Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olejový korpus na dort

Ozdobou každé oslavy je rozhodně dort. Vsaďte na osvědčený piškotový korpus, který se vám vždy povede. Díky oleji bude i dostatečně vláčný. Recept může působit složitě, ale ve skutečnosti je pouze detailně popsaný, aby ho zvládl i začátečník.

Hodnocení receptu je 5,0 (74×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

7. 1. 2011 19:24

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 481 kJ / 2 983 kcal
Bílkoviny54,72 g
Tuky142,24 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 642 mg
Sůl2,76 g
Sacharidy368,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Když jsem začínala s dorty, řešila jsem korpus, který by nebyl piškotový (připadají mi příliš suché a dusivé), ale obsahoval olej a postupně jsem se dopracovala k tomuto poměru surovin. Možná se bude někomu hodit :)

Průměr formy je 24 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

misza misza

18. 11. 2011 21:07

Ivčo, konečně se mi ten korpus povedl:-)) Díky za recept. Ochutnám ho až zítra, ale bodíka ti dávám už dnes;-):yes:

Irrena Irrena

14. 10. 2011 13:58

Právě jsem upekla, ale začala jsem od šlehání bílků s cukrem a vodou, zašlehala žloutky, olej a nakonec mouku s práškem a vyšlo to super:yes:

bubutop bubutop

2. 8. 2011 23:23

Bublais: peču už léta a vždycky mám korpusy pěkně vysoké a to s nima ani takhle v rukavičkách nezacházím, koukněte ke mě do profilu, mám tam odkaz na mé stránky o pečení dortů a piškoty jsou tam pochopitelně napsané taky:-K:yes:

Bublais

15. 7. 2011 15:01

Oběma velké díky!! :-K

isindy isindy

10. 7. 2011 20:24

Bublais: omlouvám se za pozdní reakci...nebyla jsem tu...nedávno jsem někde četla, že je dobré otočit i s formou vzhůru nohama a nechat pomalu chladnout na mřížce...ale jak píše spagetka - dobré je i nechat pomalu chladnout v pootevřené troubě....držím palce:yes:

spagetka: děkuji za kvalifikovaný zástup ;-):-K:-D

spagetka spagetka

10. 7. 2011 09:34

Bublais: já vždycky moučníky nechávám vychladnout ve vypnuté a otevřené troubě. Hlavně ale velice opatrně vyndávat, necukat s formou a nepokládat prudce ven. I při pečení, pokud kontroluješ barvu, otvírat dvířka velice jemně a hlavně vždy až po určité době zapečení, aby se to prudce nezchladilo.;-)

Bublais

10. 7. 2011 08:42

Tak jo, jdu do něho..Syn bude mít za tři týdny narozeniny..Jen kdybych neměla zakletou troubu, nebo ruce, protože mi v životě nic nevyběhlo....;-(;-(;-( Ivčo myslíš vyndat z trouby a otočit na nějakou mřížku,nebo nechat chladnout v troubě? Fakt se bojím, že to nevyběhne:(

isindy isindy

25. 6. 2011 13:15

Lenka: i já si myslím, že to bylo buď nedopečením nebo prudkým zchlazením...těsto s práškem do pečiva vždy trochu "spadne", nedávno jsem se dočetla fígl: vyndat, otočit i s formou na mřížku vzhůru nohama a nechat pomalu chladnout ve formě - docela to funguje:-)

jahoda jahoda

24. 6. 2011 19:08

Lenka: Lenko, já myslím, že nebyl uprostřed pořádně upečený. Nejlepší zkusit špejlí a když je na ní syrové těsto, honem zavřít a dopéct.

Lenka

24. 6. 2011 18:55

tak jsem to udělala podle receptu,korpus v trobě krásně nabyl,byl až po vrch formy,ale jak jsem troubu vypla,musela jsem odběhnout k mimču a nechala troubu pootevřenou a piškot spadl;-(,bylo to tím otevřením nebo proč???

isindy isindy

20. 3. 2011 23:34

Michal: tak to budu moc ráda, těším se na email ;-)

Michal

20. 3. 2011 09:11

Pokud bude zájem tak pošlu i odkaz na mé stránky a mohu dát i nějaké recepty. Nejsem profík , jsem jen člověk co k tomu přišel jako slepý k houslím. :-)

isindy isindy

10. 3. 2011 12:32

Michale, ahojky...to je pro mě velká pocta, děkuji :-K
doporučuji i http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej..., ten dělám ještě častěji....:yes:

Icemike

10. 3. 2011 09:46

Ahojky , super korpus , začal jsem ho dělat i v naší cukrárně , nákladově super , pěkně nadýchaný. Moc díky. Michal

isindy isindy

15. 2. 2011 21:26

Lidunko, to jsem ráda :yes: a zkus i ten kakaový, ten je ještě lepší ;-)
a díky za boďase ;-)

1 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: korpus na dort dortovy korpus nejlepší recept na dortový korpus recepty na korpusy dortové vysoké korpus na dorty recepty nejlepší korpus na dort olejový piškot korpus na dort recept nejlepší dortový korpus recepty na nejlepší dortové korpusy dort korpus světlý korpus na dort nejlepší korpusy na dorty dortove korpusy korpus na dort s olejem kakaový olejový korpus na dort dortový korpus s olejem těsto na dort korpus dort recept na dortový korpus

Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, vejce, prášek do pečiva, olej, voda, sůl, olej, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Olejový korpus na dort

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N8nD