Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česká omáčka na těstoviny

Jednodušší, rychlejší a cenově dostupnější verze slavné boloňské omáčky na špagety a jiné těstoviny. Šikovný recept využijete během pověstného dlouhého týdne před výplatou, nebo třeba na chalupě či při táboření, kde se vaří z omezených zásob. Navzdory všemu uvedenému je to ohromná bašta!

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

25. 1. 2011 20:50

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 151 kJ / 3 143 kcal
Bílkoviny144,01 g
Tuky103,67 g
Vláknina20,11 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 510 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy399,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

LuckaPucka

24. 8. 2014 12:05

dominickaa:Omáčka je výborná,jedině co jsem nedávala byla bazalka kterou jsem neměla,takže bylo víc majoránky a pod maso jsem ještě přidala cibuli :-). Negativní komentáře si můžou lidi strčit do .... Je to jednouduché a rychlé a přesně takovou si jí pamatuju ze základky kde jsem se jí mohla ujíst! :-p :-)

Dejvařič

26. 11. 2013 22:03

Kámo, zítra s tím jdu do školy na vaření jestli to nevyjde tak jsem v prd*li. ;-( Ale podle hodně komentářů to vypadá dobře já mám spíš strach že to po*eru já :-D

Jitkas

7. 11. 2013 09:30

casino: Myslim, ze jakakoli diskuze o teto omacce nema cenu. Proste, kde je mlete maso a rajcata (tez kecup!) pro 99% lidi = bolonska omacka. Nasla jsem recept na Bolonske ragù i s majorankou podle Academia Barrila, coz v Italii je docela vyznamna kulinarska instituce, ale pozor, krome zeleniny, masa a vina tam patri ovsem i susene houby. V orig. verzi Bolonske omacky, ktera ma neuveritelne dlouhou historii, nebyl ani rajsky koncentrat (Amerika nebyla jeste objevena) a jako koreni se pouzival pepr a muskatovy orisek. Vyhrady nekterych lidi, ze jim to s vinem a zeleninou nechutna, nebo, ze ta tzv. rychlovka je lepsi a chutnejsi, klidne beru. Ale pak to neni Bolonska omacka!! Kdyby sem dal nekdo recept na Madarsky gulas a misto papriky tam dal curry, asi by to bylo maso na curry, ne Madarsky gulas. Takze, kdyz si udelate omacku z mleteho masa na spagety podle osobniho gusta, neni to Bolonska omacka, lec "masova omacka (ragù) na spagety podle meho gusta". Mimo jine v Italii existuje spousta dalsich masovych ragù na testoviny, maji nazev bud podle oblasti, nebo osoby, ale Bolonska omacka je proste jen jedna. Maximalne muzete zamenit cervene vino za bile, ale i to je nekdy problem.

casino

7. 11. 2013 01:03

Zajímavá diskuze..., hned se poznají ignoranti:-))
Ten název receptu je pro ostudu... tepelná úprava a absence zeleniny už tu byly probrány:yes: ale italové by tam za živého Boha NEDALI:-! majoránku!

spagetka spagetka

6. 11. 2013 13:25

Eva: zas ale je třeba mít pochopení, ne každý má Pomalý hrnec a ne každý má čas omáčku táhnout u plotny víc než hodinu. Takže více porozumění by to chtělo ;-);-);-)

Eva

6. 11. 2013 13:18

Domo: Protože práce kvapná, h...o platná - pomalu tažená tahle omáčka (teda x-variant "boloňské") je mnohem, mnohem lepší - kdo nezkusil, nepochopí ;-)

Eva

3. 11. 2013 20:44

Právě jsem ji dodělala moc dobrá,jednoduchá a rychlá výborný recept.:-K:-O:-8

spagetka spagetka

1. 10. 2013 17:02

Domo: doplním žížalku, na pomalé, táhlé vaření je ideální právě Pomalý hrnec - nemusíte hlídat, míchat, aby se to nepřipálilo, já ho nemám, ale ochutnala jsem pár jídel z PH a je to fakt o něčem jiném.

zizala zizala (moderátorka)

1. 10. 2013 16:46

Domo: Protože pomalým dlouhým vařením se všechny chutě víc koncentrují a propojí. Někdy to zkuste podle nich a porovnejte rozdíl ;-)

Domo

1. 10. 2013 16:24

Nechápem, prečo píšu v niektorých receptoch o 2-3 hod. varení bolonskej omáčky. Já ju robím max pol hodinu.

Tatarka

22. 5. 2013 15:31

Mně osobně je teda úplně jedno jestli je ta omáčka Boloňská nebo neBoloňská :-D .. hlavně, že je dobrá ;-) Komu se nezdá dost nóbl, ať to neže.. nejí :-p Je tady plno "pravých" receptů tak stačí kouknout jinam. Nechápu proč to tady někoho tak se*e. Jedla jsem hodně tzv."boloňských" omáček např. u kamarádek a každá měla jinou a nikdo nerozpitvával jestli je pravá nebo levá. Mně tahle omáčka chutnala. Přidala jsem ještě rajčata a výborný!! Navíc je to rychlovka a taky za pár korun což docela bodne např. před výplatou :-p :yes: :-!

Petra

1. 5. 2013 20:58

Ted jsem uvarila vas receptik a je skvely jsem za nej rada,bylo to rychle a hlavne je to dobre ;-) dekuji moc Petra

Johanka

6. 3. 2013 15:14

Vynikající...během týdne ji dělám už podruhé:-))A jestli je pravá nebo není mi je fuk..hlavní je že chutná fakt báječně ;-)

daja87 daja87

22. 2. 2013 23:01

Konec:-) A musim poděkovat za super recept,jen jsem tam přidala trochu provensálského koření a supr:-DNeodolala jsem a hned jsem si nacpala bachor:yes:Děkuju za recept:-)

daja87 daja87

22. 2. 2013 21:55

Tak jdu dneska vařit :-) a uvidíme,jak to dopadne.Snad na :yes:
Dám vědět jak to dopadlo:-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bolonska omacka boloňská omáčka z mletého masa omáčka na těstoviny pravá boloňská omáčka testoviny s boloňskou omackou boloňská omáčka pohlreich boloňské špagety od pohlreicha omáčka na těstoviny z mletého masa boloňská omáčka bez masa rychlá bolonská omáčka boloňská omáčka recept bolonska omacka na spagety omáčka k těstovinám pravá boloňská omáčka pohlreich buloňské špagety omáčka z mletého masa k těstovinám masová omáčka na těstoviny omáčky na těstoviny jak udělat boloňskou omáčku bolonské těstoviny

Suroviny: těstoviny, maso mleté, olej, pasírované rajčata, kečup sladký, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka, bazalka čerstvá, sýr strouhaný

TopRecepty.cz

Česká omáčka na těstoviny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G9Jy