původní čistou surovinou. Není potřeba tam házet extrakty obohacené glutamátovou chemií. 3 lžíce mouky udělají přesně takovou barvu, jak je na obrázku. Barvu ze školní jídelny, kde se jim nechtělo omáčku redukovat, tak tam prostě liskli hromadu mouky. Maso stačí mírně obalit v mouce, otřepat a hustotu omáčky udělat jejím redukováním. Hořčice není vůbec potřeba. V roštěné má být cítit cibule a hovězí maso. Abych jen nehanil, musím pochválit rýži.

casino

13. 1. 2014 19:38

Čta recept jsem si říkal - probůh, proč tak podrobně popisuje obyčejnou záklechtku...
V komentářích vidět, že pár kuchyněk to neznalo...
Pokud se "záklechtka" (ten příšerný název jsem si nevymyslel) šejkruje jak psáno v rcp, tak se tomu říká poněkud hezčejc: "zátřepka" (to jsem si taky nevymyslel):-))

A co se dotejká sorty masa..., pročpak asi se hotové jídlo jmenuje "roštěnky" a ne "plečky", nebo "zadnice", he?:-))
Zkuste někdy paralelně (ne v jednom kastrole dvě masa vedle sebe, ale ve dvou kastrolech vedle sebe - v každém jedno maso) porovnat nízký roštěnec a např. zadní. Pokud nepoznáte rozdíl (ve vůni, v chuti, ve struktuře, pak vás lituju...:-))
No, na druhou stranu vám můžu jenom závidět, protože být na tom jako vy, tak mi bude místo masa stačit sójové, či REMA plátky...:-)):-)):-))

ninula

13. 1. 2014 13:16

Tak teď jsem to dalo pod pokličku a jsem zvědavá co z toho bude,ale jak všichni píšou,tak by to mělo být super,až to bude tak to ohodnotím:-):-):-)

budulinka. n

12. 12. 2013 13:40

:yes:byla výborná..

Lucie

5. 11. 2013 16:46

dnes jsem roštěnku dělala úplně poprvé, podle vašeho receptu a je LUXUSNÍ :-* masox jsem vynechala a fakt je super :-))

Petra

3. 9. 2013 12:08

Dnes jsem omáčku vařila a byla výborná. Všem recept doporučuji. Jen masox jsem nepřidávala přijde mi to škoda a zbytečné. Přece jen hovězí maso není nejlevnější tak proč ho ničit masoxem :-) navíc vývar byl silný, takže není potřeba. :yes:

Danka Ježková

4. 4. 2013 08:59

Tak jse to uvařila,výborný:-)) a s tou sklenicí s víčkem,tak to je teda nápad:yes:

Vláďa

10. 3. 2013 12:56

Ivoš:Masox, nemasox, hlavně záleží na mase. Úplně na začátku důkladně vyčistit od zbytků blan a pak naklepat alá krvavavá kraječka. Pak je to i daleko rychleji hotové.:-*

Nikča

9. 1. 2013 20:43

Máčka výborná.:yes:

Vendula

1. 1. 2013 16:08

:-)):-))Zrovna ji vařím!A s názorem na masox souhlasím, není třeba ho rvát všude!!!!

Ivoš

23. 11. 2012 15:16

Verca:klidně na tenčí, budeš se to aspoň dusit kratší dobu, hovězí kup jakékoli, ber to podle své peněženky, prima je to i z libovějšího vepúřového, kýty, plecka, kotlety, jestli chceš zaexperimentovat, přihoď do omajdy i pár hříbku, trochu rajčat, papriky, pórku nasekaných na drobno a i kostky nebo plátky sojového masa, jestli ho ráda, nebo to chceš vyzkoušed, tenhle postup je univerzální a ingredience můžeš kombinovat ;-), i kousky špeku jsou fajn pro vůni. Masox bych vynechal, je zbytečný, výpek bude dost silný a chutný i tak a celá omáčka

Verca

27. 10. 2012 23:14

ahoj chtěla bych se zeptat hovzí chci delat uplne porve v živote . Možna budu znit jako tupec ale kdyz pujdu do masny stači řict ze chci maso na roštěnou nebo musim nejak konkretne ? :-O A jeste me zajima jak budu krajet ty platky radeji asi tenci ?? U nas se nikdy hovezi nedelalo moje mamka rika ze ji to nikdy nezmeklo a melo to jak podrazku tak z toho mam obavu ale chci to prolomit :-) Moc diky za odpoved

Rozmaryna

20. 7. 2012 15:11

Ještě jsem chtěla napsat, že já roštěnky dusím v papiňáku, je to rychlejší a před okořeněním je po naklepání ještě tenderizuji tenderizérem, je to výborná věc, i maso ze stoletého vola je pak měkké.

Rozmaryna

20. 7. 2012 15:08

Tak tímhle receptem jste mě dostala:-D:-D Já pořád přemýšlela, k čemu je nutná zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem, jestli je před konzumací nutno roštěnky zavařit a vy to používáte místo kvedlačky.:-D
Masox v hovězí roštěné mi připadá jako jídlo ze závodky. Podle mně tam nemá co dělat.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: hovězí roštěná hovězí roštěnky roštěná roštěná recept hovězí roštěná recept roštěnky z hovězího masa hovězí roštěná plátky recept hovězí roštěná recepty hovězí roštěnka recept na roštěnou roštěná hovězí rostenky recept rostena z hoveziho recepty hovězí maso roštěná recept na hovězí roštěnou rostenka recept recepty hovezi rostenka hovězí roštěnky recept recept hovězí roštěná recept roštěná

Suroviny: roštěná hovězí, cibule, hořčice plnotučná, vývar masový, sůl, pepř mletý, olej, mouka hladká, voda

TopRecepty.cz

Hovězí roštěná

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/92Nx