Paštika z kuřecích jater
Poctivá kuřecí paštika vypadá a chutná úžasně, přitom není vůbec složité jí připravit doma. Dobře dochucená a připravená do ozdobné skleničky se může stát i výborným jedlým dárkem při nějaké sváteční příležitosti.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 15 597 kJ / 3 728 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,79 g |
Tuky | 315,25 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 5,81 g |
Sodík | 785 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 44,60 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 8. 2012 18:36
Musejí se játra předem semlít? Předem děkuji
20. 5. 2012 11:28
parádní paštička, teď ji jdu dělat po čtvrté přebytky zavařuju (cca 1,5h) do skleniček
31. 3. 2012 17:04
maris
Děkuju za rychlou odpověď
Ještě jsem se chtěla zeptat - kolik asi toho sušeného tymiánu? Lžičku? Bohužel nemám zkušenosti s paštikami, bude to moje první, v pondělí se na ni chystám
Děkuju za rychlou odpověď
Ještě jsem se chtěla zeptat - kolik asi toho sušeného tymiánu? Lžičku? Bohužel nemám zkušenosti s paštikami, bude to moje první, v pondělí se na ni chystám
31. 3. 2012 16:07
maja f: nevadilo by to vůbec, ochutit si můžeš podle chuti. Doufám, že bude chutnat
31. 3. 2012 16:05
Dotaz - vadilo by hodně, když bych použila sušený tymián? Děkuju a už se těším, až se na tento moc pěkný receptíček vrhnu
17. 2. 2012 19:26
bibiana: ano, dávám šlehačku - smetanu na šlehání
17. 2. 2012 18:59
chci se zepta ta šlehačka má být na šlahání a nebo na vaření???
5. 2. 2012 13:43
Karel:, díky za vyzkoušení, myslím, že v tom mrazu bude studená hodně brzy a doufám, že bude chutnat
5. 2. 2012 12:13
.... a k vyčištění použitého hrnce a mixéru se hodí čerstvý chleba z domácí pekárny. . Jen nevím jak vydržím to čekání na chladnutí. Na balkoně je -13. Dávám tomu tak hodinu, maximálně....
29. 1. 2012 19:51
Robin: já taky tvrdím, že cibule není nikdy dost, i když tady mám jen jednu. Díky za vyzkoušení a já vyzkouším podle Tebe
29. 1. 2012 19:48
já dávám na kilo jater 4 cibule a restuju jí pomalu cca hodinu až zhnědne- zkaramelizuje a přidávám k restování bobkový list. Cibule dává veškerým pokrmům zásadní chuť, bez cibule nelze vařit. Jo a restuji na sádle. Ale to je otázka zvyku. Dávám provensálské koření a právě jí dělám a rodina už mlsně obchází
13. 1. 2012 14:24
eraserhead:Maris ti velice ráda odpoví.Já ji už dělala a zde tato paštika je bezkonkurenční.Ano máslo 250g, ano smetata ke šlehání 33% tzn.tučná,lze dát lehčí a přidat máslo.Koření OK.Není třeba paštikové koření,pokud dáš, bude víc kořenitá a výrazná,taková jadrná(každá směs má jiné složení dle výrobce),bez paštikového koření bude jemnější lahodnější.Je na tobě jaké máš chutě.Při přípravě ochutnáš.
13. 1. 2012 11:08
ahoj, chcel by som to skúsiť
masla koľko 250g?
šlehačka je myslená smetana ke šlehání 33%?
čo sa týka korenia čerstvý tymián, soľ, čierne korenie, cesnak a cibuľa bude určite postačujúce
masla koľko 250g?
šlehačka je myslená smetana ke šlehání 33%?
čo sa týka korenia čerstvý tymián, soľ, čierne korenie, cesnak a cibuľa bude určite postačujúce
6. 1. 2012 16:27
Hanka: Moc děkuji, já MILUJU Tvůj komentář
6. 1. 2012 09:57
Opět Vám musím a hlavně chci,moc poděkovat za tento recept.Vařím paštiku podle něj od srpna loňského roku a dnes sem ji přinesla do práce \\\"ochutnat\\\",pokud 3kg paštiky jsou ochutnávka .Jen se po ní zaprášilo...Různě jsem ji dochutila brusinkovým želé na povrchu,brusinky vmíchala dovnitř,nasekanými mandlemi,anglickou....Prostě gastroorgáč! Váš recept prostě MILUJU
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Peťulka.25 uvařila před 32 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 42 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 46 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jedlé dárky pro dospělé: Likér z ledových kaštanů, netradiční cibulová marmeláda nebo poctivá domácí paštika potěší
Reportáž ze školky, kde se vaří jinak: Kuchařka Kristina sbírá medaile v soutěžích a nám prozradila recept na skvělou rajskou
Jedlé dárky z vlastní kuchyně: Vyberte je obdarovaným přesně na míru a buďte originální
Další recepty
Tématické fráze: domácí paštika recepty nejlepší játrová domácí paštika z kurecich jater kuřecí játrová paštika jatrová paštika kluci v akci paštika recept drůbeží játrová paštika kuřecí játrová domácí paštika recepty recept na pastiku domácí játrová paštika z kuřecích jater recepty játrová paštika z drubežích jater nejlepší játrová domácí paštika kuřecí játrová paštika recept játrová paštika recept prostřeno paštika kluci v akci domácí paštika drubezi pastika drůbeží játrová paštika recept domácí drůbeží játrová paštika domácí paštika recept kuřecí játra paštika
Suroviny: játra kuřecí, smetana ke šlehání, máslo, cibule, česnek, tymián čerstvý, sůl, pepř, koření paštikové, olej olivový
Paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jvv
205 názorů