Výborná fazolová polévka
Máte chuť na výbornou fazolovou polévku? Uvařte si s námi tuto hustou, sytou a smetanou zjemněnou fazolačku. Je doplněná bramborem a dobrou klobásou, provoněná česnekem, bobkovým listem a novým kořením.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 8 329 kJ / 1 991 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,93 g |
Tuky | 87,98 g |
Vláknina | 103,92 g |
Cholesterol | 141 mg |
Sodík | 1,36 g |
Sůl | 3,10 g |
Sacharidy | 168,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z uvedeného množství je 6-7 porcí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 6. 2023 09:03
Simona Skolakova: Moc díky za radu, určitě vyzkouším.
5. 6. 2023 13:35
medvidek335: DOBRÝ DEN
toto zavařování dělám už skoro 20 let a jsem v to odborník natolik že jsem měl i tři půlhodinové besedy v ČR BRNO, kde si mně pozvali do pořadu Apeptýt- paní Vykoupilová. Možete najít v archývu. J to na delší povídání i s mojema zkušenostma a vychytávkama, ale jen na stručně jak to máme u nás. Mám ve sklepě kolem 100 sklenic jen s různýma políévkama, dalších 50 s masem či potovary masa a sekané, zeleniny a ovoce víc jak 500 včetně okurků a marmelád. V mikrovlnce dělám i o;škvarky, zavařuju okurky a všechno ovoce, včetně marmelád čatny , leč a kabanosů na všec hny možné ´úpravy . Dělám v mikrovlnce i snídaně, jako volská oka, škraka a jiné šmakulády . Už jsem přemýšlel, že založím zvláštní vlákno s využitím mikrovlnky. Po relacích mi volalo hodně posluchaču na můj mobil a všem jsem poradil, že není čeho se obávat, jen mít dordžovat moje rady a mít dobrou mikrovlnku a přečíst si její výkonnnost, kde jim poradím jak ji správně nastavit, třeba na ohřítí koleček knedlí před obědem, nebo té polévky či pečeného či mikrovněného masa. Moe mejlovka je pejisema@seznam.cz , kde se mi ozvěte a vše popíšu a budete mít s vařením nejen radost, ale i dost času na klid a pohodu třeba na kávu z mikrovlnky a nebi i topinky z mikrovlnky , které nejsou protibvně masné , ale lehce křupavé a uvnitř nedřevatělé. V součastné době, kdy cena energie je různá, tak tady jsou náklady na 5,či 6 sklenic o dvě pětiny levnější. A ani jeden , a to možu garantovat, strávník nepoznal, že jsem při mojem ,,mistrovském,, vaření použil mikrovlnku. A TI CO NEVĚŘÍ, POJDŤE SE MNOU DO DISKUSE, NIKOLIV DO SPORU. 5ekněte své argumenty a já vám dám svoje výhody i samozřejmě nevýhody vv návanosti na vaši peněženku i zdravotní stav. Nechci se chlubit, ale kasat se můžu jen svojim ,,stařeckými,, zkušenostmi a peřím.
,,toš teda tak,,
toto zavařování dělám už skoro 20 let a jsem v to odborník natolik že jsem měl i tři půlhodinové besedy v ČR BRNO, kde si mně pozvali do pořadu Apeptýt- paní Vykoupilová. Možete najít v archývu. J to na delší povídání i s mojema zkušenostma a vychytávkama, ale jen na stručně jak to máme u nás. Mám ve sklepě kolem 100 sklenic jen s různýma políévkama, dalších 50 s masem či potovary masa a sekané, zeleniny a ovoce víc jak 500 včetně okurků a marmelád. V mikrovlnce dělám i o;škvarky, zavařuju okurky a všechno ovoce, včetně marmelád čatny , leč a kabanosů na všec hny možné ´úpravy . Dělám v mikrovlnce i snídaně, jako volská oka, škraka a jiné šmakulády . Už jsem přemýšlel, že založím zvláštní vlákno s využitím mikrovlnky. Po relacích mi volalo hodně posluchaču na můj mobil a všem jsem poradil, že není čeho se obávat, jen mít dordžovat moje rady a mít dobrou mikrovlnku a přečíst si její výkonnnost, kde jim poradím jak ji správně nastavit, třeba na ohřítí koleček knedlí před obědem, nebo té polévky či pečeného či mikrovněného masa. Moe mejlovka je pejisema@seznam.cz , kde se mi ozvěte a vše popíšu a budete mít s vařením nejen radost, ale i dost času na klid a pohodu třeba na kávu z mikrovlnky a nebi i topinky z mikrovlnky , které nejsou protibvně masné , ale lehce křupavé a uvnitř nedřevatělé. V součastné době, kdy cena energie je různá, tak tady jsou náklady na 5,či 6 sklenic o dvě pětiny levnější. A ani jeden , a to možu garantovat, strávník nepoznal, že jsem při mojem ,,mistrovském,, vaření použil mikrovlnku. A TI CO NEVĚŘÍ, POJDŤE SE MNOU DO DISKUSE, NIKOLIV DO SPORU. 5ekněte své argumenty a já vám dám svoje výhody i samozřejmě nevýhody vv návanosti na vaši peněženku i zdravotní stav. Nechci se chlubit, ale kasat se můžu jen svojim ,,stařeckými,, zkušenostmi a peřím.
