Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česká omáčka na těstoviny

Jednodušší, rychlejší a cenově dostupnější verze slavné boloňské omáčky na špagety a jiné těstoviny. Šikovný recept využijete během pověstného dlouhého týdne před výplatou, nebo třeba na chalupě či při táboření, kde se vaří z omezených zásob. Navzdory všemu uvedenému je to ohromná bašta!

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

25. 1. 2011 20:50

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 151 kJ / 3 143 kcal
Bílkoviny144,01 g
Tuky103,67 g
Vláknina20,11 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 510 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy399,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marsi Mesi

27. 1. 2011 17:46

Vypadá to hezky, já ale dávám do boloňské mrkev a podlévám kvalitním červeným vínem:-))

dominickaa

27. 1. 2011 15:22

dozvedela jsem se to v italske kucharce co mam po babicce...

Eliza Eliza

27. 1. 2011 11:34

Svatá pravda...;-)

magdalenka magdalenka

27. 1. 2011 10:38

Eliz, Maris, niektorým typom nemá zmysel niečo vysvetľovať alebo radiť.

maris maris

27. 1. 2011 07:29

Eliza má pravdu, do Boloňské omáčky patří řapíkatý celer i mrkev, když to tam někomu nechutná, tak to tam samozřejmě nedává, ale potom to už není Boloňská, ale jiná omáčka. :-)

xxx

27. 1. 2011 05:12

Bolóňská s mrkví a celerem,fakt není Bolóňská omáčka!!!Bože ty Eliz někoho poučuješ a učíš blbosti!!!

lucie

27. 1. 2011 01:13

eliza konstatuje, že boloňská je lepší se zeleninou, já konstatuji, že tohle není boloňská. ani vzdáleně :-D

proč nenazýváte věci pravými jmény

sabina

26. 1. 2011 12:37

V jednoduchosti dobrota!! :-p:-p:-p:yes:

dominickaa

26. 1. 2011 12:21

;-)

Eliza Eliza

26. 1. 2011 11:24

Také ji dělávám z pasírovaných rajčat koupených, já zas většinou nemám nervy na spařování a loupání rajčat...;-) a samozřejmě někdy i bez zeleniny. Ale když mám čas, dám si s tím práci. Nám chutná víc... Nakonec sto lidí, sto chutí, ne?;-):-):-K

dominickaa

26. 1. 2011 10:58

Eliz, já jsem to kdysi zkoušela s mrkvi nedávala jsem tam sice ten celer....,ale nikomu to nechutnalo a mně taky ne... . A tudle omáčku máš hotovou za 15minut a ta tvoje trvá přes hodinu ,i přesto ,že vaření miluji tak když potřebuji o všední den udělat večeři šáhnu po té mé...:-)

Dana61

26. 1. 2011 10:04

Domčo, jednoduché, rychlé a dobré :-D:yes::yes: - dělám podobně a je dobrá - já trochu přislazuji:-p

Eliza Eliza

26. 1. 2011 07:49

Tak to fakt hledat nebudu...;-):-D na to čas nemám... Navíc, copak to popírám? Proč bych to dělala...:-))
Pouze konstatuji, že boloňská omáčka je lepší se zeleninou, toť vše.

chocolate

26. 1. 2011 00:57

Eliz, je zvláštní, že ses tu kdysi rozplývala, že vaříš i včetně granulovaného česneku a kečupu...Najdi si to v diskuzi.

Eliza Eliza

26. 1. 2011 00:04

Však jo, také jsem tak podobně vařívala... Věř mi, ta zelenina není vařená, ale rozvařená na kaši, je to omáčka. To bys pak nemohla ani naši svíčkovou. Až budeš chvilku vařit, zjistíš, že kečup je možné nahradit čerstvými surovinami a výsledek je nesrovnatelný. Mám ho sice v ledničce, to ano, ale někdy je lépe ho nepoužít. Moje rodina už pár let kečup odmítá, včetně té nejmenší. Můžu ho používat jen symbolicky. Ale nelituji.
Za pár let uvidíš...;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bolonska omacka boloňská omáčka z mletého masa omáčka na těstoviny pravá boloňská omáčka testoviny s boloňskou omackou boloňská omáčka pohlreich boloňské špagety od pohlreicha omáčka na těstoviny z mletého masa boloňská omáčka bez masa rychlá bolonská omáčka boloňská omáčka recept bolonska omacka na spagety omáčka k těstovinám pravá boloňská omáčka pohlreich buloňské špagety omáčka z mletého masa k těstovinám masová omáčka na těstoviny omáčky na těstoviny jak udělat boloňskou omáčku bolonské těstoviny

Suroviny: těstoviny, maso mleté, olej, pasírované rajčata, kečup sladký, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka, bazalka čerstvá, sýr strouhaný

TopRecepty.cz

Česká omáčka na těstoviny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G9Jy