Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika z kuřecích jater

Poctivá kuřecí paštika vypadá a chutná úžasně, přitom není vůbec složité jí připravit doma. Dobře dochucená a připravená do ozdobné skleničky se může stát i výborným jedlým dárkem při nějaké sváteční příležitosti.

Hodnocení receptu je 5,0 (112×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez chlazení

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez chlazení)

3. 6. 2008 11:30

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 597 kJ / 3 728 kcal
Bílkoviny176,79 g
Tuky315,25 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 5,81 g
Sodík 785 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy44,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zdena z JM

28. 11. 2013 09:24

Erika:Já budu paštiku dělat zítra.Dcery už se ptaly,kdy se pro ni můžou u mě zastavit:-D.Chystám se,že taky vyzkouším pár obměn.Zatím mě napadlo provensálské koření,nakládaný zelený pepř nebo na kousky nakrájená slanina.Ty oříšky jsou taky dobrý nápad:-p.

Erika

28. 11. 2013 08:51

Zdena z JM: děkuji za odpověď :-)dělám si domácí šunka a přebytečné maso zavářím do sklenice. Zatím jsem problém neměla, ale ja pravda, že i z té sklenice rychle zmizí :-) máte pravdu v tom že paštika je velice jednoduchá a rychlá takže čerstvá bude nejlepší :-)budu dělat opět dnes :-) zkusím přidat vlašský oříšek.....

maris maris

26. 11. 2013 14:38

Erika: Eriko, děkuju za zprávu, jsem moc ráda, že paštika chutnala,:-) s tím zavařování jsme Ti zatím moc nepomohly, ale třeba se ještě někdo ozve a poradí:-)

maris maris

26. 11. 2013 14:36

Zdena z JM: Zdeni díky za odpověď:-), já bych napsala v podstatě totéž, se zavařováním masa nemám zkušenosti, nedělám to a mám k tomu docela respekt.

Zdena z JM

26. 11. 2013 13:47

Erika:protože nikdo neodpovídá,pokusím se odpovědět já.Paštika se určitě dá i zavařit,ale je potřeba ji zavařovat tak,jako všechny masové domácí produkty tedy 2x 1 hodinu na 100°C(mezitím nechat vychladnout).Já osobně k tomuto domácímu zavařování masových pokrmů nemám důvěru.Zkoušela jsem jedenkrát zavařit zabíjačkový guláš a všechno se mi zkazilo.Tahle paštika je na výrobu celkem snadná a rychlá,tak si ji raději udělám vždy čerstvou.

Erika

26. 11. 2013 10:15

Tak paštika byla výborná :-) kilo zmizelo za jeden den :-) je možné paštiku zavařit i do sklenic?

Erika

20. 11. 2013 13:36

Zdravím, rozhodla jsem se, že vyrobím domácí paštiku taťuldovi k narozenám a našla jsem tento recept. Dle komentářů musí být baječná. Takže dneska vyrobím a zítra dám vědět :-) chtěla bych se zeptat zda je možné nějak dlouhodobě třeba týden, 14 dní paštiku uchovat. Pochybuji dopředu otom že zbyde :-D ale kdyby náhodou...:-))

maris maris

18. 11. 2013 09:32

Zdena z JM: Zdeničko:-) děkuju za zprávu, moc mě poěšila;-):-K

Zdena z JM

18. 11. 2013 08:25

Když jsem četla komentáře,neodolala jsem a paštiku taky vyzkoušela.Vždycky jsem si myslela,že výroba paštiky je zdlouhavá,ale tahle je velice rychlá a jednoduchá na přípravu a velmi jedlá.V sobotu jsem vyrobila, dnes už není ani kousek.Výborná.Určitě budu často opakovat.:-p

maris maris

15. 11. 2013 15:08

Jana.Ma::-)), dávej pozor:-)), ale jinak mám radost, že chutná;-):-) a moc děkuju za krásnou fotku:-):yes:

Jana.Ma

15. 11. 2013 11:51

Poprvé v životě jsem se málem udávila chlebem s paštikou. :-p Foto přidáno.

maris maris

15. 11. 2013 09:23

Moc vám všem děkuju za vyzkoušení a těší mě, že jste spokojení;-):-)

Jana.Ma

15. 11. 2013 00:42

Dnes to můj první pokus o paštiku. Chválím, už tuhne v lednici. Do vychladlé hmoty jsem ještě přidala ½ skleničky brusinkového kompotu bez šťávy a Portské víno (víno jsem tady vyčetla z jiného receptu) a má fantastickou chuť. Už se těším na ráno. Dávám bod. :-p :yes:

zalesak40

13. 11. 2013 10:46

Dnes jdu dělat druhou dávku:-)), paštika měla velký úspěch:-8.

janatka janatka

6. 11. 2013 14:10

Chutná:-p,konečně jsem sehnala koření do paštik,tak zrovna toho využila.Mňam!!Musela jsem ji vyzkoušet už po třech hodinách a byla krásně zatuhlá.

1 4 5 6 7 8 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí paštika recepty nejlepší játrová domácí paštika z kurecich jater kuřecí játrová paštika jatrová paštika kluci v akci paštika recept drůbeží játrová paštika kuřecí játrová domácí paštika recepty recept na pastiku domácí játrová paštika z kuřecích jater recepty játrová paštika z drubežích jater nejlepší játrová domácí paštika kuřecí játrová paštika recept játrová paštika recept prostřeno paštika kluci v akci domácí paštika drubezi pastika drůbeží játrová paštika recept domácí drůbeží játrová paštika domácí paštika recept kuřecí játra paštika

Suroviny: játra kuřecí, smetana ke šlehání, máslo, cibule, česnek, tymián čerstvý, sůl, pepř mletý, koření paštikové, olej olivový

TopRecepty.cz

Paštika z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jvv