,,toš teda tak,,
5. 6. 2023 13:15
medvidek335: a co vyzkoušet tento návod jak na to
5. 6. 2023 12:50
JosefZeravicky: Zajímalo by mě, jak zavařujete polévku v mikrovlnce, je to velmi dobrý nápad, ale mém z toho strach. Už mnohokrát jsem se odhodlávala to zkusit , ale nikdy jsem se nakonec neodvážila, mám strach že mi sklenice bouchnou. Je to určitě výhoda, pokud odněkud přijedete a je čas večeře, máte konzervu dobré polévky hned k dispozici. Děkuji Jiřina
5. 6. 2023 11:55
DOBRÝ DEN, fazulová polévka je moje hoby a byl jsem sní i v soutěži o vaření. Nekritizuju stávající recept, neb co rodina, co oblast ši kraj je jiná skladba. Ale gurmáni vědí že když je fazulová, tak ostatní by mělo být jen doplňkové a hlavně tradičně jedlé lžící a navíc nikoliv, aby to bylo nebo nedovařené či takzvaná plpa, pokud ovšem neníá brána jako takzvaná přesnídávková. Můj názor - namočení přes noc výborně, ale vodu z namáčení vylít, neb jsou tam nečistoty z usklaďňované fazule a nebo i sem tam nějaký pilous. Dál, někomu vadí nadýmání, někomu ne. Dá se vyřešit tím, že fazulu vařím 5 minut a tento vývar dám bokem a přidám už klasickou - buď vodu (ale teplou) nebo zeleninoví či masový vývar, ale zase nesmí být silný aby fazula nezanikla. Párky či kobásy , proč ne, ale měly by bát jen nenápadné a lehce doplňující pohled. Já kabanos či klobásu nakrájím na malé kostečka a lehce osmažím. Protože jsme na naší krásné Moravě, tak vše na sádle. Brambory, proč ne, ale jen na malé kousky a hlavně nerozvařit aby na lžičce byla jako hlavní v pohledu fazula a sem tam nějaká brambora či kabanos. U nás se brambor nedává, ale dává se ,,těstové noky,, . Vajíčko, hrubá mouka sůl a nebo já dávám podravku. Lehce zpracovat, nikoliv do hutného těsta a pak udělám nějaký váleček a kuchyňskýma nůžkama stříhám na patvary asi tak 1x2 cm, né tlusté, neb by se neprovařily. kDYŽ TAM DÁM TYTO NOKY, TAK JI ANI NEMUSÍM ZAHUŠŤOVAT JÍŠKOU, stačí jako obvykle lehce osmažená cibule. Protože jsme česnekoví, tak dáváme naškrabaný česnek na konec stejně jak majoránku a necháme lehce povařit 3-5 minut. Jako příloha u nás vítězí - beleše na plotně, ale né na sladko. Normální porce je 3-5 talířů a 5-8 belešů. A pak už se enom nadnášíme blahem a s nebíčkem v pusence.
Nikomu náš recept nevnucuju, jen jsem chtěl reagovat a sdělit , že ji budu dělat dnes ve velkém množstí kolem 12 litrů, kterou pak zčásti zavařím v mikrovlnce do šroubovacích sklenic na příští snadné obědy či večeře.
,,toš teda tak,,
Nikomu náš recept nevnucuju, jen jsem chtěl reagovat a sdělit , že ji budu dělat dnes ve velkém množstí kolem 12 litrů, kterou pak zčásti zavařím v mikrovlnce do šroubovacích sklenic na příští snadné obědy či večeře.
,,toš teda tak,,
5. 6. 2023 06:03
14. 3. 2020 14:11
Dávám bod. Kdo nemůže smetanu, přidá mléko. Skvělá polévka.
5. 1. 2020 13:54
kluci mi jen tak fazole nezbaští ale tahle polévka do nich zahučela jak nic . Akorát jsem místo brambor udělala krutonky a použila fakt silný hovězí vývar. Takže děkuji a u nás rozhodně zařazeno do oblíbených.
27. 11. 2019 12:49
Výborná,dnes byla k obědu,ještě jsem přidala nastrouhanou mrkev a petrželS dovolením vkládám foto
5. 9. 2019 16:33
Právě dovařeno, je výborná!
7. 3. 2017 19:38
To je přesně to, s čím si začátečník neporadí, a to je škoda, recept je od toho, aby ho zvládl každý...
7. 3. 2017 19:19
Dobrý den, mohla bych poprosit kolik čeho abychvh věděla? Budu vařit poprvé a Váš recept mě nadchl. Děkuji
25. 2. 2017 13:23
Výborná, pochutnali jsme si. Díky, posílám bodík.
2. 12. 2014 16:48
vyborná polévka ijako hlavní jidlo.dobrou chut.
29. 1. 2013 13:38
Jedním slovem skvělá.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 4 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 14 minutami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 50 minutami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 1 hodinou
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 2 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 3 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 4 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší luštěninové polévky: Všechny jsou vydatné, příjemně nás zahřejí a rozhodně nezatíží naši peněženku
Výborná fazolová polévka: Vařené brambory ji dokonale zahustí, klobáska skvěle navoní a smetana báječně zjemní
Novoroční americká polévka: Patří do ní speciální fazole, díky chilli vločkám krásně zahřeje a zajistí vám i bohatství na celý rok
Další recepty
Tématické fráze: fazolová polévka fazolová polévka recept recept na fazolovou polevku fazolová polévka recepty slovenská fazolová polévka recept fazolová polévka top recepty fazolova polivka fazolová polevka.cz slovenská fazolová polévka recept fazolova polevka fazolová polévka s bramborem dobrá fazolová polévka nejlepsi fazolova polevka recepty na nejlepší polévky fazolová fazolová polévka s klobásou fazulova polévka hustá fazolová polévka fazolová fazolová polévka s párkem polévka fazolová
Suroviny: fazole barevné, brambory, cibule, klobása, olej, česnek, koření nové koření, bobkový list, pepř drcený, sůl, smetana na vaření, ocet, olej, mouka hladká
Výborná fazolová polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vjyV
Zavařování v mikrovlnce
Hella
Hodnocení receptu je 5,0 (43×)