Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíky jako dech - úžasné

Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.

Hodnocení receptu je 5,0 (191×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 140 min Doba tepelné úpravy: 10 min

150 min (140 min příprava + 10 min tepelná úprava)

5. 1. 2011 20:03

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Nutriční hodnoty

Energie10 144 kJ / 2 425 kcal
Bílkoviny60,83 g
Tuky79,28 g
Vláknina16,94 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy358,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirovala jsem se receptem od Cathleen přidáním sladěnky a receptem z mimibazaru pod názvem "Rohlíky jak od pekaře". Tím chci oběma děvčatům poděkovat za nejlepší recepty na bílé pečivo. Je to fantazie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

29. 3. 2020 12:37

Moje tchýně pekla "sádláky" už před 30 či 40 lety a nedala na ně dopustit. Upekl jsem je tedy teď také a jsou výborné. Pokud zase někdy nastane situace, že nebudeme moct koupit čerstvé rohlíky z naší oblíbené soukromé pekárny, upeču zase právě tyto. Možná i tvar se mi podaří udělat už lépe.

Jen drobná poznámka: Mezi surovinami je uvedeno sádlo, ve videu je pak použito máslo. Je to prostě jiná varianta a jiná chuť; mělo by to tedy být označeno jako varianta (nemusí to být přímo jiný recept). Nachystáte si suroviny podle seznamu, pak kouknete na video a jste zmatený.

A jedna prosba nakonec: Z Lidlu mi chutnají rohlíky, které prodávají pod názvem "pivařské" (jinde jsem je viděl pod názvem "císařské". Jsou rovné, velmi štíhlé s ostrými špicemi, jsou pečené ze zmrazeného polotovaru. Nemáte někdo recept na rohlíky s takovou chutí?

Tonja

29. 3. 2020 11:31

Dobře se uchová pečivo tak, že se dá do mrazničky (v PE sáčku). Po vytažení z mrazničky se nechá rozmrznout při pokojové teplotě. Chutná k nerozeznání od čerstvého.

sikulka7

6. 2. 2019 19:29

casino: Já vím, používám už léta taky výhradně mouku z Věrovan a kupuju ji v Kauflandu. Ještě jsem s ní nic nezkazila !!!:-8:-O

hosta hosta

24. 2. 2018 19:13

Veronika.Hrozna: Můžeš zkusit i mouky Ramill a Předměřickou:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 2. 2018 19:05

Hostičko Havlíčkův Brod měli v Bille,ale jenom chlebovou , ostatní asi byly vyprodány , ale čichala jsem k balíčku a voněla velice hezky. Příště se jí podívám na zoubky , tedy pokud budou mít hladkou. Určitě stojí za odzkoušení !

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 2. 2018 18:59

srettka: To mi povídej. Po dlouhém pochodu a přejíždění z obchodu do obchodu jsem včera natrefila na kvalitní mouku , z mlýnu Trenčín T 650. Koupila jsem celkem čtyři mouky každou jinou otevřela a začala čichat jako pes ! Jediná mouka z Trenčína po mouce i voněla a chutnala a :-D co je v ostatních nechci vědět.:-// Nebylo je cítiti ničím, nebo jemně mému nosu páchly. Dnes jsem upekla repete z vybraného jedince Mlýnu Trenčín a nezklamal mě ! Rohlíčky jsou nádherné ,voňavé a už po 10 minutách pečení se kuchyň rozvoněla po pečivu , jedna báseň ! Manžel si spokojeně chrochtá a já taky. <3 Prostě měla jsem smůlu na mouku. Nepeču určitě naposled , jen si dám bacha na mouku.

srettka

23. 2. 2018 09:58

Veronika.Hrozna: Vzhledem k tomu, že hodně peču, ikdyž teď už víceméně bezlepkově, tak mouku se snažím kupovat kvalitnější. Dobrá zkušenost je ta babiččina, nebo jak se to jmenuje. Když peču někomu něco lepkového, tak rozhodně z ní.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 2. 2018 21:32

Casino: Sádlo mám čerstvé domácí , droždí taky čerstvé a nebo, že bychom měli v Bratislavě něco ve vodě ?? :-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 2. 2018 21:15

hosta: Tato byla Penam hladká mouka ! Nevím možná špatně skladováno ,nebo dlouho ? Prostě nevím. Otevřela jsem i další balení a je stejná , taky ! Vůbec to po mouce nevoní , bůhví co v tom je!:-//

casino casino

22. 2. 2018 21:15

Veronika.Hrozna:
:-)
Rohlíky nepeču...
Nikdy jsem s moukou problémy neměl (nebo si aspoň myslím, že případné problémy nebyly zapříčiněny moukou)
Dokáži si představit akorát zatuchlou mouku
Občas akorát řešíme, zda je na něco lepší či přímo nutná polohrubá - výběrová:-O

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 2. 2018 20:59

casino: Já netušila , že ta mouka je tak zlá! Svatá prostoto, ani ve snu by mě to nanapadlo,že to nebude k jídlu. Konzistence ,měkounké a krásně vypečené, jenomže nejedlé!:-(( Měla jsem mouku Penam hladkou ! Tak tu už nekoupím!

hosta hosta

22. 2. 2018 20:57

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 2. 2018 20:53

hosta: Tohle byla od Kaufu podpásovka ! Už vím proč si pekaři kontrolují mouku , cpou do ní frňák a chutnají. Rohlík a houska chtějí kvalitní mouku ! Jsem naprosto naštvaná , tolik jsem se na ty rohlíčky těšila......;-(;-(;-( Manžel chodí v kuchyni a naštvaný je taky , on miluje čerstvý chléb, rohlíčky a všechno sní,ale co je moc,je příliš. :-// Chtěla jsem mu něco dobré upéct.....

casino casino

22. 2. 2018 20:51

Veronika.Hrozna: hosta:
Používám, takřka výhradně, Mouku z Věrovan:yes::yes::yes:
No, můžete hádat, kde ji kupuji...:-D

hosta hosta

22. 2. 2018 20:35

Veronika.Hrozna: jojo, moukou se dá zkazit leccos;-) Já mám jedinou osvědčenou, která nikdy nezklamala https://www.kupi.cz/sleva/mouka-havlickuv-brod

1 2 3 4 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rohlíky recept jako od pekaře domaci rohliky jako od pekare rohlíky rohlíky recept nejlepší rohlíky z pekárny domácí rohlíky z domácí pekárny recept na rohlíky pletení rohlíků nejlepší rohlíky domácí rohlíky rohlíky jako od pekaře úžasné domácí rohlíky rohlíky jako z obchodu rohlík nejlepší domácí rohlíky nejlepší domácí rohlíky rohliky jak od pekare rohlíky 80 jak se motají rohlíky jak zabalit rohlík

Suroviny: voda, sádlo, mouka hladká, sůl, sladěnka, kvasnice, mléko, kmín celý, sůl

TopRecepty.cz

Rohlíky jako dech - úžasné

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzKV