Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Potaje" - fazolovočočková polévka

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 11. 2010 19:25

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 947 kJ / 943 kcal
Bílkoviny62,98 g
Tuky5,28 g
Vláknina52,44 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,20 g
Sacharidy137,12 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Potaje [:potahe:] je oblíbená hustá sytá polévka, tradičně se vaří v Latinské Americe a Španělsku, má mnoho variant (tak jako u nás je mnoho bramboraček), tato pochází z východokubánského města Holgiun.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

evík

27. 1. 2012 21:58

Ivko, posílám zasloužený bodík, polévečka je opravdu vynikající:-p:-p:-p:-)):-)):yes::yes:

isindy isindy

10. 8. 2011 10:31

Kalinka: jsem ráda, že ti polévka chutná :-) kdysi dávno mě ji naučili rodilí Kubánci a od té doby je u nás velmi oblíbená :-)

Kalinka

1. 8. 2011 19:20

Zdravím, dneska jsem tuto dobrotu vyzkoušela i já. Neměla jsem kosti na ovaření, takže jsem spolu s cibulkou osmahla i kostičky anglické slaninky a nemělo to chybičku. Velmi mne nadchlo ochuceni kečupem. Super!!! Jen příště papriku nakrájím příště opravdu dvě minuty před podáváním a dám ji do polévky, aby byla opravdu na skus. Dávám bodíka a přepisuji do své kuchařky :-):yes:

isindy isindy

11. 2. 2011 01:04

šárko, můžeš je samozřejmě namočit, ale já to nedělám, nenamáčím ani čočku ;-)

sarka 38

10. 2. 2011 19:16

ty fazole se nenamáčejí předem?děkuji za odpověď;-)

Jana Pá

27. 11. 2010 12:57

Já obyčejně kosti upeču:-O, ale už mám návod jak je upotřebit lépe a k tomu ty luštěniny:yes::-p,vyzkoušíme u nás:yes:

mysulka mysulka

27. 11. 2010 12:25

:-p mňam :yes::yes:

isindy isindy

27. 11. 2010 10:43

Děkuji všem za komentáře a bodíky :-K, doporučuji si ji uvařit, je opravdu vynikající a sytá:yes:. Místo černých fazolí lze použít i červené, ale mě naučili Kubánci vařit s černými, které používají oni - jsou chuťově trochu jiné. Bílé už raději ale ne, ty jsou už moc moučné:-).

maris maris

27. 11. 2010 08:35

Taky by nám chutnala:-p:yes:+

michsamant michsamant

27. 11. 2010 08:21

:yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

27. 11. 2010 08:07

:-O mňam! Ivi, taky tu mám jedno potaje, bez čočky.... http://www.toprecepty.cz/recept/5260-kubanska-pole..., ale vynikající - je to nejoblíbenější fazolačka mého syna:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 11. 2010 00:09

:-p:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Suvicka Suvicka

27. 11. 2010 00:06

+ 14 :yes::-p:-K

Bibinka Bibinka

26. 11. 2010 22:49

Isahu, krásná husťačka, která bude mňamózní a já ti dávám 13.boda:yes:

misza misza

26. 11. 2010 21:41

Super:-p:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: polévka z černé čočky čočková polévka s fazolemi fazolovo-čočková polévka fazolová polévka roman vaněk polevka z krkovice tlakovy hrnec fagor recepty potahe polévka z luštěnin potache polevka z černá čočka čočková polévka podle vaňka gulášová polévka roman vaněk fazolovocockova polivka jak se vaří čočka polévky z luštěnin kubánské potahe fazolová polévka od babičky čočková s fazolemi jak vařit v tlakovém hrneci polévka ze směsi luštěnin

Suroviny: kosti vepřové, čočka, fazole černé, masox, koření polévkové, paprika čerstvá zelená, cibule, česnek, protlak rajčatový, olej, solamyl, ocet, sůl

TopRecepty.cz

"Potaje" - fazolovočočková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnR5