Habešan
Habešan je opravdová lahůdka. Voňavé perníkové těsto, které potřeme povidly se skořicí. Posypeme opečenými lískovými ořechy, které pečením získají větší aroma. Podle tohoto receptu jej snadno zvládnete.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 12 436 kJ / 2 972 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,92 g |
Tuky | 78,87 g |
Vláknina | 17,55 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 1,86 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 471,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to takový bratránek medovníku s povidly, který jsem trochu upravila a je to dobrůtka.
Inspirace z Dortománie
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 12. 2022 15:02
21. 12. 2022 10:08
19. 11. 2022 14:08
27. 5. 2019 16:58
22. 3. 2016 08:24
30. 12. 2015 21:10
30. 12. 2015 20:43
30. 12. 2015 20:24
14. 4. 2013 13:40
31. 3. 2013 17:00
22. 3. 2012 13:13
no tak jsi to ovejcila, no bóďo to dostalo aspon lesku a ty mandle se na to pehne priliply
jaa vim ze je to dobre bochte, voni jako cert. . . eee umyty cert
jo tak ty jsi toho habíbu jeste vytunila brusinkama? Se nedivim,ze si pak zblajznes pul sve prace
a jeste ho hejcka cukérkem,k cemu sprosta mouka, ze? no hlavne ze smakovalo. . .asi ho taky upiknu, uz dluho nebyl
p.s. Ale fesaka jsi vyrobila, i s tem leskem
22. 3. 2012 12:44
habibéé, fatimo krásná.. upíknuto i s vejcetem ale neva nic, voňalo to sakramentsky dobře, a chutná to eště lepšejší..hmmm
můj otaz, ohledněvá potírky.. to nebylo nic proti tomu, co následovalo jenom takový pekařský ignorant, jako já, si může splést moučkový cukr s hladkou moukou.. a bylo mi to podezřelé, když jsem cukérkem podsypávala vál..
no nic, fúkala jsem jak fujara, abych se toho sladkého svinstva zbavila
do vňútra jsem ještě přidala brusinky a vrchem zase mandličky lupínkové.. to ti je dobrota.. půlku 1. nohavice jsem ztrestala, páč jsem se mušíla uklidnit po duševní újmě.. uff... bod jsem dala, tu máš foto a díky veliké, převeliké, hermionko moje milá
22. 3. 2012 11:50
p.s. Cítím, že u reveníčků je již napínuto, voňá to až semká
22. 3. 2012 09:09
22. 3. 2012 09:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 27 minutami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 34 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 38 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 43 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 46 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 11 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak rozpůlit kokosový ořech medovník s povidly dortománie galerie moučníky celozrnný závin s povidly dort habesan moučník habešan perníková roláda s povidly habersan pernikovy zavin habesan habesan buchta chlebíček habešan perník habešan šátečky z celozrnné mouky s oříškovou náplní perníkový závin s povidly něco s povidly habesan moucnik perníkový závin s povidly a ořechy recepty z dortománie dortománie 21 díl
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, vejce, med, rum, soda jedlá, koření do perníku, povidla švestková, rum, skořice mletá, ořechy lískové
Habešan
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rYW6
38 názorů