Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: rodinný recept, toto jedlo sa u nás podávalo na zabíjačke k obedu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2019 02:52
26. 11. 2019 02:50
25. 11. 2010 03:47
24. 11. 2010 21:06
24. 11. 2010 20:58
24. 11. 2010 17:57
24. 11. 2010 17:54
24. 11. 2010 17:53
Peču takto ořez dost často, ještě jemně posypu mletou paprikou - kosti se dají koupit v řeznictví.
24. 11. 2010 17:44
(Veľký) Žitný ostrov (maď. Csallóköz) je najväčší riečny ostrov v Európe a zároveň je najväčšiou zásobárňou pitnej vody v strednej Európe[1].
Na juh od neho sa nachádza tzv. Malý Žitný ostrov.
Ale toto sa varí všade pri zabíjačkách, nielen v rodine M.
24. 11. 2010 17:38
Výraz "žiný" mi nic neříká
A čím se takto pečené maso či ořezy liší od jinde pečeného masa?
Myslím, že to není žádná krajová ani rodinná specialita, ale běžně používaný způsob úpravy.
24. 11. 2010 17:08
24. 11. 2010 16:59
24. 11. 2010 16:58
24. 11. 2010 16:42
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 20 minutami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 47 minutami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 1 hodinou
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 2 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 3 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 3 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 3 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 3 hodinami
Houbová omáčka od Daniely
HejMira uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
16 nejlepších receptů na zpracování zabijačkových pochoutek: Necháte se inspirovat?
Zákaz rozdělávání ohně čarodějnice v Praze nezastaví: Plameny se rozhoří na Ladronce, na špekáčky můžete jít do Žlutých lázní
Zabíjačkové pochoutky aneb to nejlepší, co můžete na zabíjačce ochutnat
Další recepty
Tématické fráze: zabijačkové recepty zabíjačkové speciality recepty zabijackove speciality zabijačkové zelí žitný ostrov zabíjačkové speciality-recepty slovenské speciality recepty žitný ostrov slovensko recepty na zabijačkové speciality zabijacka recepti recepty na zabíjačku recepty na zabíjačku zabíjačkové speciality recept zabijačkové zelí recept zabíjačkové pečené maso pecene maso zabojackove slovenské zabijačkové speciality recepty zabíjačkových specialit recept na zabijačkové speciality speciality zabíjačka
Suroviny: kosti vepřové, plecko, sůl, česnek, voda, brambory, kmín celý, cibule
Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wk9R
14 názorů