Koláče za studena
Typické moučníky vhodné na slavnostní příležitosti se připravují poměrně zdlouhavě díky odpočinku těsta v chladu. Ovšem čekání na dobře prokynuté těsto se vrátí v úžasné chuti a vláčnosti upečených a drobenkou ozdobených koláčků.
Suroviny pro 100 kusů
100 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 46 988 kJ / 11 230 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 320,36 g |
Tuky | 614,99 g |
Vláknina | 41,24 g |
Cholesterol | 3,52 g |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 2,47 g |
Sacharidy | 1 082,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od sestry už léta, nejsem odborník na převalovaná těsta, proto dělám toto a vždy se povede. Nebojte se, že těsto nenakyne, nakyne. Koláče jsou vláčné, neosychají, teda pokud by na to měly zrovna čas.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 6. 2016 19:34
13. 6. 2016 21:53
1. 5. 2016 06:32
1. 5. 2016 06:28
senky: Na srozumněnou , tak to jsou klasické koláčky, tedy otázka paní Kateřiny byla na místě, nevidím tedy důvod paní Kateřinku hned odsuzovat, zda čte recept, já je tak dělám na Moravě běžně, ono napsat za studena se na Moravě více rozumí ; nepečené, což nejsou ! Je jedno zda se budou péct po delším odpočinku či dřív, jsou prostě pečené, ještě je potírám máslem s míchaným s rumem, to pak i déle vydrží křehké a chutné, pokud přidáte pod drobenku povidla, tak se jím říká; dvouctihodné koláčky, plňka je dorbá , když tvaroh smícháte s pudinkem s krystalovým a vanil. cukrem. citr. šťávou.
28. 4. 2016 10:38
26. 4. 2016 16:39
26. 4. 2016 15:34
26. 4. 2016 14:55
10. 4. 2016 09:43
28. 2. 2016 11:11
26. 2. 2016 19:50
25. 2. 2016 16:33
21. 2. 2016 13:55
21. 1. 2016 13:10
18. 1. 2016 22:00
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 6 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 12 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 13 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Právě bylo uvařeno:
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 9 minutami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 11 minutami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 26 minutami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
malami uvařila před 1 hodinou
Syrovátková polévka se zeleninou a ovesnými vločkami
childa uvařila před 2 hodinami
Jahelník
Lenka Vejdo uvařila před 2 hodinami
Celozrnný koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou z ovesných vloček
Irena26 uvařila před 3 hodinami
Rýžový nákyp
drugdova92 uvařil před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: koláčky za studena koláče kolac vlčnovské koláče kynuté těsto za studena koláče kynuté za studena převalovane kolače vlčnovské koláčky koláče kynuté v lednici převalované svatební koláče recept jak se dělá kvásek koláčky kynuté za studena těsto kynuté za studena vlcnovske kolacky recept recept na vlčnovské kolače svatební koláče recept recept těsto na koláče kynuté v lednici převalované svatební koláče tvarohovy kolac za studena kynuté koláče za studena
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, mléko, droždí čerstvé, sůl, vejce, mouka hladká, tvaroh, vejce, cukr, pudink vanilkový, rozinky, povidla švestková, máslo, cukr moučkový, mouka polohrubá
Koláče za studena
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnjW
137 názorů