Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Husí prsa trpělivého kuchaře

Pomalu pečená šťavnatá husí prsa, s kůrčičkou na povrchu, nesmí chybět na sváteční tabuli, když má svátek Martin. Vaše trpělivost při dlouhém pečení bude odměněna rozpadajícím se masem. Dva druhy zelí, houskový a bramborový knedlík, nesmí chybět.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 400 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 390 min

400 min (10 min příprava + 390 min tepelná úprava)

21. 11. 2010 12:29

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kristen1993 Kristen1993

18. 2. 2023 13:34

Super,jednoduchý návod jak obyčejně upéct prsa..:-Q
Dělám už po několikáté.
Jen máme starší mražená,tak jsem lehce přidala teplotu a peču déle.. ale těším se na výsledek <3

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 10. 2020 13:47

Alicia8: Ta z obchodu je 4 az 6 hodin! Do 4,5 kg. Domaci cca 1 hodinu vice. Nad hmotnost 4.5 kg na kazde kilo navic 1 hodinu.

Alicia8

30. 10. 2020 08:44

Dělala jsem přesně podle receptu a naprosto luxusní.<3
Chtěla bych tentokrát použít celou husu. Má s tím někdo zkušenosti :-?:-? Protáhla se nějak výrazně do na pečení? :-?

Petrunice

12. 11. 2016 15:07

Husí prsa skvělá !!! Pro ostatní k délce úpravy - záleží na stáří husy. Pokud koupíte nějakou mraženou stařenu za stovku kilo, nečekejte žádné zázraky. Mám vyzkoušené husy - samozřejmě chlazené, mražené narvané éčkama mi nesmí na stůl - jak z Lidlu, tak z Kauflandu - obzvlášť v Kaufu měli letos luxusní chlazená jak prsa, tak stehna, cca 250 za kilo - a maso v pohodě. Stehna byla menší (mladá husa), pekla jsem je s jablky cca 5 hodin, prsa dnes, a obojí luxus.

dana

23. 10. 2016 13:31

Husí prsa jsem pekla přesně podle receptu a po 6,5hodinách byla tuhá jako podrážka,recept nanic.

Magda

30. 6. 2015 06:27

Super recept , s teplotou jsem si pohrála a byly neskutečné ...za tohle stojí vstávat brzo ráno :-p

casino

28. 12. 2013 16:05

Colombo65: "...a pečeme v troubě při minimální teplotě cca 90-110 stupňů..." Možná smáznout slovo "minimální", nebo nahradit slůvkem "nízké":-))
Postup připomíná konfitování a přesto že vím, že při konfitování nehraje hodina sem - hodina tam žádnou roli, tak jsem byl překvapen (avšak ne zaskočen) dobou přípravy. Trpělivý moc nejsem a šéfkuchař už vůbec ne, ale stejně nevím, kde jsem soudruh udělal chybu! Či to bylo množstvím masa (5kg), nebo bylo maso z houserů na plemeno, ale tepelná úprava (při 110°C) trvala 11 hodin! Naštěstí jsem s pečením začal den předem. Výsledek byl nakonec podle mých představ a i mačaft jídlo ocenil: dámy pochrochtávaly blahem a pánové si popínali opasky:-))

Colombo65 Colombo65

26. 12. 2010 23:09

To určitě ne - ale správně dle té plynové trouby bude rozmezí 90-110°C. Už to opravím a moc se omlouvám za případné těžkosti - nikdo není dokonalý.;-)

gumo

26. 12. 2010 22:33

tak jsem o tom přemýšlel a ve škole nás učili, že bod varu je 100°C, není těch 70-80°C málo, nemá to být 170-180°C?

Colombo65 Colombo65

26. 12. 2010 13:25

S tím nepomohu - já pekl jak je uvedeno a bylo to super - viz. foto po 3 a 6 hodinách. Je mi to líto.;-( P.S. Moje plynová trouba asi peče jinak a ta teplota asi je kolísavější nebo jinak nevím.;-)Hezký den.

gumo

26. 12. 2010 13:16

nevím, kde jsme udělali chybu, ale po 6ti hodinách jsou pořád tuhá, je 12:15:-O co budeme jíst ;-(

Colombo65 Colombo65

21. 11. 2010 21:48

:-)):-)):-))

chocolate

21. 11. 2010 21:37

Recept je luxusní, ale nelíbí se mi ta citová hra na uživatele.To je trochu nedůstojné muže Tvého věku, ne?;-)

Svetlana Svetlana

21. 11. 2010 21:28

Otto včera jsme pekli taky husu a byla vynikající...nevím proč, ale tak hezky jako tvoje nevypadala :-8...proč nechceš pokračovat?...už se ti nechce?...nevím, buď chci, nebo ne...nenech se doprošovat...;-)

Marynka

21. 11. 2010 21:10

I mě v HM peněženka svědila, třebaže mám vlastní husy.Recept bezva, nikdy jsem se ale neodhodlala k tomuto způsobu. Nejspíš proto, že jsem líná vstát, aby bylo v poledne na stole. Bod je zasloužený.M

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: husí prsa husí prsa recept husí prsíčka recept husi prsicka husí prsa recepty recept na husí prsa husi prso recept recept husí prsa husí prsíčka recepty pečená husí prsa recepty husí prsa konfitovaná husí prsa husí prso husí prsíčka minutka konfitovaná husa husi prsa pečená husí prsa s kostí husí speciality recepty husí prsa s kůží husý prsa

Suroviny: prsa husí, sůl, kmín celý, voda

TopRecepty.cz

Husí prsa trpělivého kuchaře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PQ2